Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Venemaal algas epideemia... Mida teha?Tagasi
Venemaal algas epideemia... Mida teha?
21.04.2014 16:57
http://www.mirra24.ee/images/001_03.jpg
Veebruarikuu esimestel päevadel 2007 hakkasid tervel Venemaal levima gripp ja ägedate hingamisteede viiruslikud nakkused. Alguse sai epideemia Magadanist ja Habarovskist, kust liikus kiiresti edasi Uuralitele ja sealt edasi riigi Euroopa osadesse.

 
Gripp ja ägedad hingamisteede viiruslikud nakkused on küllaltki hästi uuritud, kuid ometi on kõik nende vastu suunatud abinõud vähetulemuslikud. Igaühes meist elavad mikroorganismide müriaadid, milliseid tähelepanelikult jälgib meie immuunsüsteem, mille väikseimgi häire nõrgendab organismi, mis omakorda kutsub esile haigusitekitavate bakterite ja viiruste aktiveerumise. Gripi algus on kiire: hommikul oli inimene veel terve kui purikas, aga lõunaks on temast saanud juba lamaja voodihaige. Külmavärinad, nõrkus, peavalu, liigeste valu, kuum ja kuiv enesetunne. Köha ja nohu saabuvad hiljem või neid võib üldse mitte olla. Muude ägedate hingamisteede viirusnakkuste algus võtab tuure üles pikkamööda: esimesteks tunnusteks on kurgu kibelemine, aevastamine, üldine nõrkus. Palaviku tõus saabub alles kolmandal-neljandal päeval. Grippi põdevatel inimestel hakkavad selleks ajaks ilmnema juba tüsistuste tunnused, tabatuks võivad osutuda kopsud, süda, neerud.
 
Kogu maailma teadlased jälgivad juba palju aastaid epideemiate tekkimist, levimist ja järk-järgulist hääbumist, otsivad sarnaseid paralleele, võrdlevad, analüüsivad, leiavad ühiseid jooni ja põhjapanevaid erinevusi. Kuid ometi pakuvad “inimkonna kaaslased” ikka uusi üllatusi ja mis kõige olulisem, muutuvad ikka rohkem leidlikemaks ja ohtlikemaks. Kuigi see kõik ei ole alati seotud meditsiiniga.

 
Nii on viimastest sotsioloogilistest uuringutest selgunud, et üle ühe kolmandiku Venemaa elanikest eelistab käesoleval ajal ravida ennast ise, arsti poole pöördumata. Apteekides võib näha, kuidas ikka suurem hulk inimesi ostab ravimeid ilma retseptita, juhindudes vaid apteekri nõuannetest. Ja kõige lõpuks veel lausa “jalustrabavad” andmed, mille alusel kommertsstruktuurides töötavate venemaalaste viibimise aeg töövõimetuslehel on keskmiselt... 1,5 tööpäeva aastas. See näitab, et mitu miljonit elanikku põeb igal aastal grippi “püstijalu”.
 
On muidugi selge, et mida kauem oled haige, seda suurem on oht kaotada oma töökoht. Ometi tuleb arvestada, et kuigi sotsiaalne olukord on muutunud, on meditsiinilised tõsiasjad jäänud endisteks. Nimelt on gripp ohtlik mitte niivõrd iseenesest (kuigi surm võib saabuda ka gripi tagajärjel), kuivõrd on ohtlikud tema tüsistused. Iseravimise tulemusena ja gripi põdemisel “püstijalu” võite kergelt saada ebameeldivused kogu eluks: südamelihase kahjustuse, kuulmise halvenemise, sugufunktsiooni püsiva languse, kroonilise kopsupõletiku ja veel palju muudki!
 
Ometi on tüsistuste profülaktika hästi teada. Arstieelne abi koosneb mõningatest lihtsatest soovitustest – rahu, uni, rohke vedeliku tarbimine, vitamiinid. Inimesed, kes epideemia ajal tunnevad halba enesetunnet või avastavad enesel kehatemperatuuri kõrgenemise ja lähevad sellest hoolimata tööle, osutavad sellega halva teene nii enesele kui ümbritsevatele inimestele. Epideemia ongi ju seetõttu epideemia, et inimesed nakatavad üksteist. Püüd põdeda gripp läbi “püstijalu” on enam kui ohtlik rumalus.

 
Mida peab siis tegema? Peab pidama meeles, et nendeks aastaaegadeks, kui gripp on meil sagedane külaline (nii sügisel, talvel kui kevadel), tuleb vastu minna n.ö. “täies relvastuses”. Teatavasti on nakkushaiguse parim profülaktika – organismi kõrge immuunkaitse. Ja see kõrge immuunkaitse ei ole mõeldav ilma organismi täisväärtusliku varustatuseta vitamiinide, mikroelementide ja muude vajalike toitainetega. Ometi kannatavad Venemaa Meditsiinteaduste Akadeemia Toitumise Instituudi teadlaste kinnitusel kuni 90 % elanikkonnast C vitamiini vaeguse käes, mis on peaaegu et peamine faktor meie immuunsüsteemi kaitsmisel.

 
Organismi kaitse nakkuste vastu on kõige parem ehitada üles etapiviisiliselt:
 
Esimene etapp – terve organismi toonuse säilitamine, kui haigust veel ei ole. Sellel perioodil on vaja viia läbi biolisandite tarvitamise profülaktiline kuur. Optimaalseimateks vahenditeks selleks on MIRRAVIT – 9005 (1 tablett 2 korda päevas) ja MIRRA-TSINK - 9011 (1 kapsel 2 korda päevas); kuuri pikkus – 20-25 päeva.

 
Teine etapp – kui epideemia on juba alanud, aga Teil ei ole veel haiguse tunnuseid. Toimivaks kaitseks võivad olla eeterlikud õlid. Näiteks pidev aroomimedaljoni kandmine, millele on tilgutatud 2-3 tilka mõnda aroomisegu. Samal ajal võib rakendada MIRRA-FERRUM’i – 9017 kuuri (1 tablett 2 korda päevas); kuuri pikkus – 20 päeva.

 
Kolmas etapp – haiglane seisund. Palavikku veel ei ole, kuid meeleolu on langenud, tekkib täielik apaatia, arusaamatu ärritatavus, vahel ka haiglaslik unisus. On just nimelt see aeg, kui haigus on just-just algamas ja vajab erakorraliste meetmete rakendamist. Nakkus tuleb aegaviitmata peatada. Sellisel juhul on vajalikud C vitamiini löökannused, muude vitamiinide kombineeritud kasutamine, antioksüdandid ja –hüpoksandid. See-pärast on soovitav 2 päeva jooksul kasutada MIRRAVIT’i – 9005: 2 tabletti 4 korda päevas ja 3.-st päevast alates – 2 tabletti 2 korda päevas. Hea tulemuse annab biolisandite kombineerimine aroomiühendite inhalatsioonidega. Ja muidugi täisväärtuslik uni ning rahu.

 
Kasutatud meetmete tulemusena võite te vältida ohtlikke haigusi, kuid kui haigestumine leiab siiski aset, kulgeb ta kergemini, paranemine saabub kiiremini ja tüsistuste risk on viidud miinimumini.

 
Meditsiiniteaduste kandidaat L.Konde
 
 

Tagasi