Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Vinnpõletik (Akne)Tagasi
Vinnpõletik (Akne)
21.04.2014 17:08
http://www.mirra24.ee/images/001_03.jpg
http://www.mirra24.ee/dyna/site/351i256x412.gif?key=94eac8ee94cd6ca5fbe15affcd74ff17Kaasaegse meditsiini andmetel on vinnpõletik üks enamlevinumatest kroonilistest nahahaigustest. Selle haiguse all kannatavad kaheksa noort inimest kümnest vanuses 12 – 25 aastat. Meestel esinevad vinnid ka vanemas eas, samal ajal kui naistel neid pärast 30. eluaastat harilikult ei ole, nad võivad välja lüüa vaid enne menstruatsiooni.
 
Enamasti on vinnpõletik ainevahetuslike või hormonaalsete häirete avaldus. Iseenesest ei ole need häired haigus, vaid teatud füsioloogiliste ja biokeemiliste protsesside mõningane normist kõrvalekaldumine. Seepärast ei pea vinnpõletikku ravima ravimitega (näiteks rakendama hormoon-ravi). Kuid vinnpõletikust tuleb tingimata vabaneda – terve eluviisi, õige toitumise, bioloogiliselt aktiivsete toidulisanditega, homöopaatiliste vahenditega, toimiva kosmeetikaga.
 
Kuigi peamiseks vinnpõletiku põhjuseks on hormonaalsed häired, oleneb haigestumise kulg paljuski toitumise iseloomust. Vinnide teket võivad soodustada ebakorrapärased söögikorrad, tärklise liigküllus toidu-ratsioonis (näit. ülemäärane kartuliroogade tarvitamine), suur soola (eriti jodeeritud soola) tarvitamine, liigmagusad toidud, loomse rasva ülemäära suur sisaldus, teravate maitseainete (adžika, pipar, äädikas jne.) kasutamine. Vinnpõletiku käes kannatavad inimesed teavad peast kõiki neid toiduaineid, mis halvendavad nende enesetunnet. Lisaks eelpooltoodutele soodustavad vinnide teket sageli ka kange tee, kohvi, alkoholi ja tubaka tarbimine. Sellesse nimistusse tuleb kindlasti lisada ka magusad alkohoolsed joogid.
 
Vinnidest vabanemist tuleb alustada soolestiku funktsiooni korrastamisega. Harilikult on seedesüsteemi mittetäisväärtuslikkus seotud soolestiku normaalse mikrofloora koosseisu muutustega (düsbakterioosiga). Bifidobakterite ja muude kasulike mikroobide arvu vähenemine toob enesega kaasa toidu omastamise ja imendumise protsessi häired. Tekib paradoks – inimene tarbib täisväärtuslikke toiduaineid, kuid kannatab samal ajal toitainete puuduse all. Ei tohi unustada ka seda, et kasulikud soolebakterid mitte ainult et aitavad kaasa toitainete imendumisele, vaid töötavad ka ise välja mõningaid vitamiine ja aminohappeid.
 
Düsbakterioos võib põhjustada püsivat medikamentoossele ravile halvasti alluvat kõhukinnisust, mis omakorda häirib normaalset ainevahetust ja aitab kaasa vinnpõletiku tekkele. Düsbekterioosile ei pruugi kaasuda väljendunud kliinilised tunnused (ebameeldiv tunne ja valud seedetraktis, puhitus, kõhulahtisus või –kinnisus). Seepärast tuleb vinnpõletiku krooniliste vormide korral viia läbi diagnostilised uuringud (rooja-analüüs düsbakterioosile).
 
Kui haigel ei ole ei kõhukinnisust ega muid seedetrakti haigusi, võib üsna sageli saada hea tulemuse ainuüksi toitumise kvaliteedi parandamisega. Tänapäeval on toitumise probleem erakordselt keeruliseks muudetud, trükist ilmuvad tuhanded artiklid ja raamatud, kuuldavale tuuakse suur hulk soovitusi ja arvamusi, soovitatakse sadu kõikvõimalikke dieete. Õigustamatute soovituste (toortoitumine, kuivtoitumine, täielik nälgimine ja muud “kuninglikud”, “Kremli-“ ning muud sarnased dieedid) arutu järgimine kahjustab sageli oluliselt inimese tervist ning võib tekitada tõsise terviserikke. Inimesele vale toitumisega tekitatud kahju võiks võrrelda vaid medikamentide poolt tekitatud kahjuga. Samal ajal on aga täisväärtusliku toitumise seadused ammu teada, nad on lihtsad ja üsnagi kergesti täidetavad.
 
Esimene seadus – organismi siseneva energia (toidu kalorsuse) ja kulutatava energia tasakaalu säilitamine. Kalorite vajakajäämine tekitab kõhnumise, nende ülemäärane kogus aga – liigkaalulisuse, rasvumise.
 
