Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Toitev kreem ravimtaimedega (MIRRA LUXE)Tagasi
Toitev kreem ravimtaimedega (MIRRA LUXE)
18.04.2014 12:24
TOITEV KREEM RAVIMTAIMEDEGA

Igapäevase hoolduse liin MIRRA-DAILY – TOITEV seeria
 
•    Toidab aktiivselt ja täisväärtuslikult igat tüüpi nahka
•    Küllastab kudesid väärtuslike biokomponentidega
•    Hoiab ära nähtavate veresoonte võrgustike tekke
Koostis: emulsioonikompleks viinamarja- ja kookoseõli baasil, deioniseeritud kavitatsioon-aktiveeritud vesi, aprikoosiõli, linaõlist saadud F vitamiin, jojoobi õli, ilang-ilangi, pelargooni ja mürri eeterlikud õlid, valikuline (standardiseeritud glütserrisiini sisalduse alusel) lagritsjuure kontsentraat, soolikarohu CO2-kontsentraat, pärnaõite, vaarikalehtede ja melissi ekstraktid, β-karotiin.

Kiirtesti möödub aeg, muutuvad tehnoloogiad, suurenevad tarbijate nõudmised. Isegi varem ennast heast küljest näidanud vahendid nõuavad struktuurivalemi uuendamist. Enam kui kümne viimase aastaga on toimunud palju muutusi teaduslikus ja praktilises kosmetoloogias, on tekkinud uued ettekujutused naha ehitusest ja omadustest. On saabunud muutuste aeg ka sellisele meie „põlistootele“, kui kreem „Mirra-Luxe“; just nimelt tema alusel ongi loodud KREEM RAVIMTAIMEDEGA.

Kreemi aluse moodustab viinamarja-, aprikoosi- ja jojoobi õlide kompleks, mida on tugevdatud poolküllastumatute rasvhapetega – F vitamiiniga.

F vitamiin (kosmetoloogias nimetatakse seda ilu vitamiiniks) – on linaõli ω-3 ja ω-6 hapete kompleks. Peamisteks F vitamiini vaeguse ilminguteks on naha ketendamine, kuivus ja punetamine. Jojoobi õli on simmondsia viljade vedel vaha. Vaha on erakordselt vastupidav hapendumisele ja tal on oivaline sugulus inimese nahaga: ligi veerandi naha rasvadest moodustavad vaha estrid, mis on oma koostiselt lähedased jojoobi õlile. Aga aprikoosi õli on üks rekordiomanikke poolküllastumatute rasvhapete sisalduse poolest: oleiin- ja linoolhappeid on temas ligi 95 %!

Organism ei oska välja töötada poolküllastumatuid rasvhappeid (seepärast ongi nad „asendamatud“), kuid ometi etendavad need rasvhapped tähtsat osa paljudes organismis toimuvates protsessides. Poolküllastumatud rasvhapped annavad meie naha lipiidsele kilbile tema tugevuse: happed (linool-, α-linoleen-, γ-li-noleenhape) – on hädavajalikud ehituselemendid sarvkihi lipiidsetele kihinditele. Lipiidid tungivad küllaltki kergesti naha sügavusse sarvkihi rakkudevaheliste ruumide kaudu, ühinevad lipiidsete kihinditega, tugevdades ja taastades kaitsebarjääri. Ilma asendamatute hapeteta laguneks barjäär sõna otseses mõttes „tükkideks“.
Küllastunud ja küllastumatute hapete vahekorrast sõltub bioloogiliste membraanide seisund (mida rohkem on küllastumatuid rasvhappeid, seda suurem on nende plastilisus), lisaks sellele on küllastumatutes rasvhapetes sisalduvad ω-3 ja ω-6 (näiteks linoolhape) ehitusmaterjaliks põletikulisi protsesse pidurdavate prostaglandiinide sünteesil.

TOITEKREEMI RAVIMTAIMEDEGA võib soovitada igat tüüpi nahale. Käesoleval juhul oleme me kasutanud erilist lähenemist kosmeetilise vahendi loomisel : abi vajavad ju nii kuiv, rasune kui ka kombineeritud nahk, kusjuures viimasel tüübil vahelduvad kuivad piirkonnad rasuste piirkondadega. Seetõttu peab kreem ühendama endaspõletikuvastaseid, pehmendavaid ja toitvaid omadusi. Loomulikult ei ole võimalik ühe või kahe koostisosaga saavutada sellist kompleksset toimet. Lugege kokku, kui mitu ravimtaime kuulub kreemi koostisesse: viisteist! Meie „bukett“ on seda väärt, et neid kõiki nimepidi üles lugeda. Nendeks on puud: mürripuu, ilang-ilang, aprikoos, pärn, kookos- ja õlipalm; põõsad: jojoobi ja vaarikas; „maapealsed osad“: pelargoon, lina, soja, soolikarohi ja meliss; lagritsajuur ja muidugi porgand, millest saadakse karotiini.

