Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
BB kreem - vaht.Tagasi
BB kreem - vaht.
17.04.2014 16:34

BB kreem-vaht.

 
Viimase aastakümnendi tendentsiks maailmas on - mitmefunktsioonilised tooted, mis ühendavad eneses korraga mitut omadust. Mitmefunktsiooniliste toodete ülesandeks ei ole aga mitte niivõrd mitme erineva probleemi lahendamine, kui hoopiski toodetesse mitmefunktsiooniliste toimeainete lülitamine. Eriti aktuaalne on see dekoratiivse kosmeetika toodete korral, millised kontakteeruvad nahaga pikema aja jooksul ja seda just ümbritseva ebasoodsa väliskeskkonna tingimustes (tuul, saastatud õhk, Päikese aktiivsus, suurenenud või vähenenud niiskus jne).

Sellisteks "märgilisteks" mitmefunktsioonilisteks toodeteks ongi BB-kreemid, mis kujutavad enesest hooldavate ja kaitsvate omaduste sümbioosi.

BB = Blemish balm, blemish base, Blemish Base cream, beauty balm (peamine dešifreering lääne turgudele) : inglise keelest tõlgituna ligikaudse tähendusega "ilu palsam" või "palsam ebatäiuslikkuse korral".

BB kreem-vaht kujutab enesest kergeimat ja õrnemat loori, mis ei ole nahal märgatav, vääristades oluliselt nahka esteetilisest seisukohast, hooldades seda terve päeva jooksul, olles samaaegselt omapäraseks kaitsvaks "kilbiks" väliskeskkonna karmi toime eest. Lühemalt väljendudes on tootel kahekordne toime :

1. Parendab naha väljanägemist - silendab visuaalselt naha tooni ja reljeefi, muudab ta matimaks ning tagab meigi kauaaegsema püsimise nahal

 2. Toimib naha üldise seisundi parendamise protsessidele, nimelt :

 - korrastab rasunäärmete tegevust; pideval kasutamisel soodustab pooride ahenemist

 - kaitseb nahka väliskeskkonna agressiivse toime, sealhulgas UV-kiirituse eest, tugevdab antioksüdantset kaitset

 - niisutab ja vähendab naha ärrituvust.

 BB kreem-vaht sisaldab rea sellistele toodetele mittestandardseid koostisosi :

 - Eriti hinnaliste õlide kompositsiooni - rebasheina ja võiseemnikuõli (shea-või), jojooba ja kiu-ilulehiku õlid. Esmakordselt ilmus meie toodetesse võiseemnikuõli (shea-või), mida saadakse võiseemniku puu viljade pehmest osast. Puu kasvab Aafrika savannide laialdastel maa-aladel. Viljad meenutavad oma aromaatse pehme osaga väikseid avokaadosid. Juba 1940.a. kinnitasid teadlased, et võiseemnikuõli kasutavad rahvad peaaegu ei põe nahahaigusi ning nende nahk on hämmastavalt sile ja prink. Õli koostisesse kuuluvad mitteseebistuvad koostisosad avaldavad taastavat toimet, toimides kollageeni sünteesile. Lisaks sellele on õlil UV-filtri omadused. See võimaldab võiseemnikuõlil pehmendada, niisutada ja kaitsta suurepäraselt nahka, aeglustades selle vananemist.

 - Antioksüdantne kompleks. BB-kreemidel on "raske ülesanne" liikuda terve päev inimesega (mitte ainult naiste, vaid ka meestega) koos tänavatel ja kaitsta peremehe õrna nahka UV-kiirguse negatiivse toime eest, seepärast sai tootele valitud mitmetoimeline kaitsemeeskond. Valikul lähtuti mitmetasapinnalisusest : otsene füüsiline kaitse (värvained, sealhulgas titaani dioksiid ja maatriks, mille moodustavad silikooni kross-polümeerid) ja kaudne looduslik kaitse (selleks on meie võimas taimsete antioksüdantide kompleks - epofeen, rannakarpide hüdrolüsaadi melanoidiinid, lipokaiin, C vitamiin ja rasvade mitteseebistuvad fraktsioonid). Just nimelt tänu sellisele mitmetasapinnalisele lähenemisele omandab meie nahk vajaliku UV-kaitse suvalisel aastaajal. Kuid Päikese tugeva aktiivsuse korral ( rand, jahiga sõitmine jm. ereda päikesevalguse käes toimuvad meeldivad toimingud) ei maksa eirata täiendavat UV-kaitset SPF-ga mitte alla 20-25.

 Matistav (matiks muutmise) kompleks (läätse oligosahhariidid, rosmariini ja piparmündi eeterlikud õlid, saialille ja koirohu ülikriitilised CO2-ekstraktid, tsingi laktaat, riisipuuder ja boori nitritid) soodustavad rasunäärmete toimimise korrastamist ja vähendavad pooride mõõtmeid. Oligosahhariidid toetavad keratotsüütide diferentseerumist, vähendavad sebumi (rasunäärmete sekreedi) eritumist ja toetavad kollageeni moodustumist (piiravad pooride seinte nõrgenemist), kusjuures kõik need toimed on kliiniliselt tõestatud. Riisipuudrit on naised kasutanud iidsetest aegadest alates. Põhjus peitub selle erakordsetes kosmeetilistes omadustes. Puuder sobib ideaalselt kõikidele näonaha tüüpidele. Kuiva nahka ta ei kuivata liiga palju ja T-tsooni nahk näib pikka aega matina, kuna peened looduslikud osakesed korrastavad naharasu eritumist.

 - Niisutav kompleks : rannakarpide hüdrolüsaat, taimne glütseriin, kiu ilulehiku õli ja kõrgniisutav taimset päritolu suhkrute kombinatsioon. Peatume nüüd sellel põhjalikumalt. Meie uus koostisosa on biotehnoloogiline. Kujutab enesest puhastatud anioonset polüsahhariidi, mis on saadud bakteriaalse fermentatsiooni teel ning koosneb galakturoonhappe, L-fruktoosi ja D-galaktoosi molekulidest. See oa ajaga ja paljude testidega kontrollitud kõrgtoimeline niisutaja.

 Et suruda maha BB kreem-vahu ärritavat toimet nahale ning suurendada tema adaptatiivset potentsiaali, on koostisesse täiendavalt sisestatud taimne kompleks, mis koosneb saialille, punase päevakübara ja kase ekstraktidest, teelehe mahlast ning piparmündi eeterlikust õlist.

 Tootesse on sisestatud ka koostisosad, mis eristavad BB vahtu harilikust hoolduskreemist. Selleks on täpselt väljaarvestatud orgaaniliste ja mineraalsete värvainete, boornitritite, väikse hulga pärlmutri ja silikoonsete mikrosfääride kombinatsioon, mis on dispergeeritud vette. Selline meie vahus sisalduv kombinatsioon ühtlustab visuaalselt naha tooni ja reljeefi ning tagab meigi püsimise, võimaldades meil tunda ennast ilusa ja veetlevana.

 Soovitused BB kreem-vahu kasutamiseks :

 Esiteks : sobib vaht ideaalselt nii normaalsele, kui kombineeritud ja rasususele kalduvale nahale. Kui Te saate aru, et Teie nahk on väga kuiv - siis on parem kasutada eelnevalt Teile sobivat niisutavat või toitvat kreemi.

 Teiseks : talvel on soovitav 10-15 minutit enne BB-vahu kasutamist kanda nahale spetsiaalset talvist kaitsekreemi (näiteks Krüoprotektor-kreemi).

 Kolmandaks : suvise väga aktiivse Päikese korral ei tohi muidugi unustada täiendavat UV-kaitset.

BB kreem-vahul on 2 erinevat tooni : Nr. 1 heledale nahale roosaka alatooniga (külmad värvitüübid) ja toon Nr. 2 tumedamale nahale beeži alatooniga (soojad värvitüübid).

 Jevgenia Ivanihhina, väljatöötaja.

Tagasi