Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Kosmeetiline Geel-toonikTagasi
Kosmeetiline Geel-toonik
21.04.2014 16:56

      Olemasoleva Mirra Luxe toodangu täiustamise ja paremaks muutmise raames on Geel-toonik Rasusele nahale teinud läbi mõningase korrastatuse, seejuures iseenesestmõistetavalt paremuse suunas: täiustunud on retseptuur, vahetunud pakend (dispenseri vastu), etiketil rõhutatakse vahendi kasutusala laienemist.

Selline on siis uus Geel-toonik, mis eeskätt toniseerib ja niisutab igat tüüpi nahka.Rakkude normaalne toonus võimaldab kosmeetilise vahendi paremat omastamist. Meie korduvad katsed Geel-toonikuga on seda kinnitanud nii in vivo kui in vitro. Lisaks niisutamisele reguleerib geel ainevahetuslikke protsesse, sealhulgas ka hapniku oma, korrastab rasujuhade tööd, aitab kaasa normfloora “omaks võtmisele” organismi poolt. Tulemuseks on värske ja terve nahk. Rasusele nahale ei ole see aga mitte ainult toniseeriv ja niisutav vahend, vaid ka ratsionaalselt toitev aine, kuna sisaldab toitainete täieliku kompleksi minimeseeritud kogustes.

Selline mitmekülgne toime saavutatakse sellega, et Geel-toonik, nagu praktiliselt kõik Mirra Luxe tooted, kujutab enesest kombineeritud vahendit. Seejuures arvestatakse tingimata toodete aktiivsete koostisosade ja abiainete vastastikust toimet. Aktiivsed ained on Geelis nii vabas olekus kui mikrokapsuleeritud vormis. Antud juhul sisaldab geel vabas olekus epofeeni ja mõningaid ravimtaimede ekstrakte (näiteks kollase mesi-ka oma), aga maarjaohaka õli, tsinkoksüüd, nõgese, takja ja kuldjuure ekstraktid, dikvertiin ning eeterlikud õlid on suletud “võlupõiekestesse” – letsitiini alusel moodustatud lipiidsetesse vesiiklitesse (põisikutesse). Põisikute tootmiseks kasutab kompanii omaenda patenteeritud tehnoloogiat (patent PФ Nr. 2173140).

Tuletame Teile meelde, et põisikuid kasutatakse laialdaselt paljudes bioloogia ja meditsiini valdkondades nii rakumudeli kui ka aktiivse transpordivahendina. Nad on väga erineva koostisega, erinedes nii oma mõõtude kui ehituse poolest. Põisikute omadusi kasutatakse konkreetsete ülesannete lahendamiseks. Kuna meie ülesandeks oli tagada naharakkude aktiivne niisutamine ja toniseerimine, siis lülitati toote koostisesse looduslikud toniseerivate omadustega koostisosad. Ei tohi unustada, et üheks liposoomide tähtsamaks omaduseks on see, et nad käivitavad loomulikud taastumisprotsessid.

Üheks peamiseks aktiivseks toonikute koostisosaks on letsitiin (fosfatidiilkoliin). See looduslik antioksüdant ja emulgaator on kõikide elusrakkude membraanide kohustuslik koostisosa. Selle fosfolipiidi defitsiit põhjustab tõsiseid elusraku ainevahetuse häireid, millele järgneb naha kõhetumine, lõtvus, funktsioonihäired ja enneaegne vananemine. Sagedamini kasutatakse põisikute moodustamiseks just letsitiini ja tema segu teiste lipiididega. See tuleneb letsitiini suurest plastilisusest ja stabiilsusest, mille tingib tema molekuli ehitus. Letsitiini kasutamine mikrokapslite kestade koostises tingib nende biosaadavuselt soodsaima vormi, mis puudutab nii letsitiini ennast, kui ka muid liposoomide aktiivseid koostisosi. Põisikud astuvad kergesti koostöösse elusrakkude kestadega, tagades elusate membraanide suurenenud plastilisuse ja ainevahetusprotsesside korrastumise. Tulemusena kõrvaldavad põisikud väga kiiresti fosfolipiidide defitsiidi organismis ja optimeerivad paljude bioloogiliselt aktiivsete ainete omastamise protsesse.

