Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Geel pärast habemeajastTagasi
Geel pärast habemeajast
18.04.2014 12:30
GEEL PÄRAST HABEMEAJAMIST rannakarpide ekstraktiga

Igapäevase hoolduse liin MIRRA-DAILY - NIISUTAV seeria
 

•    Kõrvaldab toimivalt ärrituse
•    Põletike profülaktika
•    Toidab ja niisutab nahka
Koostis: deioniseeritud kavitatsioon-aktiveeritud vesi, biostimuleeritud aaloe mahl, palmiõli glütseriin, rannakarpide ekstrakt, vetikate klorofülli vasederivaadid, sidruni eeterlik õli, geelimoodustaja – neutraliseeritud karbomeer, selektiivne naistepuna kontsentraat ( standardiseeritud glütseriini sisalduse alusel), koirohu ja raudrohu CO2-kontsentraat, piparmündi eeterliku õli mentool, katoon.

Hommikuse habemeajamisega tegeleb suurem osa meestest. Kuid isegi säästev raseerimine tekitab nahale stressi ja mikrolõiked ning väikesed marrastused võivad provotseerida naha ketenduse ning ärrituse. Seepärast ei ole habemeajamise vahend mitte veidrus, vaid hädavajalik. Hoolduseks ei tohi kasutada odekolonni või tualettvett, kuna nendes sisalduv alkohol kõrvetab nahka ja muudab selle veelgi kuivemaks. Nende süstemaatilisel kasutamisel on oht krooniliste nahahaiguste tekkimiseks. GEEL PÄRAST HABEMEAJAMIST ei sisalda piiritust ega sünteetilisi lõhnaaineid. Ta värskendab ja pehmendab suurepäraselt nahka, desinfitseerib kriimustusi ja hoiab ära põletiku tekkimise.

Vaatleme retseptuuri kuuluvaid koostisosi ja nende toimet

Aaloe on ravimtaimena tuntud veel piibliaegadest. Aaloe peamine kosmeetiline alge on polüsahhariidid. Aaloet sisaldavad kosmeetilised vahendid tagavad naha mitmetasapinnalise kaitse. Polüsahhariidide pikad ahelikud jaotuvad naha pinnale, luuesniisutava kile, lühemata ahelikega polüsahhariidid tungivad aga nahasse ja ergutavadimmuunkaitsvaid rakke.

Aaloe mahla polüsahhariidid, mille struktuur sarnaneb bakterite rakuseina koostisosadega, ergutavad makrofaagide fagotsütaarset ja sekretoorset aktiivsust (makrofaagide pinnal asuvad vastavad retseptorid bakterite seina polüsahhariidide „identifitseerimiseks“).

Lisaks eelnevale loob polüsahhariidne kile rakkudele täiendava kaitse UV-kiirituse eest. Lisaks polüsahhariididele sisaldab aaloe mahl veel antioksüdantset kompleksi, kuhu kuuluvad C ja F vitamiinid ning superoksiiddismutaas.

Äralõigatud aaloe lehed säilitavad palju kauemaks ajaks oma raviomadused, kui neid töödelda külmaga biogeense stimulatsiooni meetodil (lehti hoitakse pimedas kohas 4-8 kraadisel temperatuuril 12 ööpäeva). Meetodi töötas välja akadeemik V.P.Filatov. Selliselt töödeldud aaloe leht moodustab ained-biostimulaatorid, mis tugevdavad kudede ainevahetust, soodustavad kahjustatud rakkude kiiret paranemist, tugevdavad organismi immuniteeti.

Koirohu ja raudrohu ürdis ja õites sisalduv suur hulk parkaineid annab nende ekstraktidele siduva ja põletikuvastase toime nahale ning limaskestadele.

Naistepuna raviomadused on teada juba Hippokratese aegadest (460-377 a. eKr.). Venemaal arvati naistepuna ravivat 99 haigust ja alates 1968.a. kuulub ta selle maa ametlikku farmakopöasse. Meditsiinipraktikas on naistepuna preparaadid väljendunud siduvate (tanniinid), mikroobidevastaste (antiseptiliste), valuvaigistavate ja põletikuvastaste omadustega, soodustavad kudede taastumist. Naistepunal P-vitamiinne toime (flavonoidid, rutiin, kvertsetiin) tugevdab kapillaare ja parandab nende verevarustust. Huvi pakub asjaolu, et üks tähtsamatest naistepuna farmakoloogilistest toimetest on tema mõju serotoniini tasemele kesknärvisüsteemis, mis määrab ära taime antidepressantsed omadused (seda eeskätt tänu hüperitsiinile).

