Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Kliendi küsimus Dentofam´i (Hambageel bakteriofaagidega) kohta.Tagasi
Kliendi küsimus Dentofam´i (Hambageel bakteriofaagidega) kohta.
18.04.2014 11:13
Distribuutor:

Minu juures käis üks Tartu Ülikooli biokeemia doktor, kes küsis tõestust selle kohta, et bakteriofaagidega hambageel jõuab hamba juurekanalisse oma mõjuga.

 
Palun edastada see Mirra teadlastele ja paluda teaduslikku vastust.

 
Vastus:

Arvan, et otsest toimet ei ole, tegemist võib olla vaid vahendatud toimega suuõõne kui terviku tervistamise kaudu.

 
Saadan tutvumiseks bioloogiateaduste doktori, professor Svetlana Tšubatova artikli Dentofami kohta.
 
Jelena Aksenova
Tootearengu osakonnajuhataja.

 
S.A. Tšubatova
Siin ta on – „Dentofam“ (Hambageel bakteriofaagidega. Tõlk.).
MIRRA-LUXE, 2001, november.

 
Kompanii „Mirra-M“ suuõõne hooldamise vahendite kasutamine kompleksravis.

 
Käesoleval ajal pakub Kompanii „Mirra-M“ uut stomatoloogilise seeria toodet - „Dentofam“-i ehk geelilist mittevahutavat hambapastat bakteriofaagidega. Miks me töötasime välja just sellise pasta?

 
On teada, et hambapastad niisama kui hambapulbrid, loputusvedelikud ja eliksiirid kuuluvad suuhügieeni vahendite hulka. Pasta peamiseks ülesandeks on hammaste puhastamine söögijäänustest ja hambakatust. Meenutame Teile, et hambakatt kujutab enesest mikroorganismide ja nende ainevahetusjääkide kuhjumist. Puhastamine saavutatakse harja mehhaanilise liigutamise ja pasta või pulbri abrasiivsete täitematerjalidega, samuti ka pindaktiivsete ainete (detergentide) sisaldusega. Nõrga vahuga pulbrid ja pastad nõuavad põhjalikumat ja pikema-aegsemat hammaste puhastamist. Peamine osa elanikkonnast eelistab tugevatoimelisi pastasid, mis sisaldavad rohkem detergenti – naatrium-laurislfaati. Puhastamise tulemus on väga hea, kuid… koos haigustekitavate mikroorganismidega hävitab naatrium-laurisulfaat ka kasuliku mikrofloora, mille puudumisel ei ole võimalikud mitmed suuõõnes toimuvad füsioloogilised protsessid. Lisaks eelnevale inaktiveerivad detergendid pöördumatult membraanivalke, segavad lipiidide tasakaalu ja kutsuvad lihtsamas keeles öelduna esile suu limaskestade haiguste tekke. Kui aga lisada pastasse veel sellist desinfektanti, kui triklosaani [hambapasta „Новый жемчуг“ („Uued pärlid“)], siis võib koos suurepärase puhastava tulemusega tekkida suu düsbakterioos. Seepärast ongi soovitatav kasutada pärast hammaste puhastamist eliksiire, loputusaineid jm. igemeid tugevdavaid ning detergendi poolt esilekutsutud negatiivsete tulemuste neutraliseerijaid. Paljud tootjad lisavad selleks pastale rasvakomponente.

 
Mõned firmad ongi juba läinud alternatiivset teed – nad valmistavad geelilisi mittevahutavaid pastasid. Need tooted on mõeldud inimestele, kes põevad parodontiite ja gingiviite või on eriti tundlike hammaste ja igemetega. Kahjuks ei märgita harilikult annotatsioonides, mille arvel saavutatakse antimikroobne puhastav tulemus – see on firma saladus („Neways“ firma pasta). Meie firma hambapasta tulemuslikkuse aluseks on bakteriofaagide valikuline mikroobidevastane toime.