Melissi flavonoidid, glükosiidid, polüsahhariidid, pärnaõite saponiinid avaldavad sedatiivset (rahustavat) toimet. Melissi kultiveeriti veel Vanas Kreekas ja Roomas. Taime omadusi võrdsustas keskaja arst Paracelsus kulla jõu ja toimega. Taimel on mikroobidevastased, haavuparandavad, valuvaigistavad ja rahustavad omadused. Melissi rahustavaid omadusi kasutatakse praktikas melissivannidena.

Pärnaõied on ühed vanimad rahvameditsiini vahendid, neil on terve kompleks kasulikke omadusi. Pärnaõite ekstraktid ja keedised avaldavad põletikuvastast, mikroobidevastast, antioksüdantset (tänu flavonoididele), rahustavat ja pehmendavat toimet.

Rahvameditsiinis kasutatakse melissi tõmmist ja keedist nahalöövete korral, pärnaõitekeedist – näo pesemiseks, et anda nahale elastsust. Melissi taime on soovitav ravimaks allergilisi dermatoose, ja pärnaõisi – mähistena haavanditele.

Lagritsajuure kontsentraadil on pehmendavad ja põletikuvastased omadused, ta puhastab ja valgendab nahka, reguleerib vee-soolade ainevahetust (glütsirrisiin). Sisaldab fütoöstrogeene (isoflavonoide) – inimese hormoonide taolisi aineid, mis korrastavad rasunäärmete sekretsiooni, suurendavad naharakkude uuenemist, tugevdavad kollageeni sünteesi.

Vaarika lehtede ja õite keediseid kasutati rahvameditsiinis aknede (vinnide) ja laienenud pooride vastase vahendina. Vaarikalehtede ekstrakt sisaldab väga tähtsat koostisosa – elagiinhapet, mis aeglustab naha vananemise protsesse, s.t. et vaarikal on väljendunud anti-age toime.

Soolikarohu taime ja õite suur parkainete sisaldus annab tema kontsentraadile väärtusliku siduva ja põletikuvastase toime nahale.

Porgandi punakas-oranž pigment β-karotiin, millest tuleneb ka kreemi värvus, kiirendab haavade paranemist, kõrvaldab naha kuivuse ja ketendamise, kaitseb UV-kiirituse kahjuliku toime eest.
 
Pelargooni (geraaniumi) õli võimsad taastavad omadused on leidnud tunnustust juba iidsetel aegadel. Tema vigastusi parandavad omadused teevad nahaga imesid, kui kaovad suvalisel põhjusel tekkinud nahapõletike tunnused, ärritused, infiltraadid. Pelargoon on kosmetoloog, mis lahendab naha vananemise, mitmesuguste põletikuliste protsesside ja stressireaktsioonidega seotud probleemid. Kuulsaks on saanud pelargooni antidepressiivsed ja adaptogeensed (kohastuslikud) omadused. Paljud rahvad peavad pelargooni tugevaks bioenergeetiliseks stimulaatoriks.

Ilang-ilangi õlil on stimuleerivad, ergutavad ja antiseptilised omadused. Kõrval-dab depressiivse seisundi, ebakindluse tunde, põhjuseta rahutuse, rahustab reflektoorset erutust. Kosmeetiliste vahendite koosseisus noorendab, niisutab, kaitseb tundlikku nahka, on suurepärane vahend segatüüpi naha hooldamiseks.

Juba iidse hiina meditsiinis kasutati mürri õli „vananemise aeglustamiseks, keha ja vaimu noorendamiseks“. Õlil on põletikuvastased, antiseptilised, pinguldavad omadused, kasutamise näidustusteks on jõu taastamine, kortsude ilmumine ja naha vananemine. Õli kõrvaldab emotsionaalse pinge, aitab depressiooni korral, avaldab üldist valuvastast toimet, soodustab kõigi organismi mehhanismide noorenemist.

Kogu eeterlike õlide kompleksi toime on suunatud naha pehmendamisele (eriti kuiva ja tundliku naha korral) ja tema kaitseks enneaegse vananemise eest. Mürri, pelargooni ja ilang-ilangi lõhnad täidavad tähtsaid teraapilisi funktsioone: ergutavad närvisüsteemi, avaldavad soodsat toimet inimese psühho-emotsionaalsele sfäärile, kõrvaldades depressiooni ilmingud ja närvisüsteemi ülepinge, annavad kindlustunde omaenda võimetesse.

Meie kosmetoloogid soovitavad kasutada kreemi perioodiliselt maskidena (eriti kuperoosi esimaste tunnuste ilmnemisel - veresoonte võrgustiku teke nina-huulte kolmnurgas, põskedel, alalõual), probleemsetele piirkondadele kantakse kreem 10-15 minutiks. Eriti aktuaalseks muutub see suure ja mürarikka linna tingimustes koos sellega kahjuks kaasnevate igapäevaste mikrostressidega.

Peatehnoloog A.S.Golubkov.

Lisainfo:
•    Kreem Mirra-Luxe: ajalooline minevik ja helhe tulevik

     

Tagasi