Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
JuustehooldusvahendidTagasi
Juustehooldusvahendid
23.03.2016 14:35

JUUSTEHOOLDUSVAHENDID

 
 
Halastage iseendale Teie endi huvides.
 
                                                             Gabrielle Shanell.
 
Juuksed on iga inimese ehe ja neid peab hoidma, et nad head välja näeksid. Juuk-sed peegeldavad inimese üldist tervislikku seisundit. Haigused, halb toitumine, vitamiinipuudus, üleväsimus ja muud organismi ning eriti närvisüsteemi talitluse häired – see kõik mõjutab juuste kasvu ja nende seisundit.
Harilik inimese nahapinnal nähtav karvkate kujutab enesest surnud moodustist, mille rakud enam ei paljune. Selle kahjustumisel ei ole teda võimalik taastada.
Tervetel inimestel toimub karvkatte asendumine praktiliselt märkamatult. Haiges-tumise korral pidurdub uute juuste ilmumine, väljalangemine suureneb ja tekib märgatav juuste hõrenemine. Kui sellises olukorras ei ole kasutusele võetud õige-aegseid abinõusid, võib järgneda kiilaspäisus.
Juuksed on hügroskoopsed, s.t. nad on võimelised imama niiskust. Nad on üsna vastupidavad hapete toimele, kuid leelised muudavad oluliselt juuste struktuuri, elastsust ja kuju. Juuste kasvu mõjutab ka soeng. Tugevalt pingutatud, patsi põimi-tud juuksed hõrenevad samuti jõudsasti.

Juuste stuktuur.

Põhimõtteliselt on kõik juuksekarvad sarnased, on nad siis peened või paksud, kasvavad nad sirgete või lainelistena. Juuksekarv koosneb, nagu naha ja küüne sarvkestki, surnud rakkudest. Juus koosneb 3 % vedelikust ja 97 % - valgust. Valgulisel koostisosal – väävli, miroelementide (raud, vask, tsink, kroom, magneesium) ja vitamiinidega (A, B, P, C, D) rikastatud keratiinil - on eriline peenstruktuur, tänu millele on meie juuksed – erinevalt küüntest – üheaegselt nii jäigad kui ka elastsed, vastupidavad ja võivad võtta suvalise kuju. Nii nagu meie nahk, arenevad ja kasvavad ka juuksed, kuid bioloogiliselt kujutab juukse tüvi endast surnud materjali, elav on vaid tema juur.
Tüvi kasvab välja naha süva-kihtides asuvast juuksesibulast, kustkaudu toimub temale vajalik verevarustus. Juuksejuur (karva folliikel) asub nahapinnast 2 – 5 mm sügavuses. Juuksejuure sisse ulatub juuksenäsa, mille pealmise kihi moodustavad kiirestijagunevad rakud (nagu epidermise idukihiski). Juuksenäsas leidub arvukalt kapillaare, peeneid lümfisooni ja närvilõpmeid. Sibul jätkub ülespoole, justkui riietades juuksekarva alumise osa vutlarisse, milline lõpeb nahapinna tasemel. Juuksekarv kasvab juuksenäsa ümbritsevast servast. Servarakud moodustavad naha karvkatte ja juuste tulevasi katterakke. Need rakud lükatakse üles juuksesibula ülaossa ja sealt edasi – juuksekarva alusesse. Selles protsessis muutuvad nad pikkadeks, kitsasteks ja lamedateks. Samaaegselt täituvad nad tahke valgu – keratiiniga. Kui rakud väljuvad juuksesibulast, kujutavad nad endast juba sarvestunud juuksekarva osasid, millised kinnituvad üksteise külge keramiidiga – lipiidide klassi kuuluva ainega. Pindmiselt on juuksekarva vars kaetud lamedate plaadikujuliste rakkudega.
Iga juuksekarv koosneb kolmest kihist. Südamik (medulla) on pehme käsnjas ollus. See on kaetud kestaga, kõva kihiga – korteks. Välimine osa koosneb keratiini soomustest, millised katavad üksteist katusekivikujuliselt. Kui vaa-delda mikroskoobi all juuksekarva ristlõiget, võib näha järgmist pilti : peenikest õhulist südamikku ümbritsevad gruppidena asuvad kiud, millised liituvad omavahel kleepuva liimiva ainega. Neid kimpe ümbritseb soomusjas kiht, mis koosneb mitmest kihist ja kaitseb juuksekarva väljastpoolt. Kui juuksed on heas seisukorras, siis on keratiinsoomused vastu juuksesüdamikku surutud ja asuvad ühtlaselt, peegeldades valgust ja andes juustele nende läike.   
Rasunäärmed eritavad nahasekreeti, mis pehmendab ja määrib juukseid. Kee-miline soeng ja valgendamine, vale toitumine ja stressid viivad määrde erituse vähenemisele. Juuksed muutuvad kuivadeks ja murduvateks. Et seda vältida, peab pidama tasakaalustatud dieeti, tegelema regulaarse füüsilise treeninguga, küllaldaselt magama  (magamise ajal toimub juuste toitumine).
Terved valminud juuksed on tavaliselt vastupidavad ja elastsed. Juukseid saab venitada pikkuses välja kuni 1/5 tema kogupikkusest, misjärel juuste endine pikkus taastub. Vastupidavuselt on juuksed võrreldavad alumiiniumiga ja talu-vad koormust 100 – 200 gr.
Samaaegselt üldiste omadustega on olemas ka erinevused – need puudutavad nii juuste kvaliteeti, kui nende seisundit.

 

Kuidas näevad välja meie juuksed ?

 
Normaalsed, terved juuksed on elastsed, kergesti soengusse seatavad ja mär-   gadena kergelt kammitavad. Nad on ka pehmed ja läikivad, sest soomuskiht kar-vade pinnal on tihedaltasuv ja sile.
Peened, hõredad juuksed. Neil jääb puudu jõust ja kohevusest, mis oleneb võrdsel hulgal nii nende arvust kui iga juuksekarva väiksest ristlõikest. Kuna sellises juuksekarvas on vähe elastseid kiude, on karv lõtv ja pehme. Selliseid juukseid on väga kerge seada soengusse, kuid nad kaotavad oma vormi niisama kergesti, kui nad seda võtavad.
Rasused juuksed on kleepuvad, niisked, vajuvad soenguna kergest kokku, lii-buvad pea külge, seetõttu kaotab soeng kiiresti oma mahu ja õhulisuse. Selle põhjuseks on rasu liigprodutseerimine, mis on sellele lisaks veel väga voolav ja levib kiiresti piki tervet juuksekarva.
Kuivad, sõnakuulmatud juuksed on enamasti tumedat või ruuget värvi. Neil on väga tugevad keratiinkiud, mis hakkavad vastu mistahes jõupingutestele soengu tegemisel ja pürgivad kangekaelselt tagasi oma algse oleku ning kasvu-suuna juurde. Nad on kergelt lenduvad. Neil puudub läige, kuna näärmete rasu-toodang on kasin.
Kahjustatud juuksed. Nende pind on ebatasane, soomuspind hõre, kohev. Kui juuksed on pikad, siis alumine kolmandik on üldreeglina pika eluea jooksul kahjustunud, otsad hargnenud.
Käharad juuksed on lainelised või isegi lokkis, peaaegu alati tugevad ja sta-biilsed ning kõige sagedamini kuivad, vahel ka murduvad.
Juuste põhitüüpide kõrval eksisteerivad ka üleminekuvormid – mõõdukalt või väga kuivad, mõõdukalt või ülemäära rasused.
Kui te tahate määrata kindlaks oma juuste seisundit, on kõigepealt vaja uurida nahka, millel juuksed kasvavad. Üheks juuste seisundi halvenemise põhjuseks võib olla mitteküllaldane või vale hoolitsus nende eest, kuid see etendab teise-järgulist osa. Peamiseks põhjuseks on pea juustega kaetud osa haige ja kurnatud nahk. Samuti kui näonahk, võib ka peanahk olla rasune, kuiv või normaalne. Hõõruge 1 minuti jooksul nimetissõrmega juustega kaetud nahka ja suruge sõrm seejärel vastu paberossipaberit.
Kui paberossipaber muutub hästi rasvaseks, siis näitab see rasust nahka. Kui paberile jääb vaid nõrk jälg, siis on tegemist kuiva nahaga. Rasvane jälg pabe-rossipaberil tähendab normaalset peanahka. Sellist katset on mõtet teha alles 2 – 3 päeva pärast pea pesemist šampooni või seebiga.
Normaalse peanaha korral võib pead pesta kord nädalas. Rasuse naha korral pestakse pead 2 – 3 korda nädalas. Kuiva naha korral 1 kord 8 – 14 päeva jook-sul.

Vajalik šampoon.