 
Bakteriofaagid – need on bakterite viirused, millistel on kitsa suunitlusega spetsiifiline lüütiline (lammutav) toime bakteritele. Spetsiifiline lüütiline toime – selle all mõistetakse konkreetse bakteri tüve (Isegi mitte liigi, vaid tüve) hävitamine. Sellisel teel toimub sihipärane vaid haigustekitavate bakterite hävitamine ning luuakse tingimused kasulike bakterite paljunemiseks. Tahaks rõhutada, et me ei avasta mitte midagi uut, me vaid taastame häiritud bioloogilised sidemed elusorganismide liikide ja populatsioonide vahel. Inimese eksisteerimine leiab aset keerulises kooselus rea loomade, taimede, mikroorganismide, viiruste jm. eluvormidega. Ja niisamuti (nüüd te juba teate seda) kui eksisteerivad inimesele kasulikud bakterid, on olemas ka talle kasulikud viirused – bakterifaagid. Selliste bakteriofaagide kontsentraat, millised aitavad inimesel võidelda haigustekitavate bakteritega, sisaldub ka meie hambapastas. Niisiis: „Dentofam“-is ei ole detergente, ning tulemus saavutatakse hammaste mehhaanilise puhastamisega hambaharjaga ja bakterifaagide tööga.

 
Hambapastat on vaja kasutada igemepõletike, parodontiitide, stomatiitide ja muude parodondi pehmete kudede põletikuliste protsesside profülaktikaks. Need bakteriofaagid, mis on juba hävitanud neile omase kahjulike bakterite populatsiooni, eemaldatakse täielikult organismist, seepärast peavad inimesed, kelle suuõõnde satuvad aeg-ajalt uuesti haigustekitavad bakterid, peavad kasutama pastat kuuridena 5-6 korda aastas. Pealegi on bakterifaagid tundlikud detergentidele, järelikult hävitavad vahtumoodustavad hambapastad bakteriofaage. Seepärast ei tohi „Dentofam“-i kasutada koos vahtumoodustavate hambapastadega.

 
Pärast hammaste puhastamist mitte loputada suud 2-3 min. jooksul („Dentofam“-i allaneelamisel ei tee see mingi organismile mitte mingit kahju). Neil inimestel, kes ei taha loobuda oma harjumuslikust hammaste pesemisest standardse pastaga, tuleb meeles pidada, et geelilist pastat tuleb kasutada pärast standardset pastat, kuid enne seda tuleb suu hoolega sellest puhtaks loputada; veel parem on aga kasutada neid vaheldumisi: ühte näiteks hommikul ja teist – õhtul. Standardne pasta on vaja valida oma hambaarsti soovitusel olenevalt kliendile arsti poolt määratud diagnoosist.

 
„Dentofam“-i väljatöötamisest ja tema toime tundmaõppimisest 2 aasta jooksul optimaalse vormi leidmiseks võtsid osa väga paljud erinevad spetsialistid ja veelgi rohkem vabatahtlikke katsetajaid. Kõigile neile tahan siin avaldada suurt tänu. Erilist tänu avaldan siin Venemaa teenelisele arstile, meditsiiniteaduste doktorile, professorile S.B.Ulitkovskile, kõrgema kategooria arstile, parodontoloogile, meditsiiniteaduste kandidaadile I.V.Želudevile, bakteriofaagide peaspetsialistile, bioloogiateaduste kandidaadile J.L.Žilenkovile, arstile-mikrobioloogile, meditsiiniteaduste kandidaadile V.M.Popovale, „Mirra-M“ tootmisdirektorile V.S.Tulskile. Suurt tänu tuleb avaldada sertifitseerimise peaspetsialistile N.M.Aslangirejevale, kelle abita oleks meie töö jäänud võib-olla isegi lõpetamata. Avaldame suurt tunnustust meie kompanii juhatusele, kes eraldas materiaalseid vahendeid pikkadeks aastateks, mis kulusid otsinguteks, analüüsideks ja kontrollimiseks, mis kõik eelnesid selle ainulaadse toote väljalaskmisele.

 
S.Tšubatova
bioloogiateaduste doktor


     

Tagasi