Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
MIRRA SEISAB TEIE TERVISE KAITSELTagasi
MIRRA SEISAB TEIE TERVISE KAITSEL
18.04.2014 11:06
    Kosmotseutilised kreemid kaitsevad nahka ökoloogilise stressi eest
 
 
Aeg ei ole ainus tegur, mis mõjutab ebasoodsalt nahka. Tugevat toimet avaldavad nahale päike, pakane ja tuul, kusjuures suurte linnade agressiivne atmosfäär sisaldab suurt hulga organismile kahjulikke aineid. Selliste ainetega puutume me kokku iga päev ja seepärast vajab meie nahk pidevalt head kaitset. See on talle sama tähtis, kui toitmine ja niisutamine.

 
Erinevalt siseelunditest, mis tegutsevad mugavates tingimustes püsival temperatuuril, kahjulike tegurite, mehaaniliste mõjurite ning muude ebamugavuste praktilisel puudumisel, asub nahk kahe maailma piiril: mugava ja rahuliku organismi sisemaailma ning pidevalt muutuva, ohtusid täis välismaailma vahel. Asudes strateegiliselt nii tähtsal positsioonil, peab nahk olema mitte ainult kõikide siseelundite kaitsjaks, vaid ka tundlikuks sensoriks, mis reageerib väikseimatelegi nii välis- kui ka sisekeskkonna muutustele, tehes seega aktiivset koostööd praktiliselt kõikide organismi süsteemidega. Evolutsioon on oma käigus moodustanud nahas terve kaitsemehhanismide süsteemi, mis võimaldab mitte ainult tundlikult reageerida ohtudele ning kaitsta ennast nende eest, vaid ka kohaneda nendega, ravida ennast ise, kõrvaldades vaenulike tegurite toimel tekkinud kahjustusi. Kusjuures nahabarjääri kaitsvad omadused peavad jääma stabiilseteks ja optimaalseteks isegi väliskeskkonna ootamatute muutumiste korral. Kuid kahjuks ei ole selle kaitse ressursid kaugeltki piiramatud ja olenevad paljus inimese tervisest ja keskkonna tingimustest, milles möödub tema elu.

 
Lisaks sellele omandab käesoleval ajal määratu tähenduse nn. „aja seadus“, kui üheainsa inimpõlvkonna elu kestel leiavad aset paljud hüppelised muutused informatsioonilises, tehnoloogilises ja ökoloogilises sfääris. Kaasaegne eksisteerimise keskkond „üllatab“ meid peaaegu iga päev senitundmatute keemiliste ühenditega, millistele meie nahk ei suuda kaugeltki alati adekvaatselt reageerida, kuna „teadmiste pangas“ puuduvad valmisotsused. Meie organism lihtsalt ei suuda sammu pidada asetleidva tehnilise progressiga. Ja kui meie vanaemad ja vanavanaemad kasutasid vaid „lõhnaseepi ja hambapuhastamise pulbrit“ ning tundsid ennast suurepäraselt ja ei vajanud mitte midagi muud, siis käesoleval ajal ei sobi meile sugugi suvaline šampoon või kreem, ning pesupulbrite, nõudepesuvahendite jm. „tsivilisatsiooni hüvede“ tekitatud kontaktdermatiidid (allergiad) on muutunud igapäevaseks nähtuseks. Ultraviolettkiiritus ja vabad radikaalid, autode tekitad gaasid ja sigarettide suits, pakane ja konditsioneeride kuiv õhk, tolm ja tahm, ümbritsevas keskkonnas sisalduvad kahjulikud ained, samuti kui raskemetallid ja haigustekitavad mikroorganismid ründavad iga päev ja minut meie nahka ning panevad proovile selle vastupanuvõime.

 
On ilmselge, et tulla iseseisvalt (ilma kahjustusteta) toime sellise stressiga ei ole meie nahale jõukohane ja sellest seisukohast vaadatuna omandavad nahka kaitsvad vahendid esmajärgulise tähtsuse. Saades aru probleemi kogu tähtsusest osutas meie kompanii praktiliselt juba oma loomisest alates ülisuurt tähelepanu nahakaitsevahenditele, uurides kaitset elluviivaid mehhanisme ja selleks vajalikke aineid. Tulemuseks oli meie liini MIRRA PROTECT loomine, mis vastab kõige paremini kaasaegse kosmetoloogia kõige täiuslikematele vajadustele. Selle liini vahendid on töötatud välja rakulise kosmeetika põhimõtteid kasutades, on oma kliinilistes katsetustes näidanud kõrgtasemelist toimetulemist ja mitmefunktsionaalsust ning on sellega võitnud tarbijate armastuse.

 
Kõige esimeseks selle liini tooteks oli Kreem-krüoprotektor (endiste nimetustega – Metelitsa, Kutelitsa). See ainulaadne kreem on loodud kaitsmaks meie nahka väliskeskkonna ekstremaalsetes tingimustes ja tal on lai raviomaduste toimespekter (antiallergilisest kuni anti-agé ni). Selle kreemi toime põhineb mittesoovitavate temperatuuri- ja niiskuse kõikumiste ning tuule mõjul tekkivate nahamuutuste kõrvaldamisel. Teatavasti kaotab nahk tuule ja pakase mõjul intensiivselt oma niiskust, soojakaotuse vähendamiseks ahenevad järsult veresooned, aeglustub vereringe. Need mõlemad asjaolud põhjustavad pikaaegse toime või sagedase esinemise korral epidermise veetustamise, sarvkihi kahjustamise ja naha kaitsebarjäärsete omaduste languse tervikuna. Selle vastumõjuks on retseptuuri lisatud spetsiaalsed orgaanilised ja mitteorgaanilised looduslikud koostisosad (puuviljahapped, glükoos jne.), mis takistavad niiskuse kiiret aurustumist ja hoiavad seda sarvkihis kinni. Bioloogiliselt aktiivsete taimede ekstraktid tugevdavad naha mikrotsirkulatsiooni, tagades pideva soojuse ja toitainete juurdevoolu naha pinnale. Kreem on rikas ka looduslike õlide, vitamiinide ja polüsahhariidide poolest, mis tagavad naha hüdrolipiidse barjääri kiirema taastumise. Niisiis lülitame me Kreem-krüoprotektori abil „sisse“ loomulikud looduslikud mehhanismid, suurendame naha oma kaitsepotentsiaali, võimaldades tal praktiliselt ilma kahjustumata jagu saada tuule ja pakase agressiivsest toimest. Ja mitte mingit vägivalda looduse kallal!

 
Kahjuks dikteerib kaasaegne reaalsus meile nõude kaitsta nahka ka „ökoloogia“ eest. Naha kaitsmine väliskeskkonna agressiivse toime eest ja tema normaalse funktsioneerimise kindlustamine – see on kaasaegse ökoloogia üks peamisi probleeme. Päikesekiired ja muud kiirguse liigid, autode heitgaasid ja sigaretisuits, raskemetallid ja haigustekitavad mikroorganismid on peamised rakkude ja kudede lammutajad.

 
Hiljuti loodud ja viimastel kodumaistel ning välismaistel teadussaavutustel põhinevat Kaitsvat kreemi antioksüdantide ja õlirõikapuu ekstraktiga võib pidada universaalseks ja võimsaimaks kaitsevahendiks. See kreem kaitseb suurepäraselt nahka väliskeskkonna agressiivsete tegurite eest, kõrvaldab stressi ja ärrituse, muudab naha sametiseks, niisutab ja silendab pikaks ajaks peened kortsud, hoiab ära enneaegse vananemise.

 
Uue vahendi aktiivsed koostisosad võib nende suunitluse järele jaotada kolmeks funktsionaalseks grupiks.

 
Esimene grupp sisaldab taimseid õlisid, F vitamiini, glükoosi, karbamiidi, me-rivaikhapet, ristiku, lutserni ja viirukibosvellia ekstrakte, granaadiseemnete CO2 – kontsentraati. See grupp koostisosi toidab ja silendab aktiivselt nahka, kindlustab selle pikaajalise niisutamise, kõrvaldab stressi ja põletiku.

 
Teine grupp on ette nähtud teostamaks naha aktiivset, prolongeeritud (piken-datud) radikaalidevastast kaitset. Sellesse gruppi kuuluvad: A ja E vitamiinid, amalaki õislehiku kuiv ekstrakt, antihüpoksant epofeen, C vitamiini stabiliseeritud vorm (askorbiinglükosiid) ja uusim kõrgtoimeline antioksüdant Rona Care AP. Viimane neist kujutab enesest võimsat kaskaadset nahka kaitsvat antioksüdanti, mis häälestub oma töös vastavalt iga eri inimese naha individuaalsete loomulike antioksüdantsete süsteemide tegevusele. Rona Care AP eripära seisneb selles, et sellel komponendil ei ole ainult võimas antiradikaalne toime, vaid ta ka säilitab oma aktiivsuse kogu päeva jooksul, kaitstes hapendumise eest ka naharasu koostisosi (eeskätt skvaleeni ja kolesterooli), millest oleneb naha pehmus ja vetruvus ning tingivad selle barjäärse funktsiooni. Isegi olemata päikesefilter, võimaldab Rona Care AP pikendada ohutut päikese käes viibimise aega kahekordseks (tänu oma fotostabiliseerivatele omadustele).

 
Kolmas grupp moodustab nahapinnale taimsetest proteiinidest ja polüsahhariididest poolläbilaskva, puudutamisel meeldiva kile. Peamine kaitsefunktsioon langeb siin õlirõikapuu kuiva ekstrakti arvele. Õliõikapuu lehtedes leiduvatel proteiinidel, polüpeptiididel ja polüsahhariididel on tõeliselt ainulaadsed ja hämmastavad omadused. Spetsiaalsed uuringud (mikroskoopilised testid in vivo) näitasid, et need bioaktiivsed ained kaitsevad nahka suurepäraselt mikroosakestega saastumise eest, kergendades samal ajal oluliselt puhastamise protsessi (nn. „lootose efekt“). Teine uurimiste seeria tõestas näitlikult, et õlirõikapuu vähendab oluliselt sigaretisuitsu sorbeerumist (sadenemist) nahale. Lisaks demonstreerisid testid kõrget rakukaitselist taset raskemetallide eest. Kokkuvõtteks: Moringa olifeira (õlirõikapuu) – see on erakordselt kasulik taim kaitsmaks meie nahka.

 
Summeerides niisiis kõigi selle uue päevase vahendi kolme kompleksi toimet võib täie kindlusega väita, et suurlinnade tingimustes tagab Kreem-geel naha igakülgse kaitse praktiliselt kõigi ökoloogiliselt kahjulike tegurite eest, aidates samal ajal vältida naha enneaegset vananemist. Kreem pehmendab ja niisutab suurepäraselt teie nahka, on mugav kasutamiseks „make up“ aluskreemina ja on suurepärane „office vahend“, kaitstes talvel tööruumides valitseva kuiva kliima eest. Toome siin ära MIRRA suurepärase kaitsvate vahendite paari, mis on en-nast hästi näidanud just külmal aastaajal kasutamisel:
 
•    Kreem-krüoprotektor – kasutatakse enne pakaselise ilmaga tänavale väljumist;
•    Kaitsev kreem-geel – Kasutatakse enne tänavale väljumist mitte väga külma ilmaga või ruumides, kus leiduvad ebasoodsad tegurid.

Väga tähtis on kaitsta nahka ultraviolettkiirguse kahjustava toime eest. Liin MIRRA PROTECT sisaldab PÄIKESEKAITSELISE seeria, mis sisaldab: Päikesekaitselist kreem-geeli SPF-8, Päikesekaitselist kreem-geeli SPF-18 ja Päike-sekaitselist kreem-geeli SPF-22. Kuid see teema on niivõrd tähtis ja laiahaardeline, et sellele saab olema pühendatud „MIRRA“ Iseneribüroo omaette publikatsioon.

 
B.Gorodnitšev,
peatehnoloog

    

Tagasi