Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Mirralgin palsamTagasi
Mirralgin palsam
04.08.2016 13:34
Universaalne palsam välispidiseks tarvitamiseks mittespetsiifiliste põletike ja valude korral.

 
Koostis: Emulsioonikompleks, deioniseeritud vesi, F vitamiin, melissi ekstrakt, teepuu, küpressi, nelgi, muskaatsalvei, eukalüpti, monarda ja piparmündi eeterlikud õlid, etidroonhappe soolad, β-karotiin, epofeen.

 
Toime: Valuvastane, antiflogistiline (põletikuvastane), veresooni tugevdav (suurendab nende seinte elastsust ja vähendab läbilaskvust). See on võimas rahustava, valutustava ja resorbeeriva toimega palsam.

 
Välispidiselt toimides on Mirralgin toimiv vahend naha ja nahaaluskoe põletikuliste protsesside korral. Abistab kiirelt olme- ja töövigastuste, põrutuste, verevalumite, väiksemate nahavigastuste (haavad, marrastused) tekkimisel.

 
On heaks vahendiks naha, lihaste ja liigeste haiguste kompleksravis, sest palsam läbib kergelt nahabarjääri ja toimib naha süvakihtidele ning nahaaluskoele – side-, lihaskoele ning liigestele.

 
Suurepärane vahend erinevate massaažiliikide korral kasutamiseks, sest lõdvestab ja valutustab lihaskude.

 
Parandab kapillaarset verevarustust, alandab turset, avaldab väljendunud resorbeerivat (laialiimendavat) toimet.

 
Aitab naha sügelemise ja kuivuse korral, kõrvaldab valuaistinguid.

 
Aktiivsed koostisosad:

 
Eeterlikud õlid:

 
Nelk – antiseptiline, valuvaigistav, haavu parandav toime; soovitav reuma, artriidi, neuralgiliste valude, põrutuste korral.

 
Teepuu – bakteritsiidne, viirustevastane, immuunsust tugevdav toime.

 
Eukalüpt – antiseptiline, põletikuvastane, analgeseeriv toime; nõrgendab reumaa-tilisi ja lihasevalusid, soodustab põletuste, haavade ja põrutuste paranemist.

 
Monarda – väljendunud mikroobide-, viiruste-, põletikuvastane ja immunostimuleeriv toime.

 
Küpress – antiseptiline, spasmolüütiline, reumavastane; on toimiv loiu verevarustuse, madala veenide toonuse, lümfipaisude korral.

 
Muskaatsalvei – valutustav, põletikuvastane toime; soovitav reuma, artriidi, kudede turse, kaua paranevate haavade korral.

 
Piparmünt – antiseptiline, analgiseeriv, rahustav toime; soovitav reuma, lumbaago, liigeste ja lihaste valude, põrutuste ja verevalumite korral.

 
Lagritsajuure ekstrakt – põletikuvastase, valuvaigistava, allergiavastase, üldtugev-dava mõjuga, aitab kõrvaldada veresoonte spasme. Lagritsajuure preparaate soovi-tatakse välispidiseks kasutamiseks ekseemide, põletuste, söötraigi (Lupus erythe-matodes), psoriaasi, nõgestõve, nahapõletike, neurodermiitide korral.

 
F vitamiin – taimsete õlide (soja, lina, päevalill) poolküllastamatute rasvhapete kompleks, mille peamisteks koostisosadeks on Ω-3 ja Ω-6 rasvhapped.

 
Toime: Immuunsüsteemi tegevuse parendamine, põletikuliste ja allergiliste protsesside kliiniliste nähtude vähendamine.

 
Kasutusalad:

 
• Toimiv välispidine vahend mittespetsiifiliste põletike ja valude puhul lihastes, liigestes, lülisambas jne.

 
• Valuvaigistava, turse- ja põletikuvastase, laialiimendava ja veresooni tugevdava toimega artriitide, müosiitide, radikuliitide, lülisamba haiguste puhul.

 
• Traumade (verevalumid, nikastused, lihaste vigastused, põrutused, nihestused, luumurrud jne.) puhul kiirendab hematoomide (verevalumite) imendumist, vähendab traumajärgset turset. Mirralgin mitte ainult ei ravi värsket traumat, vaid kergendab ka traumajärgsete hiliskomplikatsioonide kulgu. Värskete kergemate traumade korral valu kaob või väheneb oluliselt 1 - 1,5 tunniga. Valu püsimisel kombineerida Uma – palsamiga . Maksimaalne ravikuur 1 kuu. Toime tugevneb, kui kombineerida traumade ravi Pehme, toitva ja desodoreeriva jalakreem’i ja/või Šiseikan’iga (Soojendava kreemiga kampri ja taruvaiguga).

