Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Kreem-mask loheliste kalade marjagaTagasi
Kreem-mask loheliste kalade marjaga
18.04.2014 