Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Bakteriofaagid (Bacteriophage)Tagasi
Bakteriofaagid (Bacteriophage)
18.04.2014 11:02
Bakteriofaagid (Bacteriophage)
 
 
Bakteriofaagid [1] – need on viirused, kes suudavad tappa baktereid. Igale bakterile vastab sama liiki bakteriofaag. Huvitav on see, et bakteriofaagid, kes suudavad hävitada ühte bakteri liiki, on täiesti toimetud teiste bakterite suhtes.

 
Selline valikuline toime võimaldab luua faagide valiku võitluseks ohtlike bakteritega, mis samal ajal ei kahjusta kasulikku mikrofloorat. Bakteriofaagid on looduse loomuliku süsteemi osa. Oma vastastikuses toimes mikroobidega piiravad nad bakterite arvukust, ei luba neil ülemääraselt paljuneda ja säilitavad sel teel mingi tasakaalu. See on tähtis asjaolu inimese tervise säilitamisel. Kuni ohtlike bakterite arvukus on madalal tasemel, ei saa nad kutsuda esile haigusi.

 
Tähtis on see, et kaasaegsed tehnoloogiad võimaldavad kasvatada bakteriofaage ja kontrollida nende valiku koostist. Inimese tervisele ohututel bakteritel on täita tähtis osa inimorganismi normaalses toimimises. Nad on kasulikud. Nende kõrvaldamine tekitab kahju ja tekitab häireid, protsessi ägenemisel koguni haigusi. Kasulike bakterite vaegus on sama kahjulik, kui kahjulike üliküllus. Bakteriofaagid võimaldavad vähendada kahjulike bakterite hulka, hävitamata seejuures kasulikke baktereid.

 
Meie tooted sisaldavad bakteriofaage, mis vastavad liikidele: Staphylococcus (stafülokokkid), Streptococcus (streptokokkid), Proteus (proteus), Pseudomonas (pseudomonaadid – sinimädakepikesed), Escherichia (ešerihhia – soolekepike), Klebsiella (klebsiella). Nende bakterite vastane valimik koosneb mitmest liigist, näiteks Staphylococcus aureus (kuldkollane stafülokokk), Staphylococcus haemolyticus (hemolüütiline stafülokokk), Staphylococcus epidermidis (epidermaalne stafülokokk). Kusjuures igale liigile on valitud mitu erinevat tüve. Kuid me ei väida, et suutsime haarata oma valimisse kõiki antud liiki kuuluvaid baktereid. On teada, et bakteriofaagid on väga spetsiifilised ja nende kollektsiooni tuleb pidevalt täiendada. Kuid meie geelide kasutamine võimaldab vähendada selliste bakterite arvukust ja kõrvaldada sellega ülemäärane koormus organismile. See võimaldabki esineda meie toodetel bioloogilise protektori (kaitsja) osas tinglikult patogeensete bakterite suhtes.

 
Näiteks toimivad desinfitseerivad ained harilikult korraga mitmele bakteri liigile ja reeglina kannatavad enam „rahumeelsed“ mikromaailma esindajad. Haigustekitavad mikroorganismid on aga enam vastupidavad ja kohanevad kergemini mitmesuguste keemiliste ainetega. Tugevatoimeliste keemiliste desinfektantide ja antibiootikumide sage kasutamine toob enesega kaasa vastupidavate bakterite tekke. Bakteriofaagide kasutamine seda ei põhjusta.

Tagasi