 
Pea pesemine on esimene samm ilusate, säravate, kohevate juuste suunas. Šampooni valik mängib selle juures tähtsat osa.
 
Te ütlete, et pea pesemine on nii lihtne asi, et kuidas saab siin üldse erilist eksi-mist ette tulla? Ja kuidas veel saab!
Millist šampooni valida? Vastupidi üldlevinud arvamusele kujutab just pea pese-mine juuksuri töökojas enesest juuste eest hoolitsemise põhioperatsiooni. Et te sellest paremini aru saaksite, peab selgitama juuksuriameti peamisi põhimõtteid.
Nüüd sellest, mida teie ei tea. Mõnikord avaldab pea pesemine šampooniga juustele head toimet, teisel juhul – hävitavat, ja on seetõttu lubamatu.
Mõnikord on vaja kasutada happelist, teisel juhul leeliselist, vahel rasvast, vahel hoopiski rasvavaba šampooni.
Enne juuste värvimist või valgendamist ei tohi mitte mingil juhul pesta pead šampooniga.
Pärast juuste valgendamist tuleb juukseid pesta happelise šampooniga, et neu-traliseerida valgendusaine leelisthävitavat toimet. Pärast juuste värvimist tuleb neid kaitsta rasvaste lahustite eest, millised võivad juukseid ebaühtlaselt val-gendada.
Enne permanentse soengu tegemist kuumal meetodil ei soovitata pesta pead hap-pelise šampooniga, kuna see võib aeglustada lokivedeliku toimeaega. Vastupidi – leeliseline šampoon kiirendab lokivedeliku toimet.
Pärast permanentse soengu tegemist on vaja pesta pead rasvase šampooniga.
Ja veel paljugi muudki.
Kvalifitseeritud juuksur peab oskama orienteeruda šampoonides ja neid ka os-kuslikult kasutama. Ärge mitte mingil juhul kasutage selliste juuksurite teenu-seid, kes ei oska valida vajalikku šampooni ja kasutab üht ning sedasama šam-pooni erinevate juuste pesemiseks, pidamata vajalikuks uurida enne seda kliendi juuste seisundit.
See, mida te peate teadma. Pea pesemisel kodustes tingimustes kasutage sellist šampooni, milline vastab teie juuste seisundile ja avaldab soodsat toimet pea-naha juustega kaetud osale.
Eksisteerib mitu reeglit, millised teevad pea pesemise maksimaalselt säästvaks, niipalju kui see on võimalik :
  • Kammige enne pesemist hoolikalt juukseid. See nõrgendab mustuseosa-
keste ja soenguseadmise vahendite jääkide kinnitumist juuksekarvadele.
  • Loputage juukseid sooja veega. See aitab teil vähendada šampooni kulu.
  • Juuste pesemise vesi ei tohi mingil juhul olla liiga kuum.
  • Kasutage šampooni ökonoomselt. Lühikeste juuste korral jätkub pähklituu-
masuurusest kogusest.
  • Ärge määrige šampooni otse juustele, vaid hõõruge see enne peopesade va-
    hel laiali.
  • Ärge hõõruge pestes juukseid, vaid vajutage neid kergelt.
  • Ärge jätke šampooni juustele kauaks. Pesevad ja toitvad ained avaldavad 
oma toimet paarist sekundist kuni 2 – 3 minutini.
  • Väga tähtis : pärast šampooniga pesemist tuleb juukseid väga hoolikalt
loputada, sest selle jäägid võivad halvasti mõjutada juuste läiget ja õhulisust. Juuste keskmise pikkuse korral tuleb neid loputada mitte vähem kui 3 minutit. Pea verevarustuse parandamiseks uhage pesemise lõpuks pea üle külma veega.
  • Pärast pesemist vajutage juuksed pehmelt veest kuivemaks, kuivatage
kergelt ja mähkige käterätikusse. Juukseid kuivatades vältige järske ja tugevaid liigutusi.
Kohelge märgi juukseid ettevaatlikult.
 
Kuivas olekus on juuksekarvad väga kõvad ja ületavad selles osas isegi küüsi. Kuid see seisund kaob kohe, kui nad saavad märjaks. Väline soomuskest turdub vees ja muutub väga tundlikuks, soomusplaadikeste ääred tõusevad juuksekarva suhtes perpendikulaarsesse asendisse. Ettevaatamatul kammimisel võivad mõ-ned neist eralduda ja ära rebitud saada. See halvendab juuste püsivust, läiget ja elastsust.
Seetõttu : harutades ja kammides märgi juukseid kasutage vaid harvapiilist kam-mi. Kammi piid ei tohi olla teravate otste ja servadega. Mitte mingil juhul ei ole lubatud märgi juukseid harjata. 
Veel : juukseid harutades alustage otstest ning liikuge pikkamisi kõrgemale, et neid liigne kord mitte tirida ja kiskuda. Kui juukseid ei õnnestu lahti kammida – on see kindel märk sellest, et nad on juba kahjustunud.
Kas juuste igapäevane pesemine kahjustab neid?
Kui juuksed on terved, võib neid rahuliku südamega iga päev pesta. Head kaas-aegsed šampoonid on niivõrd pehmed, et terved juuksed taluvad vabalt igapäe-vast pesemist. Rasused juuksed samuti. Teaduslikud uuringud on ühemõtteliseltkummutanud arvamuse, et sage pesemine suurendab peanaha rasueritust. Kaas-aegsed õigesti kasutatud vahendid ei kuivata nahka.
Kui juuksed on pikad ja katkevad, tuleb hoolikalt kaaluda, kas  igapäevane pese-mine on ikka vajalik. Sama peab ütlema ka liiga kuiva peanaha kohta, milline võib igapäevase pesemise juures hakata sügelema.
Iga pesemine – isegi kõige õrnema šampooniga – ei möödu siiski mingeid jälgi jätmata juuste struktuurile ja peanahale.
Õige šampoon.
       Šampoon peab vastama juuste tüübile. Mitte iga toode ei sobi suvalistele juustele ning mitte igat probleemi ei saa ainult šampooni abil lahendada.
Seepärast on firma Mirra välja töötanud terve rea šampoone ning muid vahen-deid, millised suudavad rahuldada ka kõige nõudlikuma tarbija maitseid.
 

Шампунь от перхоти - Kõõmavastane šampoon (3133)

