Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Niiskussäilitav kreem õunavahaga (Madonna)Tagasi
Niiskussäilitav kreem õunavahaga (Madonna)
18.07.2015 12:23
Niiskust säilitav kreem õunavahaga (Madonna)

Igapäevase hoolduse liin MIRRA-DAILY – NIISUTAV seeria
•    Kaitseb nahka niiskuse kao eest
•    Vähendab kuivusetunnet
•    Suurendab naha pingust
•    Sobib nii noorele kui küpsele suvalist tüüpi nahale
•    Eriti sobiv „talviseks“ niisutamiseks
Koostis: emulsioonikompleks soja- ja kookoseõli baasil, deioniseeritud kavitatsioon-aktiveeritud vesi, 10-st aminohappest ja pürrolidiinkarbonhappest koosnev niiskustsäilitav kompleks, õunakoore ja pärnaõite CO2-kontsentraat, selektiivne (bioflovonoidide sisalduse alusel standardiseeritud) ristiku kontsentraat, lutserni ekstrakt, ilang-ilangi, mürri ja basiiliku eeterlikud õlid, viinamärjaäädikas.

Niiskuse säilitamine on üks naha peamisi funktsioone. Sellest, kui edukalt nahk sellega toime tuleb, oleneb paljus tema välimus. Kuid naha niisutamine ilma veevarustuse ja niiskustsäilitavat süsteeme korrastamata võrdub sõelaga vee kandmisega. Suurt osa sarvkihi niiskuse säilitamisel mängib aminohappeline niiskustsäilitav kompleks – sarvkihi NMF-faktori peamine koostisosa (üle 50 %).

Vee kinnihoidmine sarvkestas on paljus seotud nn. loodusliku niisutava faktoriga, või NMF – Natural Moisturizing Factor. See on väikesemõõduliste hügroskoopsete molekulide kom-pleks, mis asub korneotsüütide sarvsoomuste pinnal. NMF-faktori koostisesse kuuluvad vabad aminohapped (40 %), pürrilidoonkarbonhape (12 %), piim- ja sidrunhapped ning nende soolad: laktaadid ja tsitraadid (12 %), uurea (7 %), suhkrud, orgaanilised happed, peptiidid. NMF on üks peamistest looduslikest niiskust kinnihoidvatest struktuuridest sarvkihis.

Peale pürrolidiinkarbonhappe kuuluvad kompleksi koostisesse veel aminohapped glütsiin, alaniin, proliin, seriin, treoniin, arginiin, lüsiin, glutamiinhape jt. Aminohapete väikesemõõdulised molekulid tõmbavad ligi õhuniiskust ja seovad selle sarvkihiga, niisutades sel teel aktiivselt nahka.

Teistsugust niiskustsäilitavat mehhanismi kasutab oma „töös“ õunakoore vaha. Õunavaha loob nahapinnale poolläbilaskva kile, aeglustades sellega vee aurustumist ja kõrvaldades kuivuse ilmingud. Lisaks sisaldab õunakoor palju ursoolhapet. Hiljuti avastati, et sellel happel on terve kompleks nahale tähtsaid omadusi. Nendeks on põletikuvastased omadused: blokeerib põletikuliste prostaglandiinide väljatöötamisel osalevate fermentide toimet, surub maha histamiini väljutamist. Peale selle on kirjanduses andmeid happe mikroobide- ja kasvajatevastasest toimest. Happe aplikatsioonid mõjuvad hästi UV-kiirguse poolt kahjustatud nahale, kiirendades dermaalse maatriksi taastumist. Uuringud on tõestanud ursoolhappel ägeda või kroonilise toksilise toime puudumist, ta on liigitatud dermatoloogiliselt ohutute ainete hulka.

Pärnaõied on üks vanimaid rahvameditsiini vahendeid, kuna neil on terve kompleks kasulikke omadusi. Pärnaõite ekstraktid ja keedised avaldavad põletiku- ja mikroobidevastast, antioksüdantset (tänu flavonoididele), rahustavat ning pehmendavat toimet. Rahvameditsiinis kasutatakse pärnaõite tõmmist ja keedist näo pesemiseks, et muuta nahka vetruvaks.

Kuid meie eesmärk on naha niisutamine. Seepärast tuletame meelde, et pärnaõied on rikkad polüsahhariidide poolest. Polüsahhariidide polümeerne võrk seob vett ja takistab selle aurustumist. Taimedes on polüsahhariididel universaalne niiskustsäilitav, nn. veereservuaari roll. Nahal moodustavad polüsahhariidid „hingava“ kile, mis hoiab hästi kinni niiskust ja loob selle pinnal meeldiva niiske mikrokliima.

Niiskuse säilitamisele, täpsemalt – lipiidse kaitsebarjääri loomisele, on suunatud ka fütoekstraktide toime. Kaunaliste: ristiku ja lutserni ekstraktid on tähtis bio-flavonoidide (isoflavonoidide) allikas, mis tagavad lipiidse barjääri antioksüdantse kaitse, kontrollivad hapendumisstressi ja membraanide ning rakkudevaheliste struktuuride ülehapendumist, s.t. mõjutavad aktiivselt vananemise kiirust. Nad kiirendavad samuti kollageeni sünteesi ning rakkude uuenemist. Kuid miks nimelt ristik ja lutsern? Ilmnes, et just nende taimede bioflavonoidid avaldavad sünergeetilist (vastastikku tugevdavat) antiallergilist toimet, mis lubab kasutada seda kreemi ka tundliku naha korral.

Paar sõna ka eeterlike õlide kompleksi aroomiterapeutilisest toimest. Kompleksil „basiilik– ilang-ilang – mürr“ on antidepressantne toime: parandab meeleolu, värskendab ja ergutab; õlide paar „mürr – ilang-ilang“ avaldab sedatiivset ehk rahustavat toimet.

Mürri õli iseseisvalt toimib toniseerivalt: see on vahend unetuse, depressiooni, närvisüsteemi üleväsimuse korral. Kosmetoloo-gias: õli värskendab ja elavdab nahka, annab talle mati ning sametise väljanägemise, eriti soovitav kasutamiseks kortsude ilmnemisel ja naha vananemisel. „See õli elavdab kõiki süsteeme, eriti nahka“ (aroomiterapeut G. Redford).

Niisiis võimaldab kreem hooldada suvalist tüüpi nahka, kuna tema koostisosad tagavad peamiste niiskustsäilitavate mehhanismide aktiivse tegevuse üheaegselt pehmendava, rahustava ja antiallergilise toimega igat tüüpi naha korral – seda nii kreemi individuaalsel tarvitamisel kui kompleksis NIISUTAVATE KREE-MIDEGA KUIVALE või RASUSELE NAHALE.

A.S.Golubkov
Peatehnoloog

     

Tagasi