Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Kreem-geel niisutavTagasi
Kreem-geel niisutav
18.04.2014 11:34
     Mirra MIRRA DAILY  Noore naha hoolduse seeria

Niisutav geel-kreem aaloe ja saialille mahladega

•    Niisutab ja pehmendab toimivalt nahka
•    Suurendab naha vetruvust ja prinkust
•    Kõrvaldab õrnalt naha rasuse läike

Koostis: deioniseeritud kavitatsioon-aktiveeritud vesi, viinamarja õli alusel koostatud emulsioonikompleks, akadeemik Filatovi meetodil biostimuleeritud aaloe mahl, saialille õite CO2-kontsentraat, vaarika lehtede ja rohelise tee ekstraktid, tsingi ja naatriumi laktaadid, geeli moodustav karbomeer, rosmariini, lavendli ja sidruni eeterlikud õlid, -karotiin.

Alles paarikümne aasta eest kosmetoloogid peaaegu ei arutanud noore naha hooldamist: et milleks luua noortele ettenähtud kosmeetilisi vahendeid, kui nendele piisab minimaalsetes kogustes „dekoratiivsete“ vahendite kasutamisest ja nende eemaldamisest. Seevastu kaasaegsed teadlased väidavad, et „naha vananemine algab juba sünnimomendist“ ja noor nahk vajab samaväärselt vanemate inimestega õiget hooldust: puhastamist, obligatoorset niisutamist ja pinguldamist, tasakaalustatud toitmist ning kaitset. Praktilise kosmetoloogia arenedes on viimastel aastatel väljend „Hoia oma nahka noorest east!“ liikunud kindlalt aksioomi seisundisse – tõeks, mis ei vaja tõestamist.

Naha niisutamine lahendatakse mõningate käesoleva toote põhiliste aktiivsete koostisosade – aaloe polüsahhariidide ja laktaatidega.

Teatavasti on üheks toimivaks abinõuks naha kaitsmisel niiskuse kao eest – kõrge niiskust kinnihoidvate omadustega biopolümeeride, näiteks polüsahhariidide, kasutamine. Taimedes etendavad polüsahhariidid universaalsete niiskust säilitavate ja vee reservuaaride osa. Polüsahhariidid on juba piibliaegadest teada oleva ravimtaime aaloekosmeetiline alge. Aaloet sisaldavad kosmeetilised vahendid tagavad naha paljutasemelise kaitse. Pikaahelikulised polüsahhariidid jaotuvad naha pinnal ja moodustavad niisutava kile, lühema-ahelikulised polüsahhariidid tungivad aga naha sisse ja ergutavad immuunkaitselisi rakke.

Laktaadid (piimhappe soolad) kuuluvad aktiivsete niisutajate gruppi. Laktaadid on NMF, s.t. loodusliku niisutava faktori tähtsad koostisosad, aidates hoida niiskust nahas kinni seotud olekuna, s.t. et nad ei lase niiskusel vabalt auruda ei niiskuse reservuaarist ega ka naha pinnalt.

Suvalise noorele nahale mõeldud vahendi tähtis ülesanne on akne (vinnlööbe) profülaktika. Sellest tuleneb põletikuvastaste koostisosade kasutamise loogika, nendeks on saialille ja vaarika ekstraktid, tsingi soolad, sidruni ja lavendli eeter-likud õlid.

Kreem-geeli põletikuvastast toimet tugevdab saialille õite CO2-kontsentraat. Seda saadakse ülikriitilise ekstraktsiooniga (väga kõrge rõhu all) süsihappegaasiga: see võimaldab kontsentreerida taime bioaktiivsete ainete kogu spektri. Kontsentraat avaldab antiseptilist, mikroobidevastast, haavu parandavat, rahustavat ja sügelemisevastast toimet, sest sisaldab flavonoole, tanniine ja fenoolkarbonhapet. Meditsiinis kasutatakse saialille preparaate mitmete nahahaiguste, lõikehaavade, põrutuste, mädaste ning kaua mitteparanevate haavade raviks, põletuste, angiini, parodontoosi ja igemete veritsemise korral.

Naha puhastamiseks ja vinnide ning laienenud pooride korral kasutatakse rahva-meditsiinis vaarika lehtede ja õite keediseid. Pealegi sisaldab vaarika lehtede ekstrakt üht väga tähtsat koostisosa – elagiinhapet, mis aeglustab naha vananemise protsesse (avaldab n.ö. anti-age toimet).

Tsingi ioonide põletikuvastane toime põhineb fermendil 5--reduktaasil, mille toimel alaneb vinnide peamise „süüdlase“ – dihüdrotestosterooni – moodustumise intensiivsus.

Lavendli õli hinnatakse aroomiteraapias tema toime tõttu kõige erinevamatele vaevustele, muuhulgas ka naha põletikulistele protsessidele.

Sidruni õlil on pinguldav, reibastav ja tuju tõstev toime. Tänu oma antiseptilisele toimele on ta väga kasulik mitmesuguste mikrovigastuste: haavakeste, lõikehaavade ja nahalõhede korral.

Rosmariin on suurepärane noorendav vahend, ta parendab naha seisundit ja ergutab rakkude uuenemist. Õli värske ja puhas aroom tegi tuntuks „Ungari vee“ – Ungari kuninganna Elisabethi kuulsa nooruse eliksiiri.

Praktiliselt suvalise meie toote koostisesse kuulub ka antioksüdantne kompleks. Nende suvalisele nahatüübile vajalike ainete rikkaliku valiku leiate ka käesolevas vahendis:
•    viinamarjaõlist saadud E vitamiin (emulsioonikompleksi koosseisus)
•    rohelise tee polüfenoolid ja katehhiinid
•    (β)-karotiin
•    vitamiinid jm. bioaktiivsed ained, milliseid leidub aaloe mahlas, vaarika ja saialille ekstraktides, lavendli, sidruni ja rosmariini eeterlikes õlides.
Kreem-geel on kerge niisutav aine ja ta on mugav kasutamiseks. Tal ei ole vanuselisi piiranguid – nagu näiteks „ainult noorele nahale ja mitte mingisugusele muule“ – seda võivad edukalt kasutada kõikvõimalikus eas inimesed. Peale kõige eelöeldu sobib kreem-geel väga hästi meigialuseks vahendiks – seda on kontrollinud kümned meie tootmisettevõtte kaastöötajad. Nii et kasutage terviseks!

A.S.Golubkov,
ZAO „Mirra-M“ peatehnoloog

Tagasi