Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Plastifitseerivad maskidTagasi
Plastifitseerivad maskid
21.04.2014 17:04
Kui jutt läheb tsingile, meenub mulle saksa poeedi Hans Kalau luulerida – “Kõik tõeline oskab olla märkamatu...” (vabatõlge). Ja tõepoolest, kui tihti mõtleme me keemilisest elemendist järjekorra numbriga 30 ja sellest, kuivõrd oluliselt sõltub tsingist meie ja meie lähedaste tervis ning heaolu? Tsingi varjatud defitsiit oskab olla märkamatu.

Inimese keha sisaldab kõigest 2-3 grammi tinki, kuid nende grammide tähtsus organismile on erakordselt suur. See sisalduv kogus ei ole lihtsalt üks väike kogus tsingi nimelist ainet, vaid arvutu hulk ioniseeritud tsingi aatomeid, mis osalevad peaaegu kõigis eluprotsessides. Tsink kuulub enam kui 200 fermendi (biokeemilisi protsesse juhtivate valkude) koosseisu. Seetõttu kaasnevad tsingi olulisele puudusele organismis mitmesugused tervisehäired ja vahel isegi rasked haigestumised. Kauakestev tsingi vaegus avaldub vastupidavuse langusena külmetus- ja nakkushaigustele, raseduse häiretena, laste arenguhäirete ja –peetusena, varajase kliimaksi ja vananemise ning vanurite eluea lühenemisena.

Ülemaailmse Tervisekaitse Organisatsiooni ekspertide hinnangul esineb tsingivaegust inimorganismis vägagi tihti, maailma elanikkonna üldisel uurimisel avastati tsingipuudus 4,5 miljardil inimesel.

Selle põhjuseid on palju – põllu- ja karjamaade tsingisisalduse vaesestumisest (mille tagajärjeks on üldkasutatavate toiduainete tsingisisalduse vähenemine) kuni tsingi omastamise häirete ja inimorganismi suurenenud tsingivajaduseni. Ühe või teise keemilise elemendi vaegust organismis nimetatakse hüpoelementoosiks ja selle alla kuuluvaid inimesi “riskigrupiks”. Millist liiki on siis tsingivaeguse riskigrupp?

Esiteks on nendeks inimesed, kelle toit sisaldab vähe tsinki. Üldreeglina on nende inimeste toidus vähe valku ja liiga palju süsivesikuid. Seejuures ei saa inimene vajalikku tsingikogust mitte materjaalsete probleemide tõttu, vaid oma söögiharjumuste tulemusena tsingivaeseid toiduaineid tarvitades, nagu vegetariaanlus, nälgimine jm. Nn. “tšempioniks” tsingisisalduse poolest toiduainete seas on austrite liha (150-400 mg 100 gr toidu kohta). Kahjuks sisaldub teistes toiduainetes tsinki kümneid kordi vähem (merekala, nisuidud, riisikliid, kaerajahu, kuiv hernes, loomaliha, maks, pähklid, roheline sibul) ja ei ole just kerge katta organismi vajadust selle elemendi suhtes (12 mg ööpäevas). Pealegi on tsingi imendumine soolestikus taimsetest toiduainetest (kõik teraviljad ja enamik juurvilju) raskendatud mittelahustuva ühendi (tsink + fütiin) moodustumise tõttu ja tihtipeale on imendumine ka otseselt häiritud (düsbakterioos, soolehaigused, sooleparasiidid jne.).

Teiseks kuuluvad riskigruppi inimesed, kelle organism ühel või teisel põhjusel tsinki kaotab. Nii võivad tsingi organismist välja tõrjuda mitte ainult sinna sattunud saastajad (rasked metallid, mõningad ravimid), vaid ka selliste elementide üleküllus, milliseid peetakse essentsiaalseteks, s.o. eluliselt vajalikeks (vask, kaltsium).

