Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Kosmeetika meestele.Tagasi
Kosmeetika meestele.
24.03.2016 12:23
Kosmeetika meestele.

Tänapäevast meestele mõeldud kosmeetikat vaadeldakse kui ühte vahendit naha, juuste jne. tervise säilitamiseks ja seetõttu on ta meestele mitte niivõrd vajalik, kui kohustuslik.
Paljud arvavad, et kõnealuse kosmeetika osa areng sai alguse meestele mõeldud öökreemi loomisest Christian Dior’i poolt, kuid päris nii see ei ole. Juba eelaja-loolisel ajal tegelesid mehed oma välimusega, värvides nägu ja keha hoopiski rohkem kui naised, seega ei ole see <midagi uut>, vaid hoopiski omamoodi ajaloo-lise õigluse taastamine. Peale selle võime metsikus looduses näha, et meessoost isendid torkavad sageli silma imepäraselt erksate vävide ja suurejooneliste kau-nistuste poolest ning seletub see eeskätt võitlusega ellujäämise, oma soo ja liigi säilimise eest. 
Kuna valdav osa meessoost ajab iga päev habet ja oma olemuselt on see tegevus looduslikult ebaloomulik (on ju karvkattel kaitsev funktsioon), siis on pärast rasee-rimist vaja  viia läbi taastavad protseduurid. Isegi kõige paremate raseerimis-aparaatide ja pehmete vahendite kasutamisel ei õnnestu alati vältida ebameeldi-vaid aistinguid seoses nahkkatte ärrituse ja habemekarva sibula põletikega. Ülaltoodud ebameeldivuste vältimiseks kasutavad mehed harilikult losjoone, geele või tualettvett. Nende vahendite eesmärk on – puhastada, desinfitseerida, värs-kendada ja niisutada nahka pärast protseduuri. Kaasajal omandavad üha suuremat populaarsust enamtoimivad vahendid – toonikud ja raseerimisejärgsed palsamid, mis taastavad kahjustunud naha lipiidse barjääri. Probleem seisneb selles, et raseerimisel allub näonahk väga karmile mehaanilisele toimele, protsessi kiiremaks ja tulemuslikumaks teostamiseks on parem kasutada pindinevaid aineid, mis peh-mendavad karvade stuktuuri. Kuid kahjuks pehmeneb ja saab maha kraabitud ka naha pindmine kiht. See barjäär kujutab enesest väga õhukest kahekihilist lipiidset membraani, mis hoiab ära naha niiskuse liigse kao ning kaitseb väliskeskkonna agressiivsete mõjurite eest. Seetõttu on selle barjääri terviklikkuse säilitamine naha tervise säilimisele väga tähtis. 
Kaitsebarjääri taastamise tagavad fosfolipiidsed vesiiklid (põisikud) liposoomi-dega, s.t. preparaadid, millised sisaldavad looduslike membraanide sarnaseid struktuure. Sellise klassi vahendite kasutamisel toimub väga kiire kahe membraani (epidermaalse kihi barjäär ja põisikute kest) vastastikune mõjutus ja kahjustatud struktuuride taastumine molekulaarsel ning rakulisel tasemel. Seega võib vesiikleid nimetada tõelisteks võlupõiekesteks, mis mõne minuti jooksul “sulgevad kahjus-tusavad” raseerimisega kahjustatud peenes kaitsekihis.
Just selliste vahendite kallal töötasidki meie teadlased ligi 2 aastat ja nüüd esitame me need tarbijale hindamiseks. Uute geelide ja palsamite kvaliteedi hindas kõrgeks ka monsieur Pierre Cardin isiklikult. Ta allkirjastas koostöölepingu meie firmaga ja nüüd kaunistab tema kuulus autograaf igat meie uue seeria toodangu flakooni. Peab rõhutama, et kõige alguseks tutvustas MIRRA LUXE kommertdirektor Gali-na Kuznetsova kuulsale prantslasele kogu meie kompanii kosmeetilist toodangut ja see sai tema poolt kõrge hinnangu osaliseks. Paljudest monieur Cardin’ile esitatud toodetest meeldisid talle kõige enam tuuraliste ja lõheliste kalade marjade sisaldu-sega liin, mistõttu algabki uus meestele mõeldud toodete seeria nimelt “marjalis-te” toodetega. 
Kui järele mõelda, saab selgeks, et enamik meie toodetest sobib nii meestele kui naistele, olenedes iga inimese naha tervisest ja tema üldistest terviseproblee-midest. Ometi on saabunud aeg, kui kergelt hooletu välimusega füüsikute-lüürikute mood asendub meestega, kellel on tekkinud huvi pöörata rohkem tähelepanu oma välimusele - hoolitsetud, värskete, tugevate, enesekindlate kangelaste aeg. On saabunud aeg luua midage spetsiaalselt meestele ettenähtut. Pealegi on igapäevane hoolitsus enese eest vajalik oma tervise säilitamiseks ja edukaks isiklikuks eluks kaasaegsetes tingimustes. 
Loominguliste ja teaduslike otsingute protsessis leidsid kasutamist paljud uued meetodid ja tehnoloogiad : uurides aktiivsete koostisosade omadusi lülitati neid keeruliste biokomplekside koostisesse, valiti optimaalseid kontsentratsioone; võr-reldi valmistoodete toimemehanismi, hinnati toime tulemuslikkust jne. Kokkuvõt-tes ütleme, et me töötasime ainulaadse toodangu väljatöötamise kallal, mis ar-vestas maailmas valitsevaid üldisi tendentse ja see oli väga keeruline ülesan-ne.
Me vaidlesime, isegi tülitsesime, leidsime kompromisse, analüüsisime uuesti ja siin on siis tulemus : nüüd on sõna Teil – katsetage, hinnake, “juurutage massidesse”.
Edukamaks tööks varustame Teid täiendava informatsiooniga :
Käesoleval ajal väljastab MIRRA järgmisi oma tooteid : Dušigeel, Aktiivpalsam vanenmise vastu, Aktiivpalsam silmadeümbruse piirkonnale ja need on koondatud ühise nimetaja alla ELEGANCE by PIERRE CARDIN.

Lähtudes kompanii teaduslik-tehnilistest põhialustest, jälgides maailma kosmeetika uute arengusuundade tendentse ja arvestades meesta naha spetsiifika eesrindlikke uuringuid sai loodud meestele mõeldud toodete seeria alaliseks hoolduseks.

Konstrueerimise põhimõtted :
-    bioaktiivsete ainete mikrokapsuleeritud vormid;
-    ökoloogiareeglitega arvestamine;
-    aktiivsete koostisosade sihipärane (“aadressijärgne”) kohaletoimetamine;
-    koostisosade sünergismi kasutamine eksklusiivsetes ühendites.

Aktiivsed koostisosad :
Tuuraliste ja lõheliste kalade mari. Bioloogia seisukohast kujutab kalamari ene-sest rasvade, valkude, süsivesikute ja ribonukleiinhapete kompleksi – see on väga toitev delikatess; arstid-dietoloogid väidavad, et kalamari on vajalik pärast raskeid operatsioone kui taastav ja kergelt omastatav toiduaine, seda ka aneemia jm. hai-guste korral. Kalamari, nii nagu suvalise muu munaraku biokeemiline koostisosa, on väga rikkalik ja koosneb omakorda paljudest komponentidest. See tagab elu tekkimise ja arenemise võimalikkuse, seejuures küllaltki karmides tingimustes (madal temperatuur, kare vesi jne.). Kalamarja kest on väga vastupidav, koosneb kollageenist, elastiinist jm. valkudest, muuhulgas müeliinist, mis on vajalik geene-tilise materjali kaitseks. Kalamarja valgud sisaldavad praktiliselt täieliku amino-hapete valiku. Et naharakud suudaksid omastada need hinnalised ained, tuleb ained viia bioloogiliselt omastatavasse vormi, s.t. lammutada väga väikesteks osakesteks – peptiidideks (väikesemõõdulised aminohapete ketid) ja üksikuteks aminohape-teks, sealhulgas asendamatuteks. Marjakeste valk muutub imettegevaks toitvaks ja taastavaks “kokteiliks” nahale, mis aitab kaasa elastiinsete ja kollageensete kiu-dude taastumisele ning nahakihtide vaheliste seoste kindlustamisele, pingutab ja tihendab nahka, tagab liftingulise tulemuse.
Lipiidide (rasvade) fraktsioon sisaldab rasvlahustuvate vitamiinide A, E, D, K, F täieliku kogumi, fosfolipiide (sealhulgas letsitiini), rasvhappeid (sealhulgas ka kül-lastumatuid). See on toitev ja kaitsev kompleks, mis kindlustab looduslikes tingi-mustes loote toitumise, nahale kandmisel aga – rakumembraanide tugevnemise. 
Looduslikud biopolümeerid DNH ja RNH (nukleiinhapped)  - muutuvad pärast spetsiaalset töötlemist lämmastikaluste allikateks, soodustavad naha niiskustsäilita-vate ja kaitsvate omaduste tugevnemist. Nukleiinhappeid sisaldavad preparaadid leiavad kasutamist immunoloogias, mesoteraapias ning kuuluvad paljude toimivate vahendite koostisesse.
Sünteesiinstituudi baasil allutati kalamari eritöötlusele, kus kasutati fermentse hüdrolüüsi ja ultrahelilise homogeniseerimise meetodeid. Säästev töötlemine ta-gab stabiliseeritud madalmolekulaarsete fraktsioonide saamise. Need omasta-takse kergesti naharakkude poolt, nad ei provotseeri allergilisi reaktsioone. Neid fraktsioone (kõrgaktiivsete koostisosade segusid) kasutatakse ühe või teise ees-märgi saavutamiseks erinevates kontsentratsioonides ja kombinatsioonides. Peptii-did leiavad kasutamist näiteks ehitusmaterjalina rakkudevaheliste struktuuride formeerimisel naha basaalses kihis, mis aitab kaasa naha reljeefi tasandamisele, kaitseomaduste tugevdamisele. Punase ja musta kalamarja üheaegne kasutamine tagab täielikuma taaselustava ühendi loomise naha niiskustsäilitavate ja kaitse-omaduste tugevdamiseks.  
Lipiidide “kahjulike” ülehapendumise protsessidega võitlemiseks ja hingamis- ning energiavahetuse protsesside stabiliseerimiseks on töötatud välja eriline anti-oksüdantne-antihüpoksantne kompleks, mille aluseks on epofeen, vitamiin E ja dihüdrokvertsetiin.
Letsitiin (fosfatidilholiin) – rakumembraanide üks tähtsamaid koostisosi – kor-rastab paljude bioaktiivsete ainete omastamist, tagab antioksüdantse kaitse. Letsitiini kaastoimel formeeruvad lamellaarsed struktuurid on oma ehituselt ana-loogsed naha sarvkesta lipiidsete plaatide ja elusraku membraanidega, seepärast on nad võimelised tugevdama naha epidermaalset barjääri ja suurendama selle elast-sust.
Sojaõli sisaldab vitamiinide, rasvhapete, karotinoidide valikut, tal on haavu paran-davad, antioksüdantsed, põletikuvastased ja pehmendavad omadused.
Viinamarjaõlil (viinamarja seemnete õlil) on antioksüdantsed, põletikuvastased, taastavad ja niisutavad omadused. Sisaldab suurel hulgal bioflavonoide, laia vali-ku rasvhappeid, tokoferoole, vitamiinide ja mineraalainete kompleksi.
Riitsinus- ja jojoobi õlid soodustavad naha niiskusthoidvaid omadusi, pehmenda-vad nahka ja tagavad selle sametisuse.
Eeterlikud õlid. Iga üksik õli kujutab enesest väga keerulist toote koostisosa, mis koosneb aldehüüdidest, ketoonidest, fenoolidest, alkoholidest, estritest, hapetest. Mõned õlid koosnevad rohkem kui 300 komponendist. Sellega seletub eeterlike õlide polüfunktsionaalne toime. Kogu kompositsioon võib sisaldada rohkem kui 1000 aktiivse molekuli nimetust! Ühenditega töötades kasutame me ära nende vas-tastikku täiendavaid omadusi. Aga peale hämmastavate omaduste iseloomustavad  aromaatseid õlisid suurepärased aroomid. Käesolevas seerias kasutame me rosma-riini, münti, mürri, geraaniumi. Iga üksiku eeterliku õli farmakoloogiline toime on väga tulemuslik. Paljude eeterlike õlide ketoonid reguleerivad süsivesikute aineva-hetust, korrastavad energia kasutusprotsesse. Kõigil nendel õlidel on mikroobide-vastane toime ja nad ergutavad naha immuniteeti.
Rosmariini eeterlik õli – lähteallikaks on hämmastav taim rosmariin. See on väga populaarne taim meditsiinis, kosmeetikas, kulinaarias. Rosmariini eeterlikul õlil on tugev aromaatne, magusavõitu, kamprilaadne lõhn, mis meenutab männilõhna koos meeldiva, terava lisandiga. Rosmariin avaldab pinguldavat, bakteritsiidset, erguta-vat, kardiotoonilist, haavu parandavat, parasiitidevastast toimet. Meditsiinis leiab kasutamist närvipõletike, veenipõletike, reuma, sugulise jõuetuse jm. haiguste kor-ral. Kosmeetikas kasutatakse näonaha ülehõõrumiseks, mis muudab naha vetru-vaks ja kaitseb kortsude tekke eest. Juba XIV saj. soovitati kodudes pihustada ros-mariini heade vaimude juurdemeelitamiseks. Oletatakse, et rosmariin tõstab inime-se mentaalseid võimeid, kaitseb üleliigse eufooria eest, parandab mõttetegevuse struktuuri ja mälu. See on suurepärane ravim hommikuse torisemise vastu! Rosma-riini leidub vannivahendis “Kogu reserv” (“Все резервы”), veinis “Kolm röövlit” (“Три разбойника”), “Nooruse eliksiiris” (“Эликсир молодости”), “Ungari ku-ninganna vees” (“Вода королевы Венгерской”). 1870.a. arvati, et see eliksiir muutis 60-aastase podagrahaige halvatud printsessi ahvatlevaks nooreks neiuks, kelle kätt palus Poola kuningas.
Piparmündi eeterlik õli on samavõrra huvitav, temast on juba palju kirjutatud. See värskendab, puhastab, pinguldab nahka, parandab mälu, vaigistab valu.
Mürri eeterlik õli  on Teile hästi tuttav meie ajalehe varasematest publikatsiooni-dest.
Šikoniini ja punase päevakübara ekstrakte kasutatakse nii ametlikus kui rahva-meditsiinis, ka homöopaatias. Neil on antibakteriaalsed, viirusevastased, põletiku-vastased, immuniteeti tugevdavad, rakkude pingust parandavad omadused. 
Oma toodete valmistamisel kasutab kopanii MIRRA aktiveeritud vett, millel on erilised, sealhulgas organismi mürgitustavad ja korrastavad omadused. 
Peale selle kasutame me omaenda kõrgekvaliteedilisi tehnoloogiaid (Patent РФ nr. 2133140) stabiilsete fosfolipiidsete vesiiklite saamiseks, välistades detergen-tide, lahustite jm. ainete abi, millised võivad avaldada kõrvaltoimeid.
Meie töö tulemus :
-    naha loomulike kaitseomaduste tugevdamine; 
-    mikrotsirkulatsiooni tugevdamine, naha toitumise parandamine;
-    naharakkude kõigi süsteemide töö reguleerimise tagamine, eriti mis puutub membraanvalke;
-    naha värvi ja vetruvuse parandamine.
Lühidalt – vahendid avaldavad niisutavat, toitvat, taaselustavat ja noorendavat toimet.
C.A.Tšubatova
bioloogiateaduste doktor, teaduslik-tootmissektori juhataja 

Tagasi