Eriline osa geeli retseptuuris on meie põhjamerede: Barentsi ja Valge mererannakarpide ekstraktil. Meres elavate molluskite biokeemiline koostis on praktiliselt identne inimorganismi plasma ja vere koostisega. Rannakarpide liha on ülirikkalik bioloogiliselt aktiivsete ainete allikas, ta sisaldab täisväärtuslikku valku, asendatavaid ja asendamatuid aminohappeid, poolküllastumatuid rasvhappeid, kogu valimiku mikro- ja makroelemente, vitamiine, melanoidiine, madalmolekulaarseid peptiide. Rannakarpide ekstrakt avaldab väljendunud nahka niisutavat ja pinguldavat toimet, taastab selle prinkuse ja vetruvuse, takistab epidermise veetustamist, avaldab päikesekaitselist toimet, hoides sellega ära UV-kiirguse negatiivse mõju nahale.

Üheks tähtsamaks geeli koostisosaks on klorofülli vasederivaadid, mida saa-dakse ruskest suhkru-lehtadrust. Vask kuulub rohkem kui 20 valgu ja fermendi koostisesse, mis tagavad antioksüdantse kaitse. Ta on vajalik vereloome protsesside normaalseks kulgemiseks, raua utiliseerimiseks, veresoonte elastsuse säilitamiseks. Vask on elastiini koostisosaks, mis katab närvikiudusid väljast-poolt, samuti kuulub ta ühte mitmetest veresooni seestpoolt katvatest kihtidest – kollageeni, organismi peamisesse struktuursesse valku. Vasel on tähtis osa nahapigmentide sünteesil. Ta suurendab organismi vastupanuvõimet nakkushaigustele, hävitades ka ise kahjulikke baktereid. Kuid organism peab saama vaske vaid seotud (orgaanilisel) kujul, seetõttu saidki klorofülli vasederivaadid valitud geeli aktiivseks koostisosaks. Klorofülli vasederivaadidergutavad kudede paranemise protsesse, kaitsevad rakumembraane ja bioloogiliselt aktiivsete ainete molekule vabade radikaalide poolt tekitatud vigastuste eest, neil on põletikuvastane toime.

Naturaalne mentool, mida saadakse väljakülmutamise teel kas aia- või jaapani mündi eeterlikust õlist, annab geelile piparmündiliku värskuse ja tagab meeldiva jahutava toime. Sidruni eeterlikul õlil on toniseerivad ja ergutavad, meeleolu tõstvad omadused. Tänu oma antiseptilisele toimele on ta väga kasulik mitmesuguste mikrovigastuste korral: väikesed haavad, sisselõiked ja nahalõhed.

Teeme nüüd kokkuvõtte: milline koostisosa mille eest vastutab? Naha niisutamisetagab aaloe mahla, rannakarpide ekstrakti ja palmiõli glütseriini kompleks. Rannakarpide ekstrakt, mentool ja sidruni eeterlik õli pinguldavad nahka. Põletikuvastane ja antiseptiline kompleks – selleks on naistepuna, soolikarohu ja raudrohu ekstraktid.Antioksüdantse kaitse ja taastava toime annavad aaloe mahl koos klorofülli vasederivaatidega, mis lisaks sellele stimuleerivad veel naha lokaalset immuniteeti.

Igapäevase raseerimise tagajärjel kahjustatud meeste nahk vajab õrna hooldust. Meie kosmetoloogid soovitavad kompanii MIRRA vahendite kompleksset kasutamist meeste naha eest hoolitsemisel. Lisaks säilitavale hooldusele on soovitav kasutada DAILY liini niisutavaid ja toitvaid vahendeid (näiteks KREEMI MUMIOGA taastavate omadustega). Heast küljest on näidanud ennast meeste naha hoolduses INTENSIV liini GEEL-PALSAM „REPAREERIV“ ja muidugi ELEGANCE by PIERRE CARDIN’ liini vahendid.

A.S.Golubkov
Peatehnoloog

     

Tagasi