Takja ekstrakt. Takja juurtes on avastatud suurel hulgal glükosiide, steriine, mineraalaineid, vitamiine. Takjajuure õli sisaldab rasvhappeid ja eeterlikku õli. Selle taime raviomadused on leidnud väga laialdast kasutamist rahvameditsiinis, takjajuure tõmmiseid kasutatakse dermatoloogilises praktikas ja paljude nahahaiguste ravis. Selgub, et selline populaarsus ei ole juhuslik. Teadur T.N.Povetjeva viis 2002.a. Tomski Farmakoloogia Teadusliku Uurimise Instituudis esmakordselt läbi erinevate taimsete ekstraktide, sealhulgas ka takja, žen-šeni, saialille jt. aktiivsuse võrdleva analüüsi nii ägedate, kui ka paljukordsete mõjutuste (hüpoksia, põletik, alkohol) tingimustes. Tehti kindlaks, et takja ekstraktile on iseloomulikud sellised toimed kui antitoksiline, antihüpoksiline, antistressiline, valutustav, haavu parandav, magu kaitsev, alkoholivastane, antiamnestiline, ning need ei ole veel kaugeltki kõik selle taime rikkused. Takja ekstrakti mikrokapsuleeritud vormi kasutamine tagab kaitsebarjääri tugevnemise, naha rasuerituse korrastumise, ketendamise kõrvaldamise, ainevahetuse protsesside korrastumise, organismi toksiinidest puhastumise.

Nõgese ekstrakt – sisaldab puuvilja happeid, karotinoide, suure valiku vitamiine (sealhulgas K, C, P vitamiine), mikroelemente, klorofülli. Avaldab antioksüdantset, toniseerivat, taastavat toimet.

Lagritsa-magusjuure ja kuldjuure ekstraktid avaldavad nendes sisalduvate karotiniidide, fenooliühendite, kumariinide, vitamiinide, kootavate ainete ja polüsahhariidide tõttu põletikuvastast ning haavuparandavat toimet. Vana Hiina meditsiin iseloomustab lagritsat kui taime, mis avaldab organismile noorendavat mõju. Kuldjuur leiab meditsiinis mitte sugugi vähem laialdast kasutamist, teda hinnatakse käesolevas retseptuuris peamiselt just seepärast, et “kuldjuure omaduseks on muuta nahk siledaks ja pehmeks nagu siid”.

Jojooba ja maarjaohaka õlid on fosfolipiidide ja küllastumatute rasvhapete allikad, neil on antioksüdantsed omadused, nad avaldavad nahka pehmendavat toimet, tugevdavad epidermist.

Apelsini, bergamoti, rosmariini eeterlikel õlidel on võimas bakteritsiidne, viiruste- ja seentevastane toime. Tootel on suvevärskuse aroom, ta toimib positiivselt emotsiolnaalsele häälestatusele, hellitab meeldivalt nägu. Igaühel neist õlidest on imetlusväärsed omadused ja nende kasutamise toimesust on kinnitanud aastatepikkused kogemused.

Tsinkoksüüdil on kootav, kuivatav, rasueraldust korrastav toime, ta tugevdab naha kaitseomadusi. Selle ühendi lülitamine mikrokapslitesse lubas optimeerida maksimaalselt tema tervendavat mõju nahale.

Dikvertiin kujutab enesest flavonoidide kompleksi, mis sisaldab 90% dihüdrokvertsitiini ja tal on eredalt väljendunud P-vitamiinne aktiivsus. P-vitamiinse aktiivsuse all mõistetakse võimet siduda raskemetallide ioone. Dikvertiinil on väga võimas hapendamisvastane ja kapillaare tugevdav toime, ta kõrvaldab turseid, reguleerib kollageeni sünteesi, avaldab kiiritusevastast toimet. Kokkuvõttes võib öelda, et dikvertiini lülitamine naha tervendamiseks ja noorendamiseks mõeldud regenereerivate ja antioksüdantse toimega kosmeetilistesse vahenditesse on lihtsalt hädavajalik. Dikvertiini saadakse dauuria lehise puidust.