                                                                               BOREI
 
Koostis : Kompleks pehmeid pindaktiivseid aineid ja tselluloosi eterifikaate, nulu süsihappeekstrakt, takjajuure, nõgese, kummeli, teelehe ekstraktid, taruvaik, aaloe mahl, F ja A vitamiinid, tsingi peretionaat, saialille ja riitsinusõlid.
Toime :
  • Puhastab juukseid ja peanahka, andes neile pikaaegse kaitse.
  • Avaldab võimsat seente- ja mikroobidevastast toimet.
  • Korrastab rasunäärmete sekreedi lipiidset koosseisu.
Kasutamine : Määrida šampoon niisketele juustele, masseerida ja  pesta veega maha. Vajadusel korrata protseduuri. Toime maksimaalne efekt saabub, kui jätta šampoon juustele 2 – 3 minutiks. Juuste tüübi suhtes piiranguid ei ole.
Väljalaske vorm : Dispenser 150 ml.
Vastunäidustused : Võimalik individuaalne üksikute koostisosade mittetaluvus.
KOMMENTAAR : Mis asi on kõõm?
Kõõmaks nimetatakse kroonilist peanaha juustega kaetud osa liigketendamist, mis ei ole põhjustatud ühestki põletikulisest protsessist.
Selgub, et juuksejuurte kõrval toimub samasugune peanaha pindmiste rakkude irdumine, kui teistelgi nahaosadel. Piirjoon lihtsa ketendamise ja patoloogia vahel ei ole just eriti selge. Kõõma moodustumise intensiivsust hinnatakse 5 või 10 pun-ktisüsteemis. Surnud rakud muutuvad märgatavaks vaid siis, kui nad kleepuvad omavahel kokku. Üks tilluke valge kõõma plaat koosneb tegelikult 500 – 1000 sarvestunud rakust.
Kõõm tekib rakkude jagunemise anomaalse kiirenemise tagajärjel, mis viib naha sarvkihi teisenemisele ja muudab selle histoloogilist ning mikrobioloogilist seisun-dit. Sellise protsessi tekkimise põhjused on reeglina individuaalsed ja teadlased ei ole senini tulnud ühesele arvamusele selles küsimuses. Ühed teadlased seostavad kõõma teket avitaminoosiga, mikroelementide vaegusega. Teised peavad täh-tsamaks ümbritseva keskonna mikrofloora toimet. Kolmandad seletavad seda kõrvalekaldumistega närvi- ja endokriinses süsteemis. Võib arvata, et olenevalt vanusest, soost, tervislikust seisundist ja inimese eluviisist prevaleeruvad kas ühed või teised faktorid. Iseenesest ei ole kõõma teke haigus, vaid kõigest sisemise düs-balansi (tasakaalu häire) tunnus. Suurenenud kõõma teke, millega vahel kaasneb juuste juurepiirkonna sügelemine, võib enesest kujutada organismi loomulikku reatsiooni juuste värvimisele ja valgendamisele, mingile lakisordile, kasutatud soengugeelile või šampoonile. Pea juustega kaetud osa nahk “harjub” teatud mää-ral keemiliselt aktiivsete faktorite toimega ja kui te järsku hakkate kasutama näi-teks pehmemaid pindaktiivseid aineid sisaldavat šampooni, siis jätkab nahk veel ühe – kahe nädala jooksul “töötamist” endises režiimis, õnnistades teid kõõmaga.
Nagu eespool juba öeldud, eksisteerib ka mikrobioloogiline kõõma tekke teoo-ria. Näiteks on rea kaasajal laialt reklaamitavate erišampoonide toime suunatud eeskätt võitlusele lipofiilse spooritaolise seene Pityrosporum ovale vastu. Nagu näi-tab praktika, vähendavad paljud bakteritsiidid ja fungitsiidid kõõma teket. Kuid võib arvata, et vaid antimikroobsest toimest jääb väheks. Tugevama kõõmavastase toimega on tsütostaatilise toimega ained, mis aeglustavad epiteelrakkude jagu-nemist ja sellega annavad võimaluse sarvestumisprotsessi lõpuleminemiseks.
Peale selle on üle 50 % kõõma esinemise juhtudest tegemist sellise haiguse, kui kuiva või rasuse seborröa (rasuvooluse), avaldumisega. Seborröa tekkepõhju-seks on tihti organismis toimunud hormonaalsed nihked, mille tulemusena häirub lipiidide süntees nahas ja juustes. Sel juhul jääb vaid välisest mõjutamisest väheks. On vajalikud toidulisandid, mis sisaldavad w–6 õli (Mirrasil), ligniini ja flavonoi-de.
Nüüd on arusaadav, et võitlus kõõmaga on keeruline ja mitmetahuline ning ega ilmaasjata ei kannata 15 - 70 % arenenud maade elanikkonnast, eriti mehed, selle kahetsusväärse ebameeldivuse käes.
Kõõmavastases šampoonis kasutatakse nii traditsioonilisi kui ka mitte eriti tra-ditsioonilisi bioloogiliselt aktiivseid vahendeid, millised vastavalt  läbiviidud ka-tsete tulemustele kõrvaldavad maksimaalse hulga kõõma tekke põhjusi. Me lähe-nesime selle ebameeldiva probleemi lahendamisele kompleksselt.
Šampooni koosseisu kuuluvad tsüto- ja bakteristaatikud (takja ekstrakt, taruvaik, Zn peretionaat) pidurdavad rakkude anomaalset jagunemist ja patogeense mikro-floora arenemist.
Zn peretionaat kujutab endast vees mittelahustuvat ainet, mis säilitab oma aktiivsu-se juuste pinnal ka pesemiste vaheaegadel, pärast šampooni kõrvaldamist ja ta lahustub rasunäärmete sekreedis, mille tagajärjeks on seene arvukuse vähenemine.
Nõgese ekstrakt ahendab poore, vähendab rasunäärmete aktiivsust, reguleerides sel teel seborriini produktsiooni, jättes kõõma esilekutsuva seene ilma toitealusest.
Linool- ja lioneelhapped (vitamiin F) kompenseerivad poolküllastumatute rasv-hapete defitsiidi ning taastavad naha barjäärifunktsioonid.
Nulu ja saialille ekstaktides ning aloe mahlas leiduvad  retinoidid, karotinidid, fla-vonoidid korrastavad rasunäärmete tegevust ja takistavad naha sarvkesta hüper-keratoosi.
Kummeli ekstrakt vaigistab juustega kaetud peanahaosa sügelemist ja ärrituvust.
Taimsed ekstraktid annavad juustele läike ja terve väljanägemise.
Tselluloosi eterifikaadid (keerulised estrid) pikendavad taimsete koostisosade toi-met.
Pehmete pindantiivsete ainete kompleks ei ärrita peanahka ja ei tekita harjumist.
Ajakirja “Potrebitel” (Nr. 2, 2001) poolt läbiviidud ekspertiisi tulemuse põhjal tehtud järeldus kõlab : “Šampoon Borei (Kõõmavastane šampoon – Toim.) kuju-tab endast vene kosmetoloogide ainulaadset toodet, ta avaldab suurepärast toimet juustele ja peanahale, olles mitte ainult tsüto- ja bakteristaatiline, vaid temas sisalduvad võimsad taimsed koostisosad võimaldavad toimida kõõma moo-dustumise paljudele põhjustele.”
 

Шампунь для сухих волос - Šampoon  kuivadele  juustele (3136)

 
Koostis : Vesi, glutamiin- ja merivaikhappel, betaiinil, kookos- ning rapsiõlide derivaatidel põhinev pehmete pindpinevate ainete kompleks, aaloe mahl, meresool, kuiv jogurt, kõrreliste proteiinide hüdrolüsaat, takja, nõgese ja kar-kade roosi tee ekstraktid, piimhape, A ja E vitamiinid, Na alginaat, parfümeerne kompositsioon, katoon.
Toime :
  • Ergutab juuste kasvu.
  • Takistab kõõma teket.
  • Mõjutab positiivselt naha rakke – tõstab pingust, tugevdab ainevahetust.
Kasutamine : Väike osa šampooni kanda masseerivate liigutustega niisketele juustele, seejärel pesta hoolikalt veega maha. Pärast pesemist kasutada juuste-palsamit ja geeli.
Väljalaske vorm : Dispenser 150 ml või 125 ml.
Vastunäidustused : Võimalik ülitundlikkus üksikute koostisosade suhtes.
KOMMENTAAR : Šampooni toime sõltub tema koostisest :
Laminaaria ekstrakt tugevdab fütoekstraktide tervendava toime realiseerumist tänu oma joodi, B grupi vitamiinide, orgaaniliste hapete jne. sisaldusele.
Taimede klorofüllikompleks avaldab positiivset toimet naharakkudele, tõstab nende pingust, tugevdab ainevahetust.
Šampoon sisaldab kleepivaid substantse, millised “remondivad” juust, muutes selle elastseks ja siledaks. Nad “parandavad” väiksemaid rebendeid soomuskihis ja parandavad oluliselt märgade juuste allumist kammimisele.
   Takjajuure ja paiselehe ekstraktid tugevdavad juuste kasvu, hoiavad ära kõõma          
    tekkimise.
Nõgeseekstrakt kõrvaldab juuste kuivuse, murdumise ja väljalangemise, tugev-dab juuri.
Aloe biostimuleeritud mahl, raudrohu ja vereurmarohu ekstraktid avaldavad põletikuvastast ja bakteritsiidset toimet, vaigistavad sügelemist.
Vitamiini A defitsiit, mis tekitab naha ja juuste kuivust, on kõrvaldatav βka-rotiinilisamisega.
Askorbiinhappe lisamisega korrigeeritakse šampooni võimalikku C vitamiini  defitsiiti ja kaitstakse samaaegselt tema muid komponente hapendumise eest.
Merivaikhape lühendab oluliselt toitvate ainete omastamise harilikku teed, see-tõttu kiireneb energia kogunemine, milline on vajalik paljudele ainevahetus-protsessidele, tugevneb peanaha rakkude energeetika ja energiavarustus.
Piimhappel on pehmendav, konditsioneeriv ja niisutav toime.
Sidrunhape aitab kaasa juustele ereda läike andmisele.
E – vitamiin kindlustab vere aktiivse ringluse nahas, koerakkude kasvu ja palju-nemise, tugevdab juuksesibulaid, suurendab juuksekarva jäikust ja taastab selle kahjustatud struktuuri.
Šampooni koostisosad ei moodusta suurel hulgal vahtu. Vahu suur hulk ei võrdu hea pesemisvõimega. Šampoone võiks toota hoopiski mittevahutavatena, kuid seejuures hea pesemisvõimega – sellised šampoonid on muide juukseid enam-säästvad. Vahtumoodustavate sisaldiste olemasolu nendes on rohkem psühho-loogilise tähendusega : tänu vahu olemasolule on võimalik tunnetada pesemis-protsessi ja paremini kontrollida šampooni mahapesemist.
Šampoon ennetab juuste väljalangemist, kõõma moodustumist, annab juustele läike ja siidisuse.                                                                          

 

Шампунь для жирных волос - Šampoon rasustele juustele (3135)