Teine seadus – organismi sisenevate toitainete (valgud, rasvad, süsivesikud, ballastained, vitamiinid, mikroelemendid, aga ka puhas vesi) tasakaalustatus ja vajalik kogus. Toitumist on vaja mitmekesistada – ei tohi kasutada toitumiseks kogu aeg ühtesid ja samu toiduaineid.
 
Kolmas seadus – toitumise režiimist kinnipidamine, toidukordade korrapärane ja optimaalne jaotus päeva lõikes. Mitte “haarata” midagi kiirustades nälja kustutamiseks, mitte püüda asendada täisväärtuslikku toitumist söömisega “Fast- food” või “McDonalds” tüüpi asutustes.
 
Ülaltoodud probleemide korral võivad kasulikeks osutuda mõningad dieedid, näiteks “puuvilja dieet”. Selle maksimaalseks pikkuseks on 1 nädal (esimene kord võib piirduda 3-4 päevaga). Dieedi olemus on lihtne: 
  • - suurendada oluliselt harjumuseks saanud toiduratsioonis päeva jooksul söödavate puuviljade hulka (õunad, pirnid, ploomid, ananassid, muud marjad, punane viinamari, greipfruut);
  • - hoiduda apelsinidest, mandariinidest, banaanidest, kuivatatud ja konserveeritud puuviljadest, kompottidest ja keedistest;
  • - mitte juua midagi muud peale külma ja kuuma vee (juua võib ka lahjat rohelist teed ja lahjendatud teeseent).
 
Jätkata puuviljadieeti edaspidi 3 päeva kaupa kuus (naistel – 1 nädal enne järjekordset menstruatsiooni). Lülitada oma põhiratsiooni rohkem toorest puu- ja juurvilja, kruubi-, tatra- ja kaeraputru, pruuni riisi, jämedast jahust leiba, ube, musti ploome, krevette, merekala, väherasvast kohupiima ja piima.
 
Tuleme aga tagasi täisväärtusliku toitumise teise seaduse juurde. Tagada toiduratsiooni varustatus valkude, rasvade ja süsivesikutega ei ole keeruline – neid toitaineid leidub paljudes toiduainetes. Kuid palju keerulisem on lugu selliste toitainetega, milliseid leidub toidus vaid väikestes kogustes. Erinevatel põhjustel valitseb kaasaegse inimese toitumises mikronutrientide – vitamiinide, mikroelementide, küllastumatute rasvhapete puudus. Kõigi nende saamine küllaldasel hulgal harilike toiduainetega ei ole praktiliselt võimalik, seepärast kasutatakse kogu maailmas ikka laiemalt ja laiemalt toidu bioloogiliselt aktiivseid lisandeid. Selliseid lisandeid toodab meie kompanii.
 
Peale selle pakub kompanii MIRRA LUXE paljusid kosmeetilisi vahendeid vinnpõletiku profülaktikaks ja raviks ning soovitab neid kasutada äraproovitud kompleksse süsteemina.
 
MIRRA LUXE soovitab:
 
Vinnpõletikule kalduva naha hooldus põletikulise protsessi puudumisel.
 
1. Puhastamine
 
- Pesemisvaht (1005).
(Iga päev hommikul ja õhtul. Põhjalikuks puhastamiseks võib kasutada spetsiaalset käsna).
 
2. Sügav puhastamine
- Puhastav mask rasusele nahale ( 1011).
1 kord nädalas. Teha kerge pilling pehmete ringliigutustega 2-3 minuti jooksul. Pesta seejärel sooja vee ja naha puhastamiseks mõeldud käsnaga mask maha. Kui nahal on siiski näha põletiku tunnuseid – jätta mask peale 10 minutiks, seda eelnevalt laiali hõõrumata.
 
3. Toniseerimine, pH-tasakaal
- Toniseeriv losjoon normaalsele ja rasusele nahale (2001).
Igal hommikul ja õhtul hõõruda näo ning kaela nahk üle losjooniga niisutatud vatidiskiga.
 
4. Intensiivne hooldus
 
4.1 Mudamask rasusele nahale (1020).
Kuur: 1-2 korda nädalas, kokku 10 maski.
 
4.2 Igal hommikul:
- Palsam Obereg (5011) – talvel.

4.3 Igal õhtu:
- Geel-toonik Kosmetitšeski (2002).
 
Vinnpõletikule kalduva naha hooldus põletiku ägenemise perioodil.