Lõpuks moodustavad veel ühe ja seejuures peaaegu suurima riskigrupi need inimesed, kelle tsingivajadus on suurem. Väga palju tsinki vajavad rasedad ja rinnaga toitvad naised. Raseduse aegne tsingi vaegus on ähvardav oht, milline realiseerub tihti toksikoosi, lapse enneaegse sünni, varajase sünnituse, nõrga või haige lapse ilmaletulekuga. Kõik haiged, kes põevad kasvajalisi haigusi või kellel on eelsoodumus mimesugusteks kudede vohamisteks (hüperplastilised protsessid), kasutavad intensiivselt tsinki. Seetõttu on normaalne tsingitase organismis vajalik günekoloogiliste probleemide käes vaevlevatele naistele (mastopaatiad, emaka müoomid, endometrioos).

Mis puutub lastesse, siis realiseerub tsingi puudus esimese 4 elu aasta jooksul luukoe aeglustunud moodustumises, üldise ja füüsilise arengu aeglustumises, mitmesugustele haigustele vastupanuvõime languses ja suurenenud tungis alkoholi järele (mis hakkab avalduma teismelises eas). Tsingi vaegus formeerib vajaduse alkoholi järele, aga alkohol omakorda vähendab organismi tsingi sisaldust. Ei saa välistada, et just see surnud ring viibki inimese kroonilise alkoholismini, mis ei allu mingile ravile.

Meestel kaasuvad tsingi vaegusele sageli viljatus sperma kvaliteedi ja spermatoisoidide viljastusvõime languse tagajärjel, kuid ka – eesnäärme haigused (suurenemine, adenoom, vähk). Seejuures avaldub tsingi puudulikkus organismis mõju mitte ainult meeste reproduktiivsele funktsioonile, vaid ka seksuaalsele aktiivsusele.

Vanemas eas põhjustab tsingi vaegus (koos fosfori ja kaltsiumiga) osteoporoosi progresseerumist. Kuid esikohale nihkub selles eas veel üks tsingi tähtis omadus – tema osa immuniteedi formeerumisel (T-lümfotsüüdid jm.). Immuunse kaitse alanemine elatanud inimestel toob kaasa onkoloogiliste haiguste sagenemise ja vananemise kiirenemise.

Tsingi vaegus on nn. kohustuslik kaaslane igat liiki nahahaiguste korral. Nahk (samuti kui eesnääre ja ajuripats) sisaldab väga palju tsinki. Tsinki vajatakse täisväärtusliku kollageeni moodustumiseks ja mitmesuguste nahas toimuvate väliskahjustuste tõkestamiseks mõeldud füsioloogiliste protsesside toimimiseks.

Seega on palju põhjuseid, miks peab oma tervise eest hoolitsemisel mõtlema mitte ainult vitamiinidela, vaid ka tsingile. Tänapäeval ei ole isegi meditsiiniavalikkus veel küllaldaselt informeeritud tsingi tähtsusest organismile ja tema osast mitmesuguste haiguste tekkel ning arenemisel. Seejuures on meie kompanii kliendid paljude aastate jooksul edukalt tarbinud toidulisandit MIRRA-USTRITSA – 9011 (bioaktiivse lisandi MIRRA-TSINK eelkäija) ja paljud arstid on teavitanud meid selle biolisandi positiivse toime kohta kõige erinevamate, esmapilgul näiliselt omavahel seostamatute haiguste korral.

Soovitades oma klientidele MIRRA-TSINKI tuleb arvestada, et absoluutsel enamikul juhtudest osutub see toidulisand inimesele kasulikuks, aga enamasti – lihtsalt vajalikuks. Näidustused tsingi täiendavaks tarbimiseks on väga laialdased. Lisaks kõigele eespoolöeldule aitab tsink organismis tegutseda ka teistel oluliselt vajalikel elementidel, vitamiinidel ja bioloogiliselt aktiivsetel ainetel (näiteks võib tuua tsingi ja A vitamiini kasulik koostoime nahaprobleemide ja nägemise nõrgenemise korral). Tuleb meeles pidada, et vastunäidustusi tsingi tarvitamiseks praktiliselt ei ole olemas ja inimes “ületoitmine” toidus ja biologiliselt aktiivsetes ainetes sisalduva tsigiga ei ole võimalik (üleliigse tsingi sattumisel organismi toimub lihtsalt tema imendumise pidurdumine soolestikust).