 
Koostis :  Vesi, betaiinil, merivaik- ja salitsüülhappel põhinev pehme pindaktiiv-sete ainete kompleks, kookos- ja rapsiõlid, Na salitsülaat, taruvaigu, raudrohu, nulu, kummeli ja rohelise tee ekstraktid, meresool, kõrreliste proteiinide hüdrolü-saat, piimhape, A vitamiin, parfümeerne kompositsioon, katoon.
Toime : Looduslik bioloogiliselt aktiivsete ainete kompleks :
  • Kõrvaldab liigse rasuerituse.
  • Avaldab võimsat vastumõju rasunäärmete ja sarvkeste transiitsele mikro-
floorale.
  • Võimaldab sagedast juustepesemist tundliku ja kergesti ärrituva peanaha-
ga inimestele, sest ei riku loomulikku happe – leelis - tasakaalu.
Kasutamine : Vähene kogus šampooni määrida masseerivate liigutustega niiske-tele juustele, seejärel pesta veega hoolikalt maha. Toime tugevdamiseks korrata protseduuri. Pärast pesemist kasutada juustepalsamit ja geeli. 
Väljalaske vorm : Dispenser 150 ml või 125 ml.
Vastunäidustused : Võimalik individuaalne üksikute koostisosade mittetaluvus.
KOMMENTAAR : Šampoon sisaldab palju eeskätt peanahka säästvaid aineid, temas on minimaalselt toitvaid substantse, millised täidavad juukseid ja muudavad nad raskemaks. Peamiselt on kasutatud lisandeid, millised avaldavad antibak-teriaalset toimet ja taimede ekstrakte, mis annavad juustele “tupeeritava” kareduse. Nende ülesandeks on normaliseerida naha rasueritust ja takistada juuste kiiresti tekkivat kokkukleepumist pärast pesemist.
Takjajuure, nõgese ja paiselehe ekstraktid on kasutatavad kõõmaravis ja juuste väl-jalangemise korral, samuti juuksekasvu tugevdamisel.
Paiseleht ja saialill puhastavad suurepäraselt nahka ja juukseid rasuülejääkidest.
Kastoorõli annab juustele ilusa läike, tugevdab juuksejuuri ja parandab nende sei-sundit, pehmendab ja toidab juukseid ning peanahka, hävitab kõõma.
Tugeva bakteritsiidse ja põletikuvastase toime tõttu, millised samaaegselt vähen-davad sügelemist ja rasunäärmete aktiivsust, leiavad kasutamist taruvaik, aloebioaktiveeritud mahl, saialille ekstrakt, vereurmarohi, raudrohi, kummel, kolmisruse. Kõik nad aitavad kõrvaldada ülemäärast rasueraldust, avaldavad võimsat hariliku saprofüütse floora vastast toimet peanaha sarvkihis.

Kuiv  peanahk.

 
Paljud inimesed arvavad oma peeneid ning kuivi juukseid nähes ekslikult, et neil on kõõm ja hakkavad kasutama kõõmavastast šampooni. Kuid enamasti on see vaid lihtsalt liiga kuiv peanahk ja seetõttu võib šampoon vaid halvendada tema seisundit. Ei maksa kohe muretsema hakata – see on vaid normaalne loomulik vahetpidamatult toimuv vanade rakkude väljavahetamise protsess uute vastu, milline toimub kogu keha karvkattega, kuid mis juuste juures on eriti silmahakkav. Kuivade juuste erinevus kõõmastest on selles, et kõõmahelbed on kollaka vär-vusega ja vahel on neil ebameeldiv lõhn. Kuiva naha korral on helbed väiksemad ja kuivemad. Kuiva naha tõttu tekkinud ketendamine möödub harilikult paari päevaga.
Enamasti tekib kuiva naha ketendus vedeliku puuduse, halva toitumise või juukse-hooldus- ja soenguvahendite vale tarvitamise tagajärjel (kui neid on kasutatud lii-ga suures koguses või ei ole korralikult maha pestud juba samal päeval).
On palju võtteid kuiva naha ravimiseks. Pea regulaarne pesemine sooja ja pehme (mitte mingil juhul kuuma) veega spetsiaalsete kuivade juuste pesemiseks ettenäh-tud šampoonidega ja põhjalik järgnev loputamine parandavad kõige lühema ajaga oluliselt juuste seisundit. On vaja kasutada vaid kvaliteetseid pehmeid keemiliste lisanditeta šampoone. Šampoon tuleb korralikult hõõruda pea nahasse, seda ei tohi jätta kauaks ajaks juustele ja seejärel korralikult välja loputada. Pead pesta mitte sagedamini kui 3 – 4 korda nädalas.
Eriteadlased soovitavad kasutada suure õlisisaldusega palsamit. Püüdke vältida sügeleva peanaha liiga sagedast kammimist ja ärge mingil juhul kratsige sügele-vaid kohti. Kammige mitte liiga kareda harjaga. Ärge kahjustage juukseid liigse külma, lume, vihma ja päikesega, parandage samal ajal ka oma toitumist.
Kui te kuu aja jooksul ei saavuta positiivset efekti, s.t et peanaha sügelemine jät-kub ning ta ketendab endiselt ja avaldab ärrituvuse märke, siis on ikkagi või-malik, et teil on kõõm. 
        
Juuste ravi.
 
Ravi eesmärgil tehtavad protseduurid, loputused ja kudesid tugevdavate ainete kasutamine parandavad tõepoolest juuste seisundit, tugevdavad neid ja ravivad juba olemasolevaid kahjustusi. Selline “aukude lappimise” fenomen ei püsi küll igavesti, kuid pesemisest pesemiseni küll. Pidage siiski silmas, et hoolduse puu-dulikkus või vale hooldus võivad omakorda tekitada kahjustusi. Sellisel juhul muutuvad juuksed loiuks ja sõnakuulmatuks. Seega tuleb hoolikalt valida vahen-deid ja nende kasutamise režiimi ranges vastavuses teie juuste tüübile.
 

Millist hooldust vajavad teie juuksed?

 
 
Järgnev test aitab välja selgitada, millist hooldust vajavad ja taluvad teie juuksed. Märkige ära need punktid, milised teie arvates puudutavad teid ja järgige seejärel selle lõigu soovitusi, millises on kõige rohkem äramärgitud punkte. Enam-vähem sama arv äramärgitud punkte erinevates lõikudes näitab seda, et teie juuksed on otstest rohkem kahjustatud, kui ülemises kolmandikus.
         Kerge hooldus.
  • Juuste struktuur – peen.
  • Juuksed muutuvad kiiresti rasvaseks.
  • Soeng on lühike.
  • Juukseid ei ole värvitud ega tehtud keemilist soengut.
  • Pärast pesemist on juuksed kergelt kammitavad.
Sellises seisukorras olevatele juustele piisab reeglina kergetest loputustest rasva mittesisaldavate vahenditega, v.a. juhud, kui on näidustatud vedelad toitained, mil-liseid võib jätta juustele.
Keskmine hooldus.
  • Juuste pikkus ulatub lõua või õlgadeni.
  • Pealmised juuksed on päikese käes kergelt pleekinud.
  • Juukseotsad kalduvad katkema.
  • Märgade juuste kammimisel kipuvad need segi minema.
  • Juuksed on värvitud või salguti valgendatud.
Selliste juuste korral võib rakendada loputamist, mis ravib kergeid kahjustusi. Katkevate juusteotste raviks on aga vajalikud toimivamad vahendeid.
Intensiivne hooldus.
  • Juuste pikkus ulatub õlgadest allapoole.
  • Juuksed on keemiliselt lokitud.
  • Juuste läige ja elastsus jätavad soovida.
  • Juukseid on valgendatud üle 4 korra.
  • Pärast pesemist on juuksed sassis ja halvasti kammitavad.
Sellised juuksed vajavad loputamist õli sisaldavate vahenditega ning korrapärast ravi.
 
Juuste tugevdamine.
 
Iga juuksekarva eluiga on ajaliselt piiratud (kindlaks määratud). Kui see aeg saab täis, langevad juuksekarvad välja ja annavad ruumi uutele.  Juuksekarva aktiivne kasv kestab 3 – 7 aastat, erandkorral ka kauem. Seejärel peatub juuksesibula aine-vahetus ning ta väheneb oma mõõtmetelt. Juuksekarv muutub lahtiseks 2 – 4 kuu jooksul ja langeb välja. Seega kaotab inimese pea päevas kuni 100 juuksekarva, mis ei kujuta endast mingit probleemi, kuna juuksekarvade üldarv inimese peas on üle saja tuhande.
Kui te leiata hommikul ärgates padjal palju juukseid, on see ohumärgiks. Sellisel juhul tuleb juuste tervislik seisund võtta hoolika jälgimise alla.
 
 
Juuste väljalangemise põhjus võib olla hormoonides.
 