Geel-tooniku koostisesse kuulub ainulaadne antioksüdant ja antihüpoksant Epofeen (vt. kirjutist “Hammaste ja igemete kaitse” ajalehes МИРРА ЛЮКС Nr. 9-10 2005.a.).

Kompanii spetsialistid viivad läbi pidevaid teaduslikke töid toodete koostisesse kuuluvate aktiivsete koostisosade valikuks ja nende optimaalse sisalduse määramiseks. Tööde tulemuseks on peamiselt mitte teaduslikud kirjutised, vaid konkreetsed retseptuursed vormid, sealhulgas ka Geel-tooniku retseptuur.

Tahaks veel kord pöörata tähelepanu sellele, et mikrokapslid sisaldavad destruktureeritud vett, mille alusel on valmistatud kõik aktiivsete koostisosade lahused, seepärast tagavad geelid naharakkude ja rakkudevaheliste struktuuride aktiivse niisutamise koos vee tasakaalu korrastamisega.

Abistavad ained

Geeliliste ainete alustena (struktuurimoodustajatena) kasutatakse polümeerseid maatrikseid, millisteks on ülipeened kolmemõõtmelised ruumilised struktuurid. Maatriks-struktuur on vajalik bioloogiliselt aktiivsete ainete suspensioonide ja lahuste stabiilsuse tagamiseks, lipiidsete põisikute ja bakteriofaagide iseenesliku agregatsiooni (kleepumise) ärahoidmiseks.

Kosmeetikas ja meditsiinis kasutatakse geelimoodustajatena harilikult standardiseeritud ühendeid: polüvinüülseid alkohole, tselluloosi derivaate, akrüülhappe kaaspolümeere (karbomeere), polüpiimhappeid, kitosaani tüüpi looduslikke polümeere, kollageeni, tärklist. Väga sageli kasutatakse polümeeride segusid. Polümeeri valik oleneb püstitatud eesmärgist. Ta peab kõikide näitajate poolest vastama esitatud tingimustele (füsikokeemilised parameetrid, plastilisus, taktiilsed ning organoleptilised näitajad jm.). Polümeeride omadused võimaldavad kasutada neid väga väikestes kogustes (kõigest 0,1–0,5%). Geelimoodustajate kontsentratsioonide ja koostisega varieerimine annab võimaluse kõige mitmekesisemate kosmeetiliste vahendite saamiseks.

Geelid ei moodusta gaasidele läbimatut kilet, nad segunevad hästi füsioloogiliste vedelikega (veri, lümf, sülg jne.), imenduvad kiiresti, biodegradeeruvad täielikult, säilitades samal ajal kõigi oma koostisosade füsikokeemilised ja bioloogilised omadused.

Niisiis sisaldab Geel-toonik letsitiinist, maarjaohaka õlist, eeterlikest õlidest, kuldjuure, takja ja lagritsa flavonididest ning kumariinidest ja dikvertiinist moodustatud põisikuid (vesiikleid). Põisikutele omase sugulaslikkuse tõttu elavate rakkudega tagab see asjaolu toniseeriva, antioksüdantse ja antihüpoksantse toimega biokompleksi aadressijärgse toimetamise vahetult naha elavate rakkudeni, häirimata seejuures loomulikku epidermaalset barjääri.

Geeli kasutamise iseärasused seisnevad selles, et see vahend on vajalik praktiliselt igale nahahooldussüsteemile, kuna garanteerib - olgu selleks siis toitmine või lifting, relaksatsioon või dekoratiivse kosmeetika abil olemasolevate puuduste maskeerimine enne restorani külastamist. Geel kõrvaldab naha hapnikunälja ning tagab kaitse kahjulike kiirte eest, aidates samal ajal kaasa suvalise kosmeetilise vahendi enam toimivaks omastamiseks. Nii on näiteks kuiva naha korral enne kreemide MIRRA-LUXE, SARGASSUM, NOTSHNOI, Kreem MUMIO’ga kasutamist vaja kasutada Geel-toonikut.

S.A.Tšubatova

    

Tagasi