 
NB! Soojendavat kreemi kampri ja taravaiguga ( vana nimega Šiseikan’) kasutada värskete traumade korral mitte varem, kui 3.(4.) traumajärgsel päeval.

 
• Lümfipaisude korral (soovitav kombineerida lümfimassaažiga).

 
• Väiksemate haavade ja marrastuste korral haavale määrimiseks. Võib kasutada ka haavasalvina.

 
• Luumurdude puhul ravib ümbritsevaid kudesid, imendab verevalumeid ja turseid, soodustab vere mikrotsirkulatsiooni kudedes ja seega luumurru paranemist. Hea kombineerida Toitva liftingulise toimega silmalaugude kreemiga.

 
• Laste traumade puhul, mis kipuvad andma hilistüsistusi (võimaluse korral kanda vigastatud kohale kohe 2-3 kihti palsamit mõneminutilise vahega, näiteks muhud kaovad sel juhul 30-40 minutiga). Hilisem traumajärgne ravi kestab mõnevõrra kauem.

 
• Liigeste ja lülisamba haiguste korral on Mirralgin kõige efektiivsem koos põle-tikuvastase vannilahuga Tonus + P (võib vanni puudumisel kasutada kompressidena) ja palsamiga Šiseikan (Soojendav kreem kampri ja taruvaiguga).

 
• Artrooside ja artriitide puhul kombineerida Soojendava kreemiga kampri ja taruvaiguga. Määrida lisaks haigele liigesele ka vastavat lülisamba piirkonda ja jalataldu. Ei ravi luudeformatsioone, kuid ravib põletikke, kaotab või vähendab valusid, annab liigestele tagasi liikuvuse või parandab seda tunduvalt.

 
• Kipsijärgsete seisundite ravi (kombineerida Soojendava palsamiga kampri ja taaruvaiguga ja/või Pehme, toitva ja desodoreeriva jalakreemiga).

 
• Lubatud kasutada lülisamba haiguste ägedas faasis. (Sel puhul on kasulik palsamiga määrida ka paravertebraalseid tsoone ja akupunktuuri punkte kombinatsioonis Soojendava palsamiga kampri ja taruvaiguga. Pärast määrimist lamada 10 - 15 minutit.

 
• Ravib ja vaigistab valusid sisehaiguste puhul, kui määrida valulikke piirkondi nii kõhu kui selja poolt ( maks, munasarjad, neerud, süda jm.).

 
• Stenokardia korral määrida südame piirkonda (soovitav ka selja poolt).

 
• Palsam aitab kardioneurooside ja alles algavate südame rütmihäirete korral (määrida südame piirkonda eest ja selja poolt ning lülisamba rinna - ja kaelaosa).

 
• Alandab palavikku, leevendab gripivalusid (määrida jalataldu, otsmikku, rinda, selga, suuri liigeseid).

 
• Ravib põletushaavu (koos Uma - palsam'iga).

 
• Peavalude puhul määrida palsam kaelale (nn. "krae piirkonda"), õlgadele, lülisamba ülaosale, meelekohtadele, kõrvade taha, otsmikule (juuste juurtele). Toime tugevneb, kui kombineerida seda järgneva Palsami Reventon) pealekandmisega. Seejärel katta ennast soojalt ja heita pikali 15-20 min. Võimalusel uinuda.

 
• Eelpooltoodud kombinatsioon aitab ka väiksemate vererõhutõusude korral.

 
• Kõrvaltoimena soodustab see kombinatsioon juuste kasvu.

 
• Ravib kõrvapõletikke ja kõrvavalu (panna kõrva sisse ja määrida kõrvaümbruse piirkonda), eriti tõhus koos Soojendava palsamiga kampri ja taruvaiguga (määrida kõrva ümbrust).

 
• Koos Palsamiga Reventon kiirendab närvipareeside ja halvatuste paranemist.

 
• Ligamentiitide, luuümbrise põletike, menistsiitide, periartriitide ja muude ente-sopaatiate korral kasutada koos Toitva, pehmendava ja desodoreeriva jalakreemi, Uma – palsami ja/või Soojendava palsamiga kampri ja taruvaiguga.

 
Eriti visalt paranevatel juhtudel lisada raviskeemi ka Palsam Biobalans, millega määrida lisaks haiguskoldele ka lähedalasuvaid suuremate lümfisõlmede asukohti.