 
Hormonaalne toime on kõige sagedasemaks juuste väljalangemise põhjuseks. Meestel viib see kiilaspäisuseni ja naistel “diffuusse” juustekaotuseni. Diffuusne tähendab seda, et juuksed ei kuku välja mitte ühest kindlast kohast, vaid ühtlaselt üle terve pea. Selline juuste kaotamine torkab vähem silma kui meestel ja on peale selle ka kergemini ravitav, isegi kui hormonaalne tasakaal ise ei ole taastunud. Hormonaalselt on tingitud näiteks :
  • Juuste rasedusejärgne väljalangemine, kui toimub naise organismi järsk hor-
monaalse koosseisu muutus. Raseduse ajal tagavad hormoonid juuste kasvufaasi pikenemise. Lapse sündides katkeb see faas järsult, nii et lühikese ajaga kukub väl-ja hirmuäratavalt suur hulk juukseid. Kuid ei ole mitte mingit põhjust muretsemi-seks : juuste kasv taastub niipea, kui hormonaalne protsess on tasakaalustunud. See toimub 6 – 8 kuuga.
  • Rasedusevastased tabletid võivad ka esile kutsuda juuste suurenenud väl-
jalangemist. Suure tundlikkuse korral võivad nad toimida analoogselt hormoon testosterooniga, milline kutsub esile meeste kiilaspäisuse. Kuid ka sellisel juhul ei ole põhjust paanikaks, sest nii halba seisu juuste väljalangemisega, kui meestel, ei esine naistel mitte kunagi. Peale selle võivad naised üle minna nõrgema doseerin-guga preparaatidele. Kuid seda on vaja arutada arstiga, seda enam, et mitte ainult ei suurene juuste väljalangemine, vaid ka näonahk muutub tavalisest rasusemaks.
  • Tõelist hormonaalset juuste väljalangemist tuleb üsna harva ette, ja kui tu-
lebki, siis on juuste väljalangemine vaid üks paljudest sümptomitest. Niipea, kui hormonaalsed häired mööduvad, taastub ka juuste kasv iseenesest.
  • Meeste kiilaspäisuse tekke põhjuseks on, nagu juba öeldud, hormoonid.
Täpsemalt : kaasasündinud kõrgenenud juuksejuurte tundlikkus meessuguhor-mooni testosterooni suhtes. Tema toimel kurnatakse juuksejuured aja jooksul niivõrd ära, et nad suudavad endast välja kasvatada vaid peenima udukarva (kuna täielikku kiilaspäisust, kui ei ole isegi udukarvu, ei ole olemas). See protsess võib alata üsnagi vara, isegi paar aastat pärast suguküpsuse saabumist. Esimesed tun-nused : juuste hõrenemine meelekohtadel, kui otsmiku külgedel moodustuvad nn. “salanõuniku nurgad”. Millal ja millises protsessi arengujärgus kiilaspäisuse areng peatub, ei ole võimalik eelnevalt täpselt öelda. Seda kehtiva tähelepanuväärse sea-duspärasuse tõttu, et : mitte kõigi inimese juuksejuured ei allu hormonaalsele mõ-jutusele. Paljudel meestel jääb elu lõpuni vaid poolkiilaspäisus või püsiv juus-tepärg kuklal. Võimalused pidurdada või peatada seda androgeenset kiilanemist on seni väga väikesed. Aeg – ajalt ilmuvad teated ühest või teisest kosmeetlisest või farmakoloogilisest vahendist, milline on võimeline juuksejuurtele uut elujõudu andma, kuid tõeliselt õiget vahendit ei ole siiamaani olemas. Sellise vahendi loomi-ne oleks võimalik, kui õnnestuks blokeerida hormoonide toime juuksejuurte retsep-toritele. Seda ei ole siiani kellelgi õnnestunud teha.
 
Kuidas mõjutab juuste kasvu inimese toitumine?
 
Väga tugevasti mõjutab. Kuna kõik selle, mida vajavad juuksed oma kasvuks, saame me söögist. Kuid sellele vaatamata ei ole olemas ei vastavat dieeti ega vas-tavaid toiduaineid, millised kiirendaksid sihipäraselt juuste kasvu. Piisab ratsio-naalsest ja täisväärtuslikust toidust. Kuid juustele tuleb alati mõelda, eriti dieetide ja kõhnumise kuuride korral. Seda seepärast, et ühekülgne toitumine ja eriti valgu ja raua defitsiit võib viia juuste kaotamisele (selliste dieetide korral kompenseerib valgu ja mikroelementide defitiidi suurepäraselt Mirradol).
Haigused ja stressid võivad olla takistuseks juuste normaalsele kasvule.
 
Juuste diffuusset väljalangemist võib ette tulla teatud eluperioodidel, näiteks
 
  • Stressid. Harilik stress küll aeglustab juuste kasvu, kuid viib harva tõeli-
se kiilaspäisuseni. Ebaharilik stress – näiteks eksamid, probleemid armastuses või  lahutus – võib põhjustada tõelise juuste väljalangemise. Tüüpiline kliiniline pilt seejuures on : juuksed ei lange välja kohe, vaid 2 – 3 kuu pärast. Põhjuseks on siin  - vähemalt oletuslikult – hormonaalse tasakaaalu ajutine häirumine.
Juuste aeglane kasv on tõendiks närvisüsteemi nõrkusest.
  • Haigus – eriti kaasneva kõrge palavikuga nakkushaigused – näiteks raske
kopsupõletik – võib põhjustada juuste väljalangemise.
  • Samuti võib ka mõnede ravimite  ( näiteks vereringet ergutavad ravimid)
muude kõrvaltoimete tulemusena halveneda juuste kasv.
Õnneks taastub kõigil eelpoolmainitud juhtudel juuste kasv pärast kahjustava faktori toime lakkamist.
 
Kas juuste väljalangemine või nende katkemine?
 
 Kui soeng kaotab oma endise kohevuse, ei pea põhjuseks olema juuste väljalan-gemine. Juuste väljalangemine ja nende katkemine avalduvad väliselt ühtemoodi. Juuste murdumisel jäävad nad samuti kammile, riietele ja padjale. Kuid juukse-juur on sellisel juhul peaaegu alati terve. Vaid juuksekarv ise on sellisel juhul niivõrd kahjustunud, et ei kanna enam välja füüsilist koormust ning katkeb – vahel päris juure lähedalt. Selle põhjuseks on kõige sagedamini oskamatult tehtud kee-miline soeng, liiga tugev valgendamine või mõlemad põhjused koos.
Veel üks võimalik põhjus : väljaravimata kõõma foonil tekkinud peanaha seen-nakkus. See nakkus võib põhjustada peanahale koos juuksejuurtega sellise kahjus-tuse, et juured on võimalised kasvatama vaid nõrku ja murduvaid juukseid.
Kas juuksed langevad välja või murduvad, selle võib kindlaks teha suvaline hea juuksur. Probleemi lahendus : kiire “esmaabi” – lühike soeng, kõõma esinemise korral – peanaha intensiivne ravikuur. Ning range soovitus – suhtuda juuste hool-dusesse edaspidi tähelepanelikumalt.
 
Millist abi võivad osutada juuste kasvu ja tugevdamist soodustavad vahendid?
Juuste kosmeetilised loputamisvahendid ja ravikontsentraadid  - need on mitte-spetsiifilised ravi- ning profülaktikavahendid. See tähendab, et nad toimivad suu-remal või vähemal määral kastekannu põhimõttel.
On ju ilmselge, et sihipärase ravi alustamiseks on vaja kindlaks teha täpne haiguse põhjus. Kuid just see on naise pea korral isegi arstile raske ülesanne. Seetõttu ei saa anda lootust garanteeritud edule juuste kasvu ja tugevdamist soodustavate vahendite korral, nagu teevad seda mõned hooletud distribjuutorid. Ühed saavad nendest vahenditest tõepoolest abi, teised mitte. Reeglina sisaldavad seda laadi vahendid taimede tõmmiseid, ekstrakte ja valgulisi preparaate, millised ergutavad verevarustust ja ainevahetust.
Eduga iga üksiku haigusjuhu korral võib arvestada vaid juhul, kui ravikokteil sisaldab just neid vahendeid, milliste puuduse käes juuksejuured vaevlevad. Kok-kuvõte : peab eksperimenteerima. Liigne hoolitsus ja kõikvõimalike toitevahen-dite kasutamine ei tee kunagi viga peanahale, eriti veel sellisel tema jaoks raskel ajal.
Firma “Mirra” on töötanud välja mitu juuste tugevdamiseks ettenähtud vahendit, millised koosnevad erinevatest koostisainetest ja omavad seetõttu erinevat toimet juuksejuurtele ja peanahale.
*
Probleemsete juuste raviks ja hoolduseks on vaja kasutada spetsiaalseid ravivaid šampoone ja palsameid. Lihtsaks hoolduseks sobivad loputusvahendid ja kondi-tsioneerid.
Omaette küsimus on nn. “kaks ühes” ja “kolm ühes” vahendid, kuna siin püü-takse ühendada mitte päris ühendatavaid asju : pesemist ja loputamist. Pesemise protsessis juuksekarva katvad soomused avanevad ja mustus eemaldatakse mitte ainult nende pealt, vaid ka alt. Loputusvahendid just vastupidi suruvad soomused juuksekarva varre ligi, muudavad ta siledaks. Tulemusena ei õnnestu selliste pro-tseduuride korral juukseid põhjalikult pesta ja kui selliseid vahendeid kasutatakse pidevalt, siis me saame krooniliselt pesemata juuksed. Tulemus on silmnähtav, sest juuksed määrduvad kiiresti, rasvuvad või kuivavad liigselt, te peseta pead ikka uuesti ja uuesti, kuid situatsioon kordub. Head on sellest vähe (kui mitte arvestada tootja tulusid), seetõttu kasutage šampoone ja loputusvahendeid võimalusel eraldi, valides selleks teie juuste tüübile sobivad vahendid. Selline lihtne võte võimaldab teil saavutada soovitud tulemusi.

