Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Kivid ( Aroomteraapia + Litoteraapia)Tagasi
Kivid ( Aroomteraapia + Litoteraapia)
18.04.2014 11:36
     АВАНТЮРИН – armastuse ja Yang energia kandja. Tervendav mõju naha probleemide, mitmesuguste löövete, ekseemide, neurotermatiitide ja ka juuste välja langemise puhul.

Авантюрин toetab organismi psühhosomaatiliste haiguste, foobiate ja hirmude puhul. Tervendab ainevahetuse ja seedetrakti haigustest. Ehted sellest kivist alandavad vererõhku, ravivad bronhiidist ja külmetushaigustest, kasutatakse ka südame-veresoonkonna haiguste puhul. Kirjanduses on ära märgitud, et авантюрин aitab vinduva iseloomuga krooniliste haiguste puhul. Ta on abiks käsnadest vabanemisel ning kiirendab haavade paranemist. Kasulik on avantüriinist kuulidega massaaž.

КАХОЛОНГ – püha lehma kivistunud piim. Tema võimuses on kergendada raseduse ja sünnituse kulgu.Suurendab piimaeritust. Litoterapeudid soovitavad sellest kivist amuletti kanda raseduse ajal kõhu piirkonnas. Kivi mõjub positiivselt närvisüsteemile, pehmendab iseloomu, peletab stressi ja melanhooliat. Toob kergendust naiste hädade puhul. Pidev amuleti kandmine soodustab organismi puhastumist jääkainetest. Amuleti vaatamine ja vaatlemine teatud aja vältel alandab silmarõhku.

ХРИЗОПАЗ – aitab närvi- ja silmahaiguste puhul. See kivi kannab endas uuenemist ja ümbersündi. Toetab inimesi, kes tegelevad eneseotsimise ja –leidmisega ning muutuste poole pürgijaid. Annab neile võimaluse muuta nii ennast kui ümbritsevat maailma. Õðèçîïàñ - uuendusmeelsete inimeste ja esmaavastajate ning leiutajate talisman. See mineraal aitab kandjal kasutada kogu inimkonna kogemust, saavutada harmooniat. Kivi on kaitse „halva silma” , laimu ja kadeduse eest. Pehmendab ohtlikke olukordi, meelitab ligi abilisi ja mõttekaaslasi. Kivi tuhmumine annab teada, et kandjat ootab ees ohtlik olikord.

РОЗОВЫЙ КВАРЦ – Rõõm, materiaalne ja hingeline harmoonia meie elus. Asendamatu vaimse ülepinge korral. Maandab stressi, annab hea une, parandab meeleolu. Roosa kvartsi energeetilised omadused on tihedalt seotud isikliku elu sfääriga. Teda loetakse siirate ja soojate tunnete, nagu romantiline armastus, armastus sugulaste ja sõprade vahel, talismaniks. Õrnem sugu kasutab roosat kvartsi siis kui tahab rõhutada oma veetlust.

Lisaks eelnevale, aitab roosa kvarts leevendada hingelisi üleelamisi, mis on seotud purunenud suhtega ja alustada uut elu. Arvatakse, et roosa kvarts hoiab ära äkkraevu puhanguid.

АГАТ - Õnnelik kivi. Iidsetel aegadel kasutati agaati vastumürgina mürgituste ning isegi mürgiste putukate ja madude hammustuste puhul. See mineraal on suurepärane abi mitmesuguste hingeliste ja vaimsete haiguste puhul. Ta vähendab stressi,ärrituvust, ärevusseisundeid, öiseid luupainajaid, unetust, peavalusid. Pidev amuleti kandmine parandab nägemist. Ravib hingamisteede haigusi nagu köha, bronhiit, pleuriit, astma ja kurgu ning suulimaskesta probleeme.

Agaat aitab ka südameveresoonkonna haiguste, seedetrakti ja maksa haiguste puhul. Veel on täheldatud head mõju immuunsüsteemile erinevate infektsioonide puhul.Spetsialistid soovitavad agaati ka hambavalu korral.

ЛАЗУРИТ - «taevalik» kivi toetab keha ja mõistust, kasutatakse kogu organismi stimuleerijana . Lasuriit, üldjoontes, soodustab organismi noorenemist.Ta tugevdab inimest tervikuna stimuleerides ainevahetusprotsesse.Lasuriit toob hea une, alandab arteriaalset vererõhku ja kõrget kehatemperatuuri. Kasutatakse mitmesuguste põletike, silma- ja närvihaiguste, migreeni, astma ning radikuliidi ravis. Lasuriit soodustab normaalset raseduse kulgu, takistab iseeneslike abortide teket. Pamiiri mägilased kasutasid mineraali haavade kiiremaks paranemiseks ja nägemise parandamiseks ning „mäestiku haiguse” puhul.

ТИГРОВЫЙ ГЛАЗ – alandab vererõhku ja aitab kaasa psoriaasi ravile. Kasulik mineraal veenipõletike, astma, insuldijärgse halvatuse, kroonilise depressiooni, reuma, nõrga südametegevuse, reumakardiidi, keskkõrvapõletiku, südamepaunapõletiku puhul. Iidsetel aegadel arvati, et see kivi on võimeline muundama päikese energia inimese jaoks ravivaks jõuks. Sellepärast soovitati seda mineraali kanda amuletina haigetel ja nõrgaks jäänud inimestel. Tiigrisilma loetakse õpetajate, kasvatajate talismaniks ja laste kaitsjaks.

ГЕМАТИТ- parandab haavad, tarkuse ja julguse kivi. Гематит, или кровавик, mõjutab positiivselt vereringesüsteemi, normaliseerib arteriaalset vererõhku, suurendab stressitaluvust, stimuleerib seksuaalenergiat.

Hematiit ravib maksa, neere, põrna ja kõhunääret. Võib aidata kuseteede haiguste ja hormonaalse disharmoonia, ka veneroloogilste haiguste puhul. Litoteraapias kasutatakse hematiiti akne ja ummistunud veresoonte ravis. Kivi pannakse halva verevarustusega organi piirkonda. Aastasadade tagune meditsiin kasutas hematiiti kui vere taastajat ja parandajat põletike ning verekaotuse puhul.

НЕФРИТ - esivanemad kutsused teda elukiviks. Ta tugevdab inimese organismi elujõudu, kaitseb haiguste eest ja aitab neid, kes kannatavad migreeni, neeru- ja maksahaiguste ning nägemishäirete all. Kivil on omadus koguda energiat, mida hiljem saab kasutada kivi omanik. Arvatakse, et nefriit toob õnne hasartmängudes. Kivi omab tugevat energeetikat. Toob kaasa positiivseid muutusi ja aitab väljuda tupikseisust. See kivi on üksildaste inimeste talisman, neile soovitus – kandke seda!

ЯШМА - loetakse «elukiviks», kuna tugevdab füüsilist keha ja pikendab eluiga. Rohelisel яшма-l on omadus rahustada valudes magu. Kiirendab sünnituse kulgu, selleks hoida kivi puusadel. Punasel яшма-l on verd peatav ja rõhku tõstev toime. Kasutatakse epilepsia, vappekülma ja naistehaiguste (viljatuse) puhul. Teravdab lõhnataju.

Tagasi