Kompanii poolt talletatud kogemus tsinki sisaldavate bioloogiliselt aktiivsete toidulisandite tarvitamisel koos trükis avaldatud teaduslike uuringute tulemustega lubavad formuleerida soovitusi tsinki sisaldavate biolisandite ja muude kompanii MIRRA toodete optimaalseks tarvitamiseks. Peab pidama silmas, et organismis sisalduvate mikroelementide tsakaalu häirete taastamine on küllaltki pikaajaline protsess. Seepärast on kliente vaja orienteerida biolisandite korduvate kuuride läbiviimisele. Nii on vaja pärast biolisandi esimest seeriat (koosneb 3-st kuurist), mis kestab 1,5 kuud, korrata sama skeemi järele 3-seerialist kuuri 2-nädalase vahega. Seisundi paranedes võib tsingi kasutamist järkjärgult vähendada.

Liiga kuiv nahk, ketendavad lööbed, dermatiidid, kuivad ekseemid, psoriaas – need on sageli tsingi ja A vitamiini (β-karotiini) defitsiidi tulemus. Soovitav on viia läbi 3 ravikuuri üheaegselt kahe biolisandiga MIRRA-TSINK ja MIRRAVIT, kuuride vahe on 3 päeva:

1. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal 2 kapslit 2 korda päevas) + MIRRAVIT (hommikul, söögi lõpus või selle järel 1 tablett päevas) 10 päeva jooksul.

2. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal 1 kapsel 2 korda päevas) + MIRRAVIT (hommikul söögi lõpus või selle järel 1 tablett päevas) 15 päeva jooksul.

3. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal 1 kapsel 2 korda päevas) + MIRAVIT (hommikul söögi lõpus või selle järel 1 tablett päevas) 15 päeva jooksul.

Kokku läheb täiskuurile:
MIRRA-TSINKI – 2 pakendit
ja MIRRAVITI – 1 pakend.

Naha “kuivade” kahjustuste korral on väga kasulik kombineerida biolisandeidMIRRA-TSINK ja MIRRASIL-1, eriti kui põhjuseks on organismi tsingi ja küllastumatute rasvhapete vaegus,

1. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal 2 kapslit 2 korda päevas) + MIRRASIL-1 (hommikul, lõunal ja õhtul söögi alguses 4 kapslit 3 korda päevas) 10 päeva jooksul.

2. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või ajal 1 kapsel 2 korda päevas) + MIRRASIL-1 (hommikul ja õhtul söögi alguses 4 kapslit 2 korda päevas) 15 päeva jooksul.

3. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või ajal 1 kapsel 2 korda päevas) + MIRRASIL-1 (hommikul söögi lõpus või pärast sööki 2 kapslit 2 korda päevas) 15 päeva jooksul.

Kokku läheb täiskuurile:
MIRRA-TSINKI – 2 pakendit,
MIRRASIL-1 – 5 pakendit.

Samaaegselt biolisanditega võib soovitada kosmeetiliste või tervendavate vahendite kasutamist: kreeme MIRRA-LUXE, MADONNA, KUTELITSA, EKSOTIK, Jalakreem, Huultepalsam, bifidopalsam BIFIRON, palsam BETAKRIN, losjoon POLJANKA, kreem-palsam kuivale nahale SARGASSUM, losjoon SIIDITEE jt.


Ärritatud ja probleemne nahk, akne, furunkuloos, halvastiparanevad nahavigastused ja haavad – põhjuseks on sageli tsingi defitsiit koos B gupi vitamiinide puudujäägiga. Soovitav on viia läbi 3 ravikuuri biolisandite samaaegse kasutamisega 3-päevaste vahedega kuuride vahel.

1. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal 2 kapslit 2 korda päevas) + MIRRADOL (hommikul, päeval ja õhtul söögi ajal 5 tabletti 3 korda päevas) 10 päeva jooksul.

2. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal 1 kapsel 2 korda päevas) + MIRRADOL (hommikul ja päeval söögi ajal 5 tabletti 2 korda päevas) 15 päeva jooksul.

3. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal 1 kapsel 2 korda päevas) + MIRRADOL (hommikul ja päeval söögi ajal 5 tabletti 2 korda päevas) 15 päeva jooksul.

Kokku läheb täiskuurile:
MIRRA-TSINKI – 2 pakendit,
MIRRADOLI – 3 pakendit.

Samaaegselt biolisanditega võib soovitada kosmeetiliste või tervendavate vahendite kasutamist: kreem MIRRA-LUXE, Kreem MUMIO’ga, Jalakreem, PESEMISVAHT, OBEREG, Kreem-desodorant MIRRA-LEO, REPAREERIV palsam, TROFEI, Kreem MNOGOTSE-LEVOI, STIMUL-palsam, Palsam ALLERON, UMA-PALSAM, HÕBEDAGEEL, TINEIDŽER, IMIDŽ, PUHASTAV losjoon, BIFIRON, HUULTEPALSAM, KÄTEKREEM, vannilahud TONUS+P, TONUS+O.

Märkus: Inimese kalduvusel huulte ja suuõõne limaskestade haavandite tekkimisele (huultepõletik – heiliit, gingiviit, stomatiit) kasutada täiendavalt suuõõne hooldusvahendeid – DENTOFAM, DENTONIK, NULU ELIKSIIR, MIRRADENT ja MIRRADENT-O.


Juuste halb kasv ja väljalangemine; tuhm näovärv, plekid nahal, küünte lõhenemine – see on mitte ainult tsingi, väävli, askorbiinhappe, B grupi vitamiinide jm bioaktiivsete ainete defitsiit, vaid ka “hormoonsõltuvuse” ilmnemine, põhjuseks tihtipeale kilpnäärme ebaadekvaatne funktsioon ja joodi puudulikkus organismis. Real juhtudel on kasu biolisandite MIRRA-TSINK + MIRRADOL + MKC-LAMINARIA kestvast kasutamisest.

Soovitav on viia läbi biolisandite kasutamise 25-päevane kuur (5-päevaste vahedega kuuride vahel) järgmise skeemi kohaselt:

1. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal 1 kapsel 2 korda päevas) + MIRRADOL (hommikul ja päeval söögi ajal 6 tabletti 2 korda päevas) 25 päeva jooksul.

2. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal 1 kapsel 2 korda päevas) + MKC-LAMINARIA (hommikul ja päeval söögi lõpus või pärast sööki 2 tabletti 2 korda päevas) 25 päeva jooksul.

3. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal 1 kapsel 2 korda päevas) + MIRRADOL (hommikul ja päeval söögi ajal 3 tabletti 2 korda päevas) 25 päeva jooksul.

4. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal 1 kapsel 2 korda päevas) + MKC-LAMINARIA (hommikul ja päeval söögi lõpus või pärast seda 2 tabletti 2 korda päevas) 25 päeva jooksul.

Kokku läheb täiskuurile:
MIRRA-TSINKI – 4 pakendit,
MIRRADOLI – 3 pakendit,
MKC-LAMINARIAT (MIRRA-JOODI) – 2 pakendit.

Samaaegselt biolisanditega võib soovitada kosmeetiliste ja tervendavate vahendite kasutamist: AKTINIUS, JUUSTEPALSAM, šampoon rasustele juustele SARGASSUM, šampoon kahjustatud juustele SARGASSUM, MIRT, geel-toonik RASUSTELE JUUSTELE, geel-toonik KUIVADELE JUUSTELE, MANIKÜÜRSOOL, küünte tugevdamise vahent MIRRAFILM-KN.

Biolisandina esinevat tsinki (MIRRA-TSINK) võib soovitada mitte ainult nahaprobleemide all kannatajatele, vaid ka:

Naistele

Enne planeeritavat rasedust 3-4 kuud ja raseduse ajal (kasutada korduvkuuridena 1 kapsel päevas 25 päeva jooksul 5-päevaste kuuride vahedega).