 
• Günekoloogiliste haiguste korral kanda kreem kõhu alaosale, nimmeristluu piirkonda, tupesisesi.

 
• On suurepärane nahahooldusvahend. Pehmendab allergilisi nahanähte.

 
• Hingamiselundite, kõrva-nina-kurgu haiguste korral kombineerida Palsamiga Biobalans, Sojendava palsamiga kampri ja taruvaiguga, Kaitsva Aroomikom-positsiooniga jne.

 
• Tugevdab igasuguse Mirra seeria kreemide toimet, kui kanda seda peale 2. kihina.

 
• Osteokondroosi korral määrida nii selja-, kui rinna poolt.

 
• Tugevdab haigeid ja murduvaid küüsi.

 
• Ainevahetuslike polüneuropaatiate ja polüneuriitide korral vähendab valusid.

 
• Vähendab murdeeas esinevaid liigesevalusid (organismi hormonaalne ümber-häälestumine).

 
• Ainevahetuslik - düstroofiliste polüartriitide korral vähendab kliinilisi nähte, mis on jälgitav ka soojusvisioondiagnostikaga.

 
Kasutamine: Määrida haigele kohale. Sissehõõrumine ei ole tingimata vajalik. Kreem imendub ise sisse max. 6 - 8 min. jooksul.

 
Soovitused palsami kasutamisel: määrida palsamit vastavalt vajadusele masseerivate liigutustega puhtale nahale palsami täieliku imendumiseni. Enne kasutamist teha proov individuaalsele mittetaluvusele.

 
Liigesevalude korral määrida palsamit valutavatele liigestele ning lülisamba vastavale osale ja jalataldadele.

 
Erilist tähelapanu väärivad laste põrutused. Mirralgin’i kasutamine haiget saanud kohale lubab mitte ainult kiiresti kõrvalda turseid ja verevalumeid, vaid ka vältida mittesoovitavaid järelnähte, sest sageli on just põrutused mitmete ebasoovitavate raskete haiguste põhjuseks edaspidises elus.

 
Fonoforees Mirralgin’iga:

 
Näidustused
 
•    Esmane düstroofiline osteoartroos.
•    Reaktiivne sünoviit.
 
•    Infektsioos-allergiline polüartriit.
•    Podagra.
Metoodika:

 
Labiilse meetodiga pideval režiimil doosi suurusega 0,2 – 0,4 Vt/cm² 5 min. kaupa ühele väljale.
 
Kuuri pikkus 8-10 protseduuri.
 
Vastunäidustused: Võimalik mõne koostiselemendi mittetaluvus.
 
Kliiniliste katsete tulemused ja kasutajatepoolsed vastukajad.
 
* Palsamit Mirralgin kasutavad Venemaa spordivõistkonnad (iluuisutamine, võrkpall, kergejõustik, sõudmine, aerutamine, poks ja ujumine) nii treenigprotsessis kui võistlusolukorras profülaktilistel eesmärkidel, tugiliikumisaparaadi traumade ja haigestumiste raviks ning taastumisprotsessi kiirendamiseks pärast suuri füüsilisi koormusi. Lisaks sellele kasutatakse palsamit ägedatel ja kroonilistel juhtudel artriitide, bursiitide, osteokondrooside korral. Tulemusena on täheldatud valuaistingute vähenemist liigestes ja liigeselähedastes kudedes; tursete ja põletike vähenemist; liigeste liikuvuse amplituudi suurenemist; tugiliikumisaparaadi traumade ja haigestumiste ravi- ning sellele järgneva taastumisaja lühenemist (Vene Föderatsiooni Kehakultuuri, Spordi ja Turismi Ministeeriumi aprobatsiooni hinnang Г55/87 2000.a.).

 
* Palsami kliinilise toime hindamisel Moskva Iluinstituudis tehti kindlaks selle järgmised omadused: palsami kasutamisel ravikuurina (2 korda päevas 1 kuu jooksul) oli 12-st patsiendist 5-l jälgitav alalau turse alanemine ja 4-l teleangiektaasiate piirkonna versoonte joonise intensiivsuse vähenemine (Tulemuslikkuse protokoll nr. 11 17.01.2000.a.).