1. Puhastamine
- Pesemisvaht (1005).
Igal hommikul ja õhtul. Paremaks puhastamiseks võib kasutada spetsiaalset käsna.

2. Sügav puhastus
- Puhastav mask rasusele nahale (1011).
Teha see etapp läbi 1 kord nädalas. Jätta laiali hõõrumata mask näole 10 minutiks. Mask pesta maha spetsiaalse käsna ja sooja veega.

3. Toniseerimine, pH-tasakaal
- Puhastav losjoon rasusele nahale (2001).
Igal hommikul ja õhtul hõõruda näo ja kaela nahk üle losjooniga immutatud vatidiskiga.
 
4. Intensiivne hooldus:

4.1 Hõbedageel (5020).
Kanda igal hommikul ja õhtul näonaha põletikulistele kohtadele.

4.2 Geel –mask Ekola rasusele nahale (1040).
Talvel soovitame asetada mask peale õhtusel ajal.

4.3 Igal hommikul:
- Palsam Obereg (5011) – talvel.
 
4.4 Igal õhtul:
- Geel-toonik Kosmetitšeski (2002).
 
Kosmeetilised protseduurid ja aktiivsed toidulisandid.
 
Vinnlööbele kalduva naha hooldusel on kosmeetilised protseduurid tingimata vaja kombineerida bioloogiliste toidulisandite tarvitamise kuuridega, millised korvavad vitamiinide ja mikroelementide puudujäägi organismis ja aitavad organismil paremini toime tulla oma funktsioonidega.
 
Väga sageli on naha probleemid seotud tsingi ainevahetuse häirete ja B grupi vitamiinide vähesusega organismis; eriti tuleb see esile teismelises eas. Kosmeetiliste protseduuride tulemuste tugevdamiseks ja kinnistamiseks on vaja viia läbi biolisandite MIRRA-TSINK (9011) ja MIRRADOL (9010) kasutamise kuur allpooltoodud skeemi kohaselt.
 
MIRRA-TSINK’i on parem võtta hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal, MIRRADOL´i – hommikul, (päeval) ja õhtul, söögi ajal või pärast seda.
 
Vajadusel võib korrata sama kuuri 10-päevase vahega.
 
KuurBiolisandKapslite/tablettide arv 1 võtmiskorralVõtmiste arv päeva jooksulKuuri pikkus päevades
1.MIRRA-TSINK
MIRRADOL
2
 
5
2
 
3
10
  Vaheaeg 3 päeva  
2.MIRRA-TSINK
MIRRADOL
2
 
5
2
 
2
15
  Vaheaeg 3 päeva  
3.MIRRA-TSINK
MIRRADOL
1
 
5
2
 
2
15
 
Ühele kuurile kulub karpe:
MIRRA-TSINK – 3,
MIRRADOL- 3.
 
Vinnpõletikule kaasnevad sageli soolestiku normaalse mikrofloora koosseisu häired. Düsbakterioosiga kaasneb üldise ja lokaalse immuniteedi alanemine, suureneb kalduvus naha põletikuliste protsesside tekkeks. Mõnikord on just düsbakterioos see, mis ei luba aastatepikkuse ravi tulemusena lahti saada pidevalt tekkivatest vinnidest. Seetõttu on täiesti vältimatu kombineerida nende ravis samaaegset toimimist nahale ja soolestiku mikrofloorale.
 
Soovitatakse viia läbi biolisandite MIRRADOL, MIRANDA-4 (9015) ja MIRRA-DIOVIT (9007) üheaegse tarvitamise kuur.
 
MIRANDA-4 on parem kasutada hommikul, (päeval) ja õhtul – pärast sööki, MIRRA-DIOVIT´i – hommikul ja õhtul – söögi ajal, MIRRADOL´i – hommikul, (päeval) ja õhtul – söögi ajal või pärast seda.
 
Vajadusel võib korrata kuuri sama skeemi järele 10-päevase vahega.
 
KuurBiolisandKapslite/tablettide arv 1 võtmiskorralVõtmiste arv päeva jooksulKuuri pikkus päevades
1.MIRANDA-4
MIRRADOL
2
5
3
3
10
  Vaheaeg 3 päeva  
2.MIRANDA-4
MIRRA-DIOVIT
2
 
5
3
 
2
10
  Vaheaeg 3 päeva  
3.MIRANDA-4
MIRRA-DIOVIT
2
 
5
2
 
3
10
 
Ühele kuurile kulub karpe:
MIRANDA-4 – 2,
MIRRADOL – 2,
MIRRA-DIOVIT – 1.
 
Ja mis kõige parem – tegemist on ju profülaktikaga. Tegelege enesega, kuni olete veel terve – see ei nõua Teilt suuri rahalisi kulutusi ja ei võta palju aega.
 
I.Rudakovmeditsiiniteaduste doktor, teaduslik peakonsultant
J.Hainovskajakosmetoloog-konsultant
 

Tagasi