Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Küüned „räägivad“ varjatud haigustestTagasi
Küüned „räägivad“ varjatud haigustest
18.04.2014 12:15
http://www.mirra24.ee/images/001_03.jpg
Küüneplaatide välimuse alusel võib inimese tervise kohta paljugi teada saada. Küüned reageerivad oma välimuse ja värvi muutustega rasketele haigustele, ainevahetuse häiretele, vajalike mikroelementide ja vitamiinide vaegusele, samuti ka närvisüsteemi, endokriinsetele või veresoonestiku häiretele. Küünte seisundi alusel võib hakata kahtlustama paljusid organismi häireid või teha isegi tähtsaid avastusi.
 
Lõhenenud ja kihistunud küüned
 
Võimalik, et te käitute oma küüntega lohakalt: lõikate neid kuivalt, kasutate küünte lühendamiseks metallviili… keerate küüntega kruvisid välja.
 
Kuid küünte kihistumine on sageli seotud mitte väliste, vaid sisemiste põhjustega. Kõige levinumaks põhjuseks on – peamiste mikroelementide vaegus, milleks on näiteks kaltsium, mis tekib selle mikroelemendi intensiivse kasutamise perioodidel (rasedus, laktatsioon, kliimaks).
 
Sellistel juhtudel tuleb küüntele ja organismile tervikuna kasuks hästi tasakaalustatud biolisandi MIRRA-KALTSIUM kasutamine kuuridena.
 
Kuur Biolisand Kapslite/tablettide arv 1 võtmiskorra kohta Võtmiskordade arv päevas Kuuri pikkus päevades 
 1 MIRRA-KALTSIUM 5 2 25
   Vaheaeg 3 päeva  
 2 MIRRA-KALTSIUM 4 2 25
 
Kuuriks kulub:
MIRRA-KALTSIUM - 3 pk.
 
Mida teha?
 
Hoolitsege oma küünte eest. Lõigake küüsi niisketena, viilige peenehambulise plastikviiliga, kõrvaldades sel viisil ebatasasused – kiskmed ja praod.
 
Kasutage regulaarselt:
  • Maniküürsoola ookeani vetikate ja mikroelementidega
  • Tugevdavat kilet küüntele.
 
Horisontaalsed ristjooned küüntel
Jooned on küünte ajutise kasvupeetuse tulemus, nagu näiteks rasked haigused ja isegi kõrge palavikuga kulgev gripp. Joonte ilmumist võib provotseerida koguni ravimite talumatus või emotsionaalne stress.
 
Mida teha?
 
Vitamiine ja mineraalseid komplekse sisaldavate MIRRA toodete programmid aitavad taastuda pärast haigust.
 
Sinakad (tsüanootilised) küüned
 
Need võivad olla vere hapnikusisalduse vähenemisest tekkinud südame- või kopsupuudulikkuse tunnused.
 
Soovitame kasutada bioaktiivseid lisandeid MIRRA-FERRUM ja MIRRASIL-2.



Valged täpid või tähnid küüntel
 
Kui vanaema ütleb Teile, et see tähendab varsti saadavat kingitust, siis ärge uskuge teda. Kõige sagedamini tekivad need õhutaskud väikese küünevigastuse või vitamiinide ning mikroelementide vaeguse tagajärjel. Kui põhjuseks oli vigastus, siis kaovad nad koos küüneplaadi vahetumisega. Kui nad aga on tekkinud mikroelementide ja vitamiinide ainevahetuse häirete tõttu (millega samaaegselt halveneb ka juuste kasv ja nahaseisund), siis nõuab korrektsioon küllaltki pikka aega. Seega on valged täpid küüntel tsingi vaeguse tunnusmärkideks.
 
Soovitav on viia läbi biolisandite MIRRA-TSINK ja MIRRAVIT tarvitamine kuuridena ning saadud tulemuse kinnistamiseks on soovitav korrata kogu kuuri veel üks kord 1 kuulise vahega.
 
Kuur BiolisandKapslite/tablettide arv 1 võtmiskorra kohta Võtmiskordade arv päevas  Kuuri pikkus päevades 
 MIRRA-TSINK20 
 MIRRAVIT 1 
   Vaheaeg 3 päeva  
 MIRRA-TSINK 120 
 MIRRAVIT12 
   Vaheaeg 3 päeva  
  MIRRA-TSINK1220
 MIRRAVIT12 
 
Üheks tsükliks kulub:
 
MIRRA-TSINK - 3 pk.,
MIRRAVIT – 3 pk.
 
Kaheks tsükliks kulub:
 
MIRRA-TSINK - 6 pk.,
MIRRAVIT – 6 pk.
 
Mida teha?
 
Tarvitage intensiivselt rohelisi toiduaineid ja juur- ning puuvilju. Kasutage kindlasti MIRRA mineraalseid ja vitamiinseid komplekse.



Kahvatud, lamedad või kõverdunud, pikisuunaliste vagudega küüned
 
Kõige sagedamini on need aneemia, raua ja B1 vitamiini vaeguse tunnusteks. Madal hemoglobiini tase võib olla varjatud verejooksude või raua defitsiidi tunnuseks (raua norm ööpäevas on 15 mg). On vaja suurendada rauda suurel hulgal sisaldavate toiduainete osakaalu oma toidusedelis (loomaliha, maks, maksapasteet, tangained) ja viia läbi biolisandi MIRRA-FERRUM tarvitamise kuur. Hästi lahustuva raua ja vitamiinide optimaalse sisaldusega rikastussegu võib seisundit parandada. Biolisandi kasutamise skeem:
 
Kuur BiolisandKapslite/tablettide arv 1 võtmiskorra kohta Võtmiskordade arv päevasKuuri pikkus päevades
 1 MIRRA-FERRUM 2 2 20
   Vaheaeg 3 päeva  
 2 MIRRA-FERRUM 1 2 20
 
Kuuriks on vaja:
MIRRA-FERRUM – 3 pk.
 
Rabedad ja murduvad küüned
 
Võimalik, et Teie käed on veega sageli kokkupuutumisest märjad, töötate lahustite ja sööbivate ning agressiivsete keemiliste ainetega või vigastate sageli oma küüsi.
 
Mida teha?
 
Töötage kinnastatud kätega, kasutage käte kaitsekreeme:
  • Toitev kätekreem ristiku, lutserni ja mumioga.
  • Taastav kätepalsam jogurtiga
Kasutage B grupi vitamiine – need tugevdavad küüsi. Soovitav on kasutada biolisandit MIRRADOL – sisaldab naturaalsete B grupi vitamiinide kompleksi ja muid sellisel juhul kasulikke mikronutriente.
 
http://www.mirra24.ee/dyna/site/419i415x500.jpg?key=2d3e7d49a0e549ce49dbfd133c8c87ef
 
Kuur BiolisandKapslite/tablettide arv 1 võtmiskorra kohta Võtmiskordade arv päevasKuuri pikkus päevades
 1 MIRRADOL 5 2 20
   Vaheaeg 3 päeva  
 2 MIRRADOL 3 2 20
 
Kuuriks kulub:
MIRRADOL – 2 pk.



Paksud, deformeerunud, pudenevad halli või kollakat värvi küüned
 
See võib olla seeninfektsiooni või psoriaasi tagajärg. Psoriaasi korral võivad küünte pinnal olla palju täpikujulisi süvendeid, justkui oleks keegi küüsi nõelaga torkinud.
 
Mida teha?
 
Pöörduge nahaarsti poole, kes leiab põhjuse ja määrab õige ravi. Pärast ravi lõppu võib soovitada profülaktilise vahendina kasutada Küüsi tugevdavad kilet MIRRA.
 
Küüned on äranäritud ja nende ümber on kiskmed
 
Kui Te närite küüsi, siis annab see tunnistust kroonilise psühhoemotsionaalse ülepinge olemasolust. Ärge langege paanikasse ega pidage ennast tahtejõuetuks ja enesekindluse puudumise all kannatavaks inimeseks, kes närib alateadlikult küüsi.
 
Mida teha?
 
Minge psühholoogi juurde, kes aitab Teil vabaneda kompleksidest. Tehke tingimata läbi biolisandi MEDELLA-2 kuur stressiseisundi pehmendamiseks. Ühe variandina võite riskida ja lasta endale teha professionaalne maniküür: on olemas tõenäosus, et Te lihtsalt ei suuda närida sellist ilu.
 
Küüs on ühel sõrmel musta värvi
 
Võimalik, et olete sõrme ära löönud või auto ukse vahele jätnud. Kui selline küüs on varbal, siis astus keegi tõenäoliselt tugevasti Teie varbale. Suure varba küüne tumedaks muutumist võib tihti esineda sportlastel – jooksjatel ja tennisistidel – valesti valitud jalanõude tõttu.
 
Mida teha?
 
Kohe pärast vigastust asetage sõrm ehk varvas võimalikult külma veejoa alla. Kui küüne serva alt immitseb verd, püüdke see võimalusel pigistamisega väljutada, sest küüne alla kogunedes võib veri küüneplaadi lahti tõsta. Kui küüs on üles pundunud, näidake seda kirurgile. Valige hoolikalt oma kingi ja spordijalatseid, et need ei suruks jalgadele.
 
 

Tagasi