Meestele

Alkoholi liigtarvitamise ajal (4-5 kapslit päevas 2-3 kuu kestel); alkoholist loobumisel võib biolisandi kasutamist vähendada järkjärgult 2 kapslini päevas.
Sugulise sfääri probleemide korral (eesnäärme hüpertroofia ja adenoom, impotentsus) kasutada 3-4 kapslit päevas 2 kuu vältel järkjärgulise annuse vähendamisega kuni 2 kapslini päevas.

Elatanud inimestele

Peab pidevalt tarvitama MIRRA-TSINKI (1 kapsel päevas 25-päe-vaste kuuridena. Kuuride vahe 5 päeva).

Naistele “pärast neljakümnendat” on üsnagi kasulik 3-kuuline kuur.


Kliimaksieelne periood, varajane kliimaks, kiirenenud vananemine – viia läbi biolisandi kasutamise 3-kuuline kuur järgmise skeemi kohaselt:

1. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal 2 kapslit 2 korda päevas) + MIRRASIL-3 (hommikul ja päeval söögi alguses 3 kapslit 2 korda päevas) 25 päeva jooksul.

2. kuur. MIRRA-KALTSIUM (hommikul ja õhtul söögi alguses või selle ajal 3 tabletti 2 korda päevas) 25 päeva jooksul.

3. kuur. MIRRA-TSINK (hommikul ja õhtul söögi alguses 2 kapslit 2 korda päevas) +MIRRASIL-3 (hommikul ja päeval söögi alguses 3 kapslit 2 korda päevas) 25 päeva jooksul.

Vaheajad kuuride vahel on 5 päeva.

Kokku läheb täiskuurile:
MIRRA-TSINKI – 4 pakendit,
MIRRA-KALTSIUMI – 1 pakend,
MIRRASIL-3 – 5 pakendit.

Pärast ühekuulist vahet võib kuuri korrata.

Samaaegselt biolisanditega võib soovitada kosmeetiliste ja tervendavate vahendite kasutamist: vannilahu TONUS+C, aroomikompositsioonid AROMA-1 ja AROMA-5, palsam MIRRA-EVA, dušivahend ROHELINE SAHIN, PUHASTUSVAHT INTIIMSEKS HÜGIEENIKS, ANTITSELLULIITNE palsam, vannilahu TONUS+Ats jm.


Kuidas siiski tunda ära organismi varjatud tsingivaegust? Muidugi on selleks kõige õigem määrata kindlaks tsingi sisaldus biosubstraadis (veri, uriin, juuksed). Kuid on olemas ka palju muid silmaganähtavaid ja veenvaid tsingipuuduse avaldumisi (sümptomeid). Näiteks tekivad kaebused maitsetundlikkuse alanemisele, väärastumisele või hoopiski kadumisele. Üsna sageli tekib isulangus. Ilmnevaid nahanähte võib lühidalt iseloomustada kui suurenenud kalduvust kuivusele ja nahapõletikele. Mis puutub üldisi ja muid sümptomeid ning avaldumisi – siis on neid väga palju. Depressioon ja unehäired, sagedased külmetused ja alanenud vastupanuvõime haigustele, nägemise halvenemine ja vere kolesteriinitaseme tõus, impotentsus ja viljatus – kõik need nähud võivad olla tsingivaeguse avaldused. Mitmete ülaltoodud sümptomite samaaegne esinemine osutab praktiliselt eksimatult tsingi vaegusele organismis.

Tänapäeval ei ole kahtlust, et enamikule inimestest on lisaks igapäevasele toidule vajalikud tsingi profülaktilised (ja vahel ka ravi-) kuurid bioloogiliselt aktiivsete toidulisandite kujul igapäevase toidu koostises. Peale selle on isegi tsingirikka toiduratsiooni tingimustes soovitav viia läbi profülaktilisi meetmeid, kuna bioloogiliselt aktiivsete toidulisandite abil toimub tsingi omastamine oluliselt paremini.

I.A. Rudakov,
meditsiiniteaduste doktor, professor,
Kompanii MIRRA LUXE teaduslik peakonsultant.


