Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
EKSPRESS-NIISUTAV GEEL-KREEM kaselehtede ja pungade ekstraktidegaTagasi
EKSPRESS-NIISUTAV GEEL-KREEM kaselehtede ja pungade ekstraktidega
18.11.2014 16:21
EKSPRESS-NIISUTAV GEEL-KREEM kaselehtede ja pungade ekstraktidega
Niisutab kiiresti ja kvaliteetselt igat tüüpi nahka Kaitseb nahka ülekuivamise eest ja vähendab pinguloleku tunnet Tugevdab naha kaitsebarjääri
 
Koostis
deioniseeritud kavitatsioon-aktiveeritud vesi, emulsioonikompleks viinamarja- ja kookoseõlide baasil, aprikoosi õli, D-pantenool (provitamiin B5), soja letsitiin, naatrium laktaat, kaselehtede ja pungade, gotukola (aasia vesinaba) ja linnurohu ekstraktid, lõheliste kalade niisa DNH, sojaõlist saadud E vitamiin, merevetikate klorofülli vasederivaadid, apelsini, mürri ja sidruni eeterlikud õlid, katoon.
 
Kommentaar
Normaalse veebilansi säilitamine on naha tervisele hädavajalik. Erinevalt teistest organismi kudedest on nahk pidevas kontaktis õhuga, mis tingib pideva vee aurustumise tema pinnalt. Naha niisutamine peab saama alguse tema barjäärse funktsiooni tugevdamisest. Meie naha kaitsekilbiks on sarvkesta lipiidid, mis on tähtsaim epidermise niiskustsäilitav struktuur. Selle kaitsekilbi vastupidavus oleneb poolküllastamatutest rasvhapetest. Organism neid ise toota ei oska (seetõttu nimetataksegi neid „asendamatuteks“), kuid nad etendavad tähtsat osa paljudes protsessides. Rasvhapped (linool-, α-linoleen-, γ-linoleenhape) – on hädavajalik ehitusmaterjal sarvkihi lipiidsetele kihtidele. Ilma nendeta laguneb kaitsebarjäär sõna otseses mõttes lausa „tükkideks“ (mäletate sarvkesta ehitust mudeli järele „telliskiviladu“ veebinarist - s.t. veebikonverentsist „Niisutamine“? Ei maksa imestada, kui nahka võrreldakse tihtipeale organismi ümbritseva kindlusemüüriga). 
Viinamarjas õli, mis on saadud viinamarjaseemnete külmpressil, sisaldub kreem-geelis emulsioonikompleksi koosseisus. Õli äratab enese vastu huvi seetõttu, et sisaldab suure koguse E vitamiini (kuni 135 mg %) ja hiigelsuure koguse poolküllastumatuid rasvhappeid (kuni 76 %)! Linoolhape on epidermise struktuuri tähtis koostisosa; tema defitsiit avaldub nii naha kuivuses ja ketendamises (barjäärse funktsiooni sümptom), kui ka põletikulistes protsessides. Poolküllastamatutest rasvhapetest sünteesitakse prostaglandiine – hormoonisarnaseid aineid, mis juhivad naha põletikuliste protsesside arengut. Nimelt just linoolhappest saadakse prostaglandiine PG E1, mis suruvad maha põletikulised reaktsioonid, alandavad vererõhku ja blokeerivad aterosklerootiliste naastude arenemist. Veel üheks tšempioniks poolküllastamatute rasvhapete sisalduse poolest on aprikoosiõli : temas on oleiin- ja linoolhappeid ligi 95 %! UV-kiirituse ja vabade radikaalide lammutava toime eest kaitseb epidermise kaitsekihti toimiv antioksüdant – E vitamiin. 
Selliste ainete kasutamine, mis on võimelised siduma ja hoidma kinni vee molekule, on ideaalne viis naha kiireks niisutamiseks. Suuremõõtmelised polümeersed molekulid kinnituvad nahapinnale ja imavad endasse niiskust, justkui käsnad, tegutsedes „märja kompressina“. Selliselt toimib DNH – lõheliste kalade niisast saadud desoksüribonukleiinhape. Ta on võimeline hoidma kinni oma polümeerse molekuli kolmemõõtmelises struktuuris olulist niiskusehulka tänu vesiniksidemetele (ühes jaapani patendis on öeldud, et oma niisutavate omaduste poolest ületab DNH oluliselt glütseriini ja kollageeni). Aktiivsete niisutajate hulka kuulub ka naatrium laktaat (piimhappe sool). Laktaat on sarvkesta NMF-faktori tähtsaks koostisosaks (see on väiksemamõõtmeliste hügroskoopsete molekulide kompleks, mis asub sarvliistakute pinnal. NMF – üks peamisi loomulikke niiskust kinnihoidvaid struktuure sarvkestas). 