 

 

Кондиционер для поврежденных и окрашенных волос - KONDITSIONEER  kahjustatud  ja  värvitud  juustele päikesekaitselise  toimega (3130)

 
Toime : Kaitseb kindlalt päikesekiirte kahjustava toime eest kuivatamise ajal soen-gu tegemisel, taastab juuste struktuuri, kergendab juuste kammimist ja annab neile läike.
Kasutamine : Vähene hulk konditsioneeri kanda puhastele niisketele juustele ja jaotada see kogu juustepikkuses. Kergete masseerivate liigutustega hõõruda pea-naha sisse. Pesta 2-3 min. pärast maha.
Koostis : Vesi, tseteariilpiiritus, katioonne guaar, betaiini, gluamiin- ja merivaik-happe  baasil toodetud pehmete pindaktiivsete ainete kompleks, rapsiõli derivaa-did, glütseriin, aaloe mahl, aristofleks, päikesekaitseline vaha, kõrreliste proteiinide hüdrolüsaat, kerapeptiid, kastoorõli, A ja E vitamiinid, kummeli ja melissi CO2 ekstraktid, parfümeerne kompositsioon, katoon.
Pakend : Dispenser 125 ml.
 
LisainfoJuuste läige ja tugevus on tervete juuste obligatoorne näitaja. Antiik-ajast peale on tihedad, ilusad ja terved juuksed kehastanud vaimset ainulaadsust, väljendanud inimese moraalset ja füüsilist jõudu, garanteeritud edukust kõigis tema ettevõtmistes. Tervete juuste saladus on üsna lihtne – selleks on täisväärtuslik toit ja õige eluviis. Juuste läige ja vastupidavus olenevad eeskätt juuste väliskesta (kutiikli) seisundist. Keemiline soeng, pleegitamine ja värvimine, päikesevalgus, kuum kuivatamine ja soengusse seadmine, kammimine, ka tugev tuul ja linnasudu võivad oluliselt kahjustada seda kaitsekihti (mõnikord isegi fataalselt). Juuksekarvad muutuvad tuhmideks, murduvateks, nende otsad hargnevad. Seetõttu vajavad juuksed hoolduseks toimivaid kosmeetilisi vahendeid ja nelja kohustusliku reegli täitmist : pehme puhastus, pinguldamine, toitmine ja kaitse.
 
Konditsioneeri peamised koostisosad ja nende toime :
Pehmed amfoteersed pindaktiivsed ained betaiini, merivaik- ja glutamiinhappe baasil eemaldavad juustelt nendele sorbeerunud anionaktiivsed ained.
Katioonne guaar, keratiini ja kõrsviljaliste proteiinide hüdrolüsaat soodustavad juuste struktuuri taastumist, tagavad nende siidisuse, sileduse kammimisel, terve läike, kohevuse ja alluvuse soengusse seadmisel.
Taimede aktiivsed koostisosad, vitamiinid ja päikesekaitsev vaha  loovad juustele kindla kaitse agressiivsete hävitavate tegurite vastu, takistavad struktuurimoo-dustavate aminohapete lammutamist, värvaine pleekimist ja väljapesemist, aval-davad soodsat mõju juustejuurte ja peanaha seisundile.
Aktiivsete koostisosade kompleks tagab paljude tähtsate probleemide la-hendamise :
  • juuste kaitse kahjustavate toimete eest;
  • vastupidavuse värvaine pleekimisele ja väljapesemisele;
  • juuste juurte seisundi parenemise;
  • juuste struktuuri taastamise;
  • juuste siidisuse ja terve läike;
  • kerge kammitavuse, soengu lopsakuse.
Päikesekaitsetoimega Konditsioneer vigastatud ja värvitudjuustele ühildub hästi nii teiste kosmeetiliste toodete (sealhulgas Juustehoolduse liini  omadega) kui ter-vistavate vahenditega, milliste toime on suunatud juuksefolliiklite  ja peanaha toitumise  parandamisele (Mirra-Tsink, Seeria Mirrasil jm.).

 

Кондиционер с эффектом увеличения объема прически - Konditsioneer soengu mahtu suurendava toimega (3131)

 
Toime : Soodustab soengu mahu suurenemist, kergendab kammimist ja soengu te-gemist, annab juustele siidisuse ja läike.
Kasutamine : Vähene hulk konditsioneeri kanda puhastele niisketele juustele ja jaotada see kogu juustepikkuses. Kergete masseerivate liigutustega hõõruda naha sisse. Pesta 2-3 min. pärast maha.
Koostis : Vesi, õlipiiritused, emulgiin, konditsioneerivad lisandid : begentrimoo-niumkloriid ja tsentrimooniumkloriid; dimetikoon, D-pantenool (vitamiin B5), hü-droksitselluloos, aroomikompositsioon, nõgese ekstrakt.
Pakend : Dispenser 125 ml.
Lisainfo :   Ilu ja tervis…  Iga inimese teadvuses on need kaks arusaama lahutama-tud. Ilusad ja terved juuksed on eduka inimese imidži lahutamatu atribuut. Kes siis ei tahaks endale siidiseid sädelevaid juukseid, milliseid võiks seada suvalisse ilusasse soengusse! Tee selleni ei pruugi tihti olla just ülejõukäivalt raske, kui valida õiged juuksehoodusvahendid. Ometi ei lahenda kõiki probleeme ükskõik kui hea šampoon üksinda. Konditsioneeri kasutamine kujutab enesest tähtsaimat juus-tehooduse protsesssi etappi, mis aitab säilitada Teie juuste ilu ja tervist.
 
Konditsioneeri peamised koostisosad ja nende toime :
Looduslik biopolümeer – ainulaadne aine, mis katab juuksekarva terves pikkuses karvajuurest tipuni – aitab säilitada normaalset niiskuse tasakaalu, muudab juukse-karvad pehmeteks ja sõnakuulelikeks, tekitamata seejuures raskuse ja kleepuvuse aistingut.
Konditsioneerivad lisandid neutraliseerivad momentaalselt šampoonide toime tagajärjed ja taastavad vajadusel kahjustunud karvaotsad, hoiavad ära juukse-karvade murdumise ja lõhenemise.
Nõges – üks levinumaid, tuntumaid ja tunnustatumaid taimi rahvameditsiinis, sa-muti kui D-pantenool (B5 provitamiin) – suurepärane kompleks, millel on tugev-dav, ergutav, põletikuvastane ja niisutav toime.
         Juuste konditsioneer on tee suurepäraste ja tervete juuste juurde :
- neutraliseerib  šampooni toime;
- kõrvaldab staatilise elektri, kergendab nii märgade kui kuivade juuste kammimist;
- niisutab ja taastab juuste struktuuri;
- aitab formeerida soengut.
Konditsioneer juustele soengumahu suurendamiseks sobitub suurepäraselt MIRRA juustehoolduse kosmeetikaga, samuti ka inimese immuniteedi ja elulise toonuse tugevdamiseks mõeldud tervistavate vahenditega (Mirra-Ddiovit, Mirra-Tsink, Mirrasil’i seeria jm.).

 

Бальзам для волос  - Toitev palsam juustele riitsinusõli  ja  takjajuure ekstraktiga  (3126)

 
Koostis : Emulsioonikompleks, viinamarja, kastoor-, maarjaohaka õlid, takjajuure õliekstrakt, F ja E vitamiinide tasakaalustatud kompositsioon, β-karotiin komplek-sis merelise päritoluga ω-3 küllastamatute rasvhapetega, paiselehe, pune, salvei, liivatee tõmmised, geraaniumi, ilang-ilangi, lavendli, rosmariini eeterlikud õlid.
Toime :
  • Toidab aktiivselt ja parendab peanaha ja juuksejuurte verevarustust
  • Kõrvaldab ebameeldiva kihelustunde ja ärrituse.
  • Avaldab antiseptilist ja bakteritsiidset toimet.
  • Tugevdab juuksesibulaid, aitab kaasa uute, tervete juuksekarvade ilmumise-
le.
  • Eriti soovitatav on palsam keemiliste soengute, värvimise või valgendami-
sega kahjustatud juustele, kõõma profülaktikaks, peanaha ja juuksejuurte toitumise ning verevarustuse parandamiseks.
Kasutamine : Hõõruda pärast pesemist juuksejuurtesse. Pesta pead 15 minuti pärast puhta veega, kuivatada.
Võib kasutada konditsioneeri asemel – määrida väike osa palsamit juustele ja mitte maha pesta.
Väljalaske vorm : Dispenser 125 ml.
Vastunäidustused : Võimalik üksikute koostisosade individuaalne mittetaluvus.
KOMMENTAAR  : Juuste raviks ettenähtud vahendid sisaldavad tavaliselt neid-samu vahendeid, kui loputusvahendid, kuid suuremas kontsentratsioonis. Prepa-raadi toimeks on vajalik pikem aeg : 15 – 20 min. Pärast preparaadi määrimist juustele tuleb pea mässida soojendatud käterätikusse. Ekspositsiooniaja täitudes pesta preparaat juustelt hoolikalt maha.
Palsami koostis vastab täielikult ülesloetud omadustele :
Viinamarja seemnete õli loob kaitsebarjääri nahapinnale, takistades veekadu. Toi-dab ja pehmendab nahka. Tal on kerge kootav efekt.
Kastoorõli – see on rasvane mittekuivav õli, sisaldab rasvhappeid ja vitamiinide tasakaalustatud kompleksi. Kasutatakse haavandite ravis, naha pehmendamiseks, kõõma raviks. Annab juustele ilusa läike, tugevdab ja kiirendab juuste kasvu.
Takjajuure õliekstrakti on kasutatud juuste väljalangemise profülaktikaks, nende kasvu tugevdamiseks, kõõma kõrvaldamiseks.
Viamiinid F ja E tugevdavad juuksesibulaid, suurendavad juuksekarva tüve jäikust ja restaureerivad tema vigastatud struktuuri, kaitsevad ümbritseva keskkonna ja ultraviolettkiirte kahjustava toime eest, parendavad juuksejuurte ainevahetust.
Geraaniumi, lavendli, rosmariini eeterlikel õlidel on antiseptilised ja põletikuvastased omadused.
Vitamiin F kujutab enesest küllastumata rasvhapete segu, aitab kaasa rasvade omas-tamisele, võtab osa rasvada ainevahetusest. Vitamiini vaegus viib juuksekarvade peenenemisele ja väljalangemisele, kõõma tekkimisele, peanaha kuivamisele ning ketendamisele.
Merelist päritolu küllastumatute rasvhapete ja eeterlike õlide baasilloodud vita-miinide A, F,E kompleksi kasutamine lubab tugevdada peanaha rakkude ja juuk-sesibulate mikrotsirkulatsiooni ning nende toitumist.
Kogu see juuksepalsami kompleksne toime lubab kõrvaldada paljud meie juuste seisundiga seotud probleemid.     
 
Маскадлястимуляцииростаивосстановленияволос - Mask juuste kasvu ning taastumise ergutamiseks (3129)
                                                                                                                                              MIRT
Toime :
• Looduslike bioloogiliselt aktiivsete ainete kompleks blokeerib juuste enneaegset väljalangemist esilekutsuvate fermentide toime.
• Soodustab juuksenääpsude verevarustuse parenemist.
• Toidab juuksenääpsusid.
• Kiirendab juuste kasvu ja parandab nende struktuuri.
Koostis : Destilleeritud vesi, aaloe mahl, rohelise tee, ženšenni, laminaaria ja maarjaohaka ekstraktid, musta sõstra seemnete, humala käbide, takjajuure ning nõgese õlid, aminohapete ja tsingi soolade kompleks, modifitseeritud tselluloos, A, F, E, C ning PP vitamiinid, mürdi ja eukalüpti eeterlikud õlid, sapropeelsete muda-de humiinsete hapete ekstrakt.
Kasutamine : Niisutada juukseid. Vajalik kogus vahendit hõõruda juuste juurtesse ja pesta see 10-15 min. pärast maha. Potseduuri perioodilisus on 2-3 korda nädalas.
Juuste tugeva väljalangemise korral korrata protseduuri 1-2 korda päevas.
Kasutamisaja pikkus 1- 6 kuud.
KOMMENTAAR :
  • Vahend on mõeldud kasutamiseks nii meestele kui naistele.
    * Kindlasti peaksid Mirt’i kasutama need naised, kelle juustehädad on seotud organismi hormonaalsete häiretega.

 

Juuksuri nõuanded.

* Kaitse päikese eest.
Ultraviolettkiirgus võib kahjustada mitte ainult nahka, vaid ka juukseid. Põhjuseks on, et vesi toimib ultraviolettkiirguse mõjul juustele samuti kui vana valgendus-vahend – vesiniülihapend. Selle toimel juukse pigmendid lagunevad, juuksed muu-tuvad heledamaks, nende struktuur poorseks. Sellise protsessi käivitumiseks ei pea juuksed sugugi olema kaua aega märjad – selleks ei ole rohkem vaja, kui parajalt niisket õhku ja normaalselt niisket peanahka.
Lisaks sellele aurustab päikese soojus niiskuse, mida vajab juustes leiduv keratiin. Tulemusena muutuvad juuksed kuivaks, kergesti murduvateks ja kaotavad oma elastsuse.
Mida tugevam on juuksekarva soomuskiht, seda kindlamini on juuksed kaitstud ultravioletse mõjutuse eest. Eriti hoolikalt tuleb kaitsta keemilise mõjutuse läbiteinud juukseid, kui neid on värvitud või valgendatud, kuid samuti ka pikki ning kergesti murduvaid juukseid.
 
Mida vajavad juuksed suvise puhkuse ajal?
 
  • Ultravioletset filtrit sisaldavaid vahendeid.
  • Toitvaid aineid sisaldavat eriti pehmet šampooni, mis seob endaga niis-
kust ja takistab juuste ülekuivamist (Aktinus - 7013, Sargassum – 5013; 5014).
  • Ravipreparaate ja niiskust sisaldavaid loputusvahendeid, ning pikkade
juuste korral vahendit murduvatele juustele.
  • Kübarat või rätikut juuste kaitseks päikese eest, mida kasutada kindlasti 
vähemalt keskpäevase päikese ajal.
  • Ja veel üks nõuanne : keemiline soeng tehke varakult (vähemalt 1nädal)
enne puhkust.
 
*Juuste kuivatamine fööni abil.
Fööniga töötamise tähtsamad võtted.
  • Pikad ja poolpikad juuksed kuivatada kõik korraga, s.t. : kummardage
pea ette, riputage kõik juuksed samuti ette ja kammige fööni tuules juukseid harja-ga tagant ettepoole, n.ö. “vastukarva”. Ja alles siis, kui juuksed on poolkuivad, tõstke pea üles ning andke soengule fööni abil lõplik kuju.
  • Lühikeste juuste korral kammige nad alguses fööni abil nõutavasse vormi
ja seejärel ajage pead ette kummardades harjaga kohevile, kammides neid n.ö. “vastukarva”.
  • Mõlematel võtetel on see eelis, et nad annavad juustele täiendava püsivu-
se, seda just kuklas. Samal ajal saavad kaitstud pealmised, rohkem kahjusta-tud juuksed.
  • Fööni peab hoidma selliselt, et õhk liiguks juuksejuurtelt tipu suunas. Ai-
nult sellisel juhul jääb siledaks juuksekarva pealmine soomusjas kiht ja juuksed saavad täiendava  läike.
  • Säilitage fööniga töötamisel õige vahemaa – fööni puhuri ja juuste vaheline
kaugus peab olema umbes 20 cm. Mida väiksem vahemaa, seda kõrgem on tempe-ratuur.
 
* Keemilises soengus olevate juuste hooldamine.
         Mitte ükski võte peale keemilise soengu ei anna ilmetutele juustele sellist kohevust, kuid samal ajal ei ole ka ükski teine protseduur nii juukseid kahjustav.
Iga keemiline soeng kujutab enesest keemilist rünnakut juuste struktuurile, millist ei ole praktiliselt enam võimalik taastada. Seega, kui te tahate teha keemilist soen-gut, pöörake tähelepanu järgmistele momentidele :
  • Keemilise soengu tehnika peab pidama silmas juuste tüüpi, nende seisundit
ja soengu stiili. Keemilist soengut tehku juuksur, kes juba tunneb teie juukseid ja teie maitset.
  • Iga keemiline soeng teeb teie soengu visuaalselt mitme sentimeetri võrra lü-
hemaks. Õlgadeni ulatuvad keemilisse soengusse seatud juuksed hakkavad ulatuma lõuani. Sageli tuleb ka kahjustada saanud juukseotsad ära lõigata kas enne või pärast soengu tegemist.
  • Keemilise soengu tulemus oleneb ka juustelõikusest. Tõeliselt tugevaid lok-
ke saab vaid astmeliselt lõigatud juustest. Kui te eelistate laineid, vajate te ühepik-kuseid sirgelt lõigatud juukseid.
  • Täpse hoolduseta ei säilita keemiline soeng kuigi kaua oma head väljanä-
gemist.
  • Ja lõpuks (kuigi tähtsuse poolest mitte) : on ekslik arvata, et keemiline soeng
vabastab teid juuste regulaarsest hooldusest. Kuivatada õhu käes võib vaid tuge-vaid kiharaid. Lokid tuleb aga pea alati keerata kas harilikele või soendusega loki-rullidele. Keemilised lokid on ainsad, mis muudavad teie soengu palju vastupida-vamaks ja stabiilsemaks, kui sirged juuksed.
 
*Head juuksurid annavad lahkumisel oma klientidele mitu tähtsat soovitust :
  •  Andke juustele soengu tegemise päeval täielikku rahu – ärge puutuge neid
ei harja ega kammiga. Seda soovitust tuleb rangelt järgida, kuigi see ei ole kerge. Põhjendus : juuste keratiin on veel pehme, kõik väävlisillakesed ei ole veel täieli-kult sulgunud. Sellisel ajal on parem juukseid liigne kord mitte venitada. Seda suu-remat rõõmu tunnete oma keemilisest soengust hiljem.
  • Peske pead alles kolmandal päeval. Põhjendus on sellel korral sama, mis
kammimise korral, kuna märjalt, s.o. kohevas olekus, on juuksed eriti tundlikud.
  • Soovitada võib veel : vältige esimestel päevadel võimalusel harilikke ja soo-
jendusega lokirulle ning fööne. Mida õrnemalt kohtlete te oma juukseid esimesel perioodil pärast keemilise soengu tegemist, seda kauemaks säilitab see oma ilu.
 
*Soovitused igapäevaseks hoolduseks.
  • Keemiliselt lokitud juukseid peske alati väga ettevaatlikult. Ideaalne juukse-
juurte pesu : veega lahjendatud šampoon (igapäevane, rasustele või kuivadele juus-tele) pigistada plastmassist pudelist vaid niiskete juuste juurtele. Hilisemal loputa-misel voolab šampoon kogu juuksekarvale ja sellest jätkub heaks puhastamiseks. Keemiliselt lokitud juukseid ei pea iga päev pesema (enamasti ei ole selleks ka vajadust), sest keemiline lokkimine kahjustab juuste soomuskihti ning nahaaluste näärmete poolt toodetud rasu imendub tugevamini juuksekarvadesse.
  • Et harutada lahti märgi juukseid, kasutage väga harvade piidega kammi.
Vältige juuste rebimist ja kiskumist.
  • Kuivi juukseid kammige samuti harvapiilise või harvade ning otstest ümar-
datud piidega “skelettharjaga”.
  • Vältige kõike juukseid liigselt kuivatavat : vahetut päikesepaistet, soolast
ja kloreeritud vett, tugevat tuult. Päevitada tohib vaid pearätikuga, pärast suplemist loputage hoolikalt juukseid, lahtise autoga sõitmisel siduge kindlasti pähe pearätik või pange pähe kübar.
  • Võimalusel kuivatage juukseid lahtise õhu käes või fööniga kuivatamisel ka-
sutage spetsiaalset lisaseadet, mis jaotab juuksed kuivatamisel õrnalt laiali.
 
* Pea massaaž.
         Juustega kaetud peanaha massaaži kasutatakse juuste väljalangemise, sebor-röa (rasuvoolu), peavalude profülaktikaks.
Vastunäidustused : Tugev juuste väljalangemine, mädapõletikud, seennakkused, juustega kaetud ala ekseemid, pea värske trauma, kõrgvererõhu tõve II – III staa-dium.ne, hõõrumine) tehakse peamiselt otsmikul ja meelekohtades.min, jooksul.
  • Massaaži korral ei tohi peanahka pindmiselt hõõruda, vaid suruda nahk es-
malt vastu koljut ja alles seejärel liigutada teda ringjate või sirgjooneliste liigutus-tega, muljuda, tunnetades kogu aeg koljut.
  • Masseerida võib kahe käega, justkui haarates pead kahelt poolt (esmalt eest
ja tagant, seejärel vasakult ja paremalt) kas kogu peopesa laiusega või üksikute sõrmedega, liikudes juuste lahknemise jooni pidi kuklast ette kuni juustekasvu jooneni.
  • Kui nahk on kuiv ja juuksed murduvad või kui esineb kõõma, oleks hea
määrida sõrmed ja peopesad enne massaaži kas taimeõli või selle seguga (pooleks kastoor- ehk takjaõliga).
  • Sõrmed puutuvad peanahaga kokku kogu oma pinnaga, kuigi massaaži
tehakse vaid sõrmeotstega. Käte liikumine protseduuri jooksul peab langema kok-ku juuste kasvu suunaga, s.o. ülalt alla ja radiaalselt kõikidesse suundadesse laiali. Massaaž koosneb juuste silitamisest, hõõrumisest, kloppimisest, venitamisest, tuu-lutamisest ja vibreerimisest.
  • Silitamine. Tehakse mõlema käe sõrmede otstega, alatakse otsmiku juus-
tekasvu joonest, justkui kammides juukseid kahele poole laiali piki juukselahku kuni kuklani. Või siis asetatakse üks käsi otsmikule, teine kuklale ning seejärel lii-guvad käed kergelt, ilma surumiseta teineteisele vastu.
  • Hõõrumine. Sõrmeotstega masseeritakse üles – alla liigutustega kogu juus-
tega kaetud pea osa pealaest alates energiliste, seejärel ringjate liigutustega sama-des suundades.
  • Kloppimine. Klopitakse mõlema käe nelja sõrmega (pöial on sel ajal fik-
seeritud) kergelt ja pehmelt kogu peanahka.
  • Venitamine ja tuulutamine. Juuksed haaratakse sõrmede vahele ja tõmma-  
takse ettevaatlike liigutustega üles, õõtsutades seejuures juukseid kergelt.
  • Vibratsioon. Mõjutatakse sõrmeotstega kogu peanahka pealaest alates kuni 
juuste kasvujooneni, justkui nihutades pehmeid kudesid.

Kuidas saab iseseisvalt hinnata šampooni ohutust?

 
Hindamisel tuleb kõigepealt lähtuda keemilisest koostisest. Toome šampoonide jaoks ära tabeli, mille abil te võite hinnata nende koostisosade dermatoloogilist karmust. Ärritustoime astet hinnatakse MIOI ühikutes. Mida väiksem on ärritav mõju, seda madalam on MIOI väärtus. Kui testimise tulemusena on MIOI väärtusalla 5, siis uuritav aine ärritavat toimet peaaegu ei avalda. Praktikas püüavad toot-jad hoida MIOI väärtust 5 – 10 vahel (kergelt ärritav toime). MIOI väärtusel üle 20 tekib keskmine ja üle 40 – tugev ärritus.
 
                 Koostisosa.   MIOIMis peab olema etiketil
märgitud.
Na/ammoonium laurilsulfaat36Na/ammoonium laurilsulfaat
TEA – laurilsulfaat29TEA – laurilsulfaat
EMAL 270D26Sodium Laureth Sulfat
ALFANOX 4620Sodium (Olefin C?? – C ?? 
            Sulfonat)
BETADET HR – 50K11Cocoamidopropylbetaine
BETADET THC – 29Disodium Cocoamphodiacetate
BETADET SH – R6Cocoamidopropyl Hydro-
            Xysultane
Decylglycoside (APG)2Decylglycoside (APG)
LEVENOL H&B0Glycereth – 2 Cocoate
AKYPOSOFT 100 BVC0Sodium Laureth – 11 Carb-
       oxylate + Laureth
SURFAGENE S300Disodium Laureth – 3 Sul-
            Fosuccinate
EMANON HE0PEG – 7 Glyceryl Cocoate
AMINOL N0PEG – 4 Rapeseedamide
AMINOL KDE0Cocamide DEA
 
                                                                                                                       (Firma “Lestat” andmed)
                                                                                                                      
                Kui teil ei ole võimalust tutvuda aine koostisega – lõpetage selle tarvitamine esimeste peanaha ärritusnähtude ilmnemisel.
 

Tagasi