Distribuutori märkus: Nii meeste kui naiste elu kulgeb tsükliliselt, s.t. et vananemine toimub “hüppeliselt”, keskmiselt iga 7 aasta järele. Miks see nii on, selle kohta on mitu teooriat. Üks uuemaid neist on “telomeeride teooria”, mis seletab toimuvat vananemisega seotud geenide kromosoomide otstes asuvate telemeeride perioodilise sisse- ja väljalülitamisega elu jooksul, mis dirigeeribki vastavate geenide tegevust.

Meeste elu normaalse kulgemise eripära (nii “õnn” kui “õnnetus”) on selles, et neil puudub naistele omane ülemineku periood (kliimaks) ja nad jäävad “nooreks kuni kirstulauani”, kuigi nende füüsis samal ajal vananeb samuti kui naistel. Seepärast ei ole sugugi õige pidada normaalseks mehe seksuaalelu täielikku lõppemist ka üsna kõrges vanuses.

Tekivad järjest tugevnevad käärid “noore” hinge ja “vana” keha vahel. Eriti annab see ennast tunda nn. “teises nooruses” ehk 42. eluaastal, kui teravnevad järsult eesnäärme probleemid ja mees hakkab tugevasti tunnetama seksuaalsfääri nõrgenemist. Sellest tuleneb arvatavasti ka just selles eas sageli esinev uue elukaaslase valik, kui noore naise järele haarates püüab mees päästa oma kaduvat füüsilist võimekust. Selle nn. “kliiniliseks” ilminguks võib pidada ka tihti esinevat “kompensatoorset hüperseksuaalsust”, kui langevat kvaliteeti püütakse taastada kvantiteedi ehk intensiivistuva sugueluga.

Muidugi on meeste suguelu häiretel ja erektsiooninõrkusel ka palju muid põhjuseid, mis vajavad erialaspetsialistide (androloogide ja uroloogide) abi, kuid neid probleeme me praegu ei puuduta.

Sellise kriisi ajal (mida vahel nimetatakse valesti ka “meeste kliimaksiks”) on eriti vajalik mehe nii moraalne kui füüsiline toetamine.

Normaalset seksuaalsfääri väsimist sellel eluperioodil saab pehmendada rea vahenditega. Selleks on õige asjast arusaamine, abikaasa toetus, toitumise muutmine (meestel eriti rohkelt boori sisaldavate toiduainete tarvitamise vähendamine) ja õigete toidulisandite tarvitamine.

Kompanii MIRRA LUXE pakub selleks suurepärast vahendit MIRRA-TSINK (9011). Tuleb rõhutada, et see toidulisand ei vähenda mitte mingilgi määral sugulist võimekust, ta vaid kõrvaldab häiriva ülemäärase erutuvuse ja taastab mehe usu oma võimetesse, mis kipub vähenema sugueluga liialdamise tulemusena.

Ka igasuguste muude märgatavate näidustuste puudumisel on Mirra-tsingi tarvitamine pärast 42. eluaastat vajalik veel seepärast, et vanuse suurenemisel intensiivistub füsioloogiline tsingi organismist väljutamine nii meestel kui naistel. Pealegi väheneb pidevalt meie toiduainete tsingisisaldus seoses Maa huumusekihi kadumisega.
Peale eespool loetletud mõjude võib Mirra-tsingi abil edukalt reguleeride just seda kompensatoorset hüperseksuaalsust, mis oluliselt lihtsustab mehe elu ja parandab perekonnasiseseid suhteid.

Soovitav annus on 3-4 kapslit päevas 2 kuu vältel, alandades annust järk- järgult 2 kapslini päevas, kokku kulub umbkaudu 3-4 karpi toidulisandit. Elatanud inimestele ja alkoholi (liig)tarvitajatel on soovitavad annused teistsugused (vt. eespool).
Ka kliiniliselt tervetel meestel on soovitav teha läbi Mirra-tsingi kuur iga 7 aasta järel, eriti kui tekivad esimesed märgid seksuaalsfääri häirete kohta, vajadusel ka enne 42. eluaastat.

      

Tagasi