Rakkude taastamiseks ja naha mikrovigastuste kiireks paranemiseks, mis tekivad päikese, kuiva õhu ning temperatuuri kõikumiste mõjul, on geel –kreemi koostist tugevdatud D-pantenoolist ja klorofülli vaskderivaatidest koosneva regenereeriva (taastava) kompleksiga. Klorofülli vaskderivaate saadakse ruskest vetikast – suhkrulaminaariast. Vask kuulub enam kui 20 valgu ja fermendi koostisesse, mis tagavad organismi antioksüdantse kaitse. Vask on vajalik vereloome protsesside normaalseks kulgemiseks, raua utiliseerimiseks, veresoonte elastsuse säilitamiseks. Inimorganism omastab vaid seotud (orgaanilist) vaske, seepärast valitigi geeli aktiivseteks koostisosadeks klorofülli vaskderivaadid. Klorofülli vaskderivaadid ergutavad kudede paranemise protsesse, naharakkude taastumist, kaitsevad rakkude membraane ja bioaktiivsete ainete rakke vigastamise eest vabade radikaalide poolt, avaldavad põletikevastast toimet. 
Pantenool (provitamiin B5) avaldab samuti väljendunud põletikuvastast toimet. Soodustab toimivalt naha mikrovigastuste paranemist, sealhulgas ka selliste vigastuste, mis on põhjustatud niiskuse kao poolt. Korrastab rakkude ainevahetust, suurendab kollageenkiudude tugevust, pehmendab ja niisutab nahka. Rahuldab organismi kõrgenenud vajadust provitamiin B5 suhtes, mille defitsiidi teke on iseloomulik nahkkatte kahjustumisele. 
Vaatleme nüüd taimsete ekstraktide kompleksi. Kase lehtedest ja pungadest saadud betuliinil on üliväärtuslikud omadused : antioksüdantsed, põletikuvastased, niisutavad ja allergiavastased. Ta avaldab toimivat mõju nendele naharetseptoritele, mis vastutavad epidermise uuenemise eest ja aeglustavad sellega vananemise protsesse. Aasia vesinaba (gotukola) ekstrakt on mikroelementide ja A, B ning E vitamiinide varalaegas, tal on mikrotsirkulatsiooni ja kollageeni sünteesi ergutavad omadused. Hiinas nimetati tsentellat „nooruse purskkaevuks“, omistades talle sugugi mitte alusetult eluea pikendamise võimet. Linnurohu ekstrakt tagab naha prinkuse ränihappe orgaaniliste ühendite kaudu. Kõikide taimsete ekstraktide aktiivsete koostisosade kompleks kindlustab : 
- mikrotsirkulatsiooni parenemise 
- naha niiskuse suurenemise 
- ainevahetusprotsesside ergutamise 
- kollageensete ja elastiinsete kiudude tugevnemise 
- naha taastuva ja kaitsva funktsiooni tugevnemise. 
Alles 2010.a. mais promo-tootena välja lastud geel-kreemi kohta on saabunud meie distribuutoritelt kümneid positiivseid vastukajasid (vt. : www.mirra.ru  Distribuutoritele  Foorum  MIRRA toodang  Promo-tooted. Vastukajad ja soovitused). Taimsetele koostisosadele toetuv õrn toote vormel sobib ideaalselt veetustatud nahale : nii rasusele, kuivale kui kombineeritud nahale. Geel-kreem mitte ainult ei vähenda nahapinna niiskuse kadu, vaid kindlustab ka naha optimaalse niiskuse pika ajavahemiku kestel. Tootel ei ole vanuselisi piiranguid : seda võib edukalt kasutada nii lastel ja noortel, samuti kui elatanud inimestel. Kombineerub suurepäraselt MIRRA suvaliste vahenditega : nii igapäevaste kui spetsiaalse suunitlusega vahenditega, ka tervistavate toodetega, mille toime on suunatud naha ja limaskestade optimaalsele niisutamisel, kuivuse kõrvaldamisele, mikrotsirkulatsiooni ja ainevahetusprotsesside parendamisele. Nendeks on bioaktiivsed toidulisandid MIRRA-TSINK, MIRANDA-2 ja 3, seeria MIRRASIL, Dušigeel ROHELINE SAHIN, Seerum vedela kalamarja kolloidlahusega jm. vahendid.

A.S.Golukov, keem. tead. kandidaat, Peatehnoloog

Tagasi