 
* On viidud läbi uuringud palsami mõjust laste atoopilise dermatiidi sümptomite dünaamikale Novosibirski Meditsiiniinstituudi hospitaalpediaatria kateedris (1998.a.). Tulemuseks oli väljendunud naha sügelemise ja kuivuse vähenemine neurodermiidi ägedas ja alaägedas staadiumis. Sügelemisevastane toime oli jälgitav 12 haigel 24-st (50%) 15-20 min. möödudes; põletikuvastane toime – 45,8% lastest 5.-6. päeval; pehmendav toime 79,2% lastest 2.-3. päeval ravi algusest. Selgus, et kõrge bioaktiivsete ainete sisaldus palsamis soodustab mikrotsirkulatsiooni taastumist haiguskolletes, rakuliste inifiltraatide imendumist, derma ja epidermise regenaratsiooni protsesside ergutumist.

 
* Palsami kasutamisel 3 nädala jooksul ainevahetuslik-düstroofilise polüartriidiga haigetel haiguse ägenemise faasis oli jälgitav väljendunud positiivne dünaamika turse, hüpereemia ja valulikkuse kadumisena haigete liigeste piirkonnas ja perifeerse mikrotsirkulatsiooni paranemisena, mida tõestasid soojusvisiooni diagnoostika tulemused (termoasümmeetria vähenemine ja nahatemperatuuri vähenemine haiguskolde kohal) - (Nižni-Novgorodi Epidemioloogia ja Mikrobioloogia Teadusliku Uurimise Instituudi ning sama linna Laste Gastroenteroloogia Teadusliku Uurimise Instituudi andmed). Veelgi kiirem valusündroomi kupeerumine oli jälgitav Mirralgin’i ja Soojendava palsami kampri ja taruvaiguga koos kasutamisel, mis määriti nahale kohe pärast Mirralgin’i).

 
* Mirralgin’i aktiivsuse suurenemine tema kombineerimisel Soojendava palsamiga kampri ja taruvaiguga leidis tõestust ka aprobatsioonil Venemaa poksikoondises (Venemaa poksikoondise hinnang “Mirra Luxe” toodangule Nr. 10/ФБН 14.04.2000.a.). Palsamit kasutati nii taastava massaažina kui ka ravi eesmärgil 15 sportlasel vanuses 19-30 aastat. Palsamil täheldati olevat hea imendav toime ja meeldiv lõhn, ta avaldas pehmet ja tulemuslikku mõju ning kutsus esile mugavustunde massaaži piirkonnas.

 
* Tugi-liikumisaparaadi haiguste komleksravi Mirralgin’i kasutamisega kuurordi tingimustes on kirjeldatud T.L.Sizo ja L.F.Tsvilovskaja poolt (“Sanatoorium Moldova”, Odessa).

 
Selliste sanatoorsete ja kuurortravi meetodite, kui balneoteraapia ja mudaravi, kasutamine omab rea piiranguid hooletusse jäetud tugiliikumisaparaadi haigustega patsientidel, sageli ägeda staadiumi hääbumisel, kui neil on tõsiseid kaasuvaid haigusi. Sellistel haigetel uuriti Palsami Mirralgin kasutamise võimalusi fonoforeesina. Jälgimise all oli 21 patsienti vanuses 40-60 aastat järgmiste haigustega: esmane düstroofiline osteoartroos, reaktiivne sünoviit, infektsioos-allergiline polüartriit, podagra; neist 3 haiget liikusid ainult kepi toel. Mitmel haigel oli kaasuvaid haigusi: südame isheemiatõve I staadium vereringe puudulikkusega, alajäsemete veenide varikoossed laienemised. Mõned haiged ei talunud muda lõhna ja seetõttu ei soovinud nad kasutada mudavanne. Viis haiget kasutasid pidevalt NSAID (mittesteroidsed põletikuvastased) grupi preparaate (Diclofenac, Ibuprofeen). See haigete grupp vajas vastavat haiguse patoloogilisele lülile ja haigete seisundile suunatud ravi (põletikuprotsessi alandamine ja valusündroomi vähendamine).

 
Kõigil nendel haigetel rakendati kompleksravi erinevaid kombinatsioone: individuaalne dieet, vastav liikumisaktiivsuse režiim, ravikehakultuur, harjutused basseinis, massaaž, vastavad vannid ja fonoforees Mirralgin’iga kombineerituna mudaraviga – ülepäeviti, ülejäänud haigetel – iga päev. Fonoforeesi rakendati labiilsel metoodikal alalisrežiimis, doos 0,2-0,4 Vt/cm² - 5 min. igale väljale, 8-10 protseduuri ühe kuuri jooksul. Igale patsiendile soovitati õhtul pärast hügieenilisi protseduure määrida palsamit probleemsetele kohtadele, jalataldadele ja lülisambale (kergete masseerivate liigutustega niiskele nahale).

 
Positiivne dünaamika oli jälgitav juba 2.-3. päeval (oluliselt kiiremini, kui nendel patsientidel, kes ei kasutanud ravi Mirralgin’ga või kes kasutasid palsamiga määrimist väljaspool sanatoorset kuurortravi). Patsiendid lõpetasid iseseisvalt NSAID-ide kasutamise 3.-5. ravipäeval nende mittevajalikkuse tõttu. Kõik 3 kepiga liikuvat patsienti loobusid kepist vastavalt 3., 14. ja 22. päeval. Ülejäänud patsientidel oli jälgitav taastusravi tulemuslikkus 10-12 päeva varem, kui nendel, kes ei saanud raviks fonoforeesi Mirralgin’iga. Eeltoodust tehti järeldus Mirralgin’i fonoforeesi tulemuslikkusest tugiliikumisaparaadiga haigete kompleksses taastusravis, mis võimaldab tugevdada põletikuvastast ja valuvaigistavat toimet ning tagab täielikuma liikumisfunktsiooni taastumise.

 
 
Meie klientide vastukajad Mirralgini kasutamisele:

 
N.Igumnova, Habarovski linn (ajaleht “Мирра Люкс”, november 1999.a.).

 
“Mu tütrel Julial on nüüd oma isiklik traumatoloog. Ainuüksi viimase 1,5 aasta jooksul on tal olnud 4 tõsist vigastust, kui mitte arvestada kergeid põrutusi, sinikaid, kriimustusi. Tütre iseloom sobiks mõnele poisile. Ta kasvas tülinorija ja sõjakana. Elus on see võib-olla isegi hea: ei lase endale liiga teha ja astub nõrgema kaitseks välja. Kuid tagajärjed on näha kogu kehal. Ometi on sellest ajast peale, kui me tutvusime “Mirra” toodetega, saadud traumad mulle vähem muret valmistama hakanud. Muidugi hoidku Jumal mõne tõsisema vigastuse eest, aga kõige muu jaoks on tal nüüd kotis – “Mirralgin” ja “Uma-palsam”.

 
T.Mironova (ajaleht “Мирра Люкс” Nr. 6/27, juuli 2000.a.).

 
“Selle suurepärase transdermaalse palsami kasutamise kohta saame me sellisel hulgal vastukajasid ja kasutamise soovitusi, et me olema ka ise muutunud teadlasteks-uurijateks. Mirralgini kohta võib tõesti öelda, et see on oma toime poolest universaalne. Ja meie komandeeringutele sõitmise kotis on ta tingimata olemas. Järgnev on vaid loetelu haigustest, milliseid me koos oma kollegidega oleme ravinud: selja- ja liigesevalud, pea- ja hambavalu, nohu, kõrvavalu ja isegi angiin. Kõige tähtsam on see, et ta tõepoolest aitab! Tugeva füüsilise pingutuse korral võib füüsilisest pingutusest võõrdunud organismi tabada selline tõbi, mida “ei ole meeldiv ei endal vaadata, ega ka teistele näidata”. Hemorroide on hea ravida Mirralgini ja Reventoni regulaarse kasutamisega (6-8 korda päevas).”

 
I.Sandakova, Moskva linn (ajaleht “Мирра Люкс”, Nr. 8/30, september 2000.a.).

 
“Minu tütrekene komistas maal olles ukselävele ja kukkus täie hooga maha. Lõi huule katki ja verd olid kõik kohad täis. Kartsin esimese hooga, et ka hambad võivad olla välja löödud. Püüdes mitte vaadata verist suud määrisin seda rohke Mirralginiga nii seest- kui väljastpoolt. Järgmiseks päevaks ei olnud ei verevalumeid ega turset. Oli jäänud vaid väike arm huule siseküljele”.

 
V.I.Dontšenko, Moskva linn (ajaleht “Мирра Люкс”, Nr. 1/33, jaanuar 2001.a.).

 
“Kui Teil on olemas Toitev, pehmendav ja desodoreeriv jalakreem ning Mirralgin, siis võite olla kindlad, et Teil on kodus kogu vajaminev apteek. Nii et – naeratage!”.

 
A.H.Bahorev, Tveri linn, (ajaleht “Мирра Люкс”, Nr. 7, august 1998.a.).

 
“Lehmal oli algav mastiit (udarapõletik). Kaua mõtlemata määrisime udara sisse Mirralgin’iga ja probleem oli lahendatud üheainsa seansiga”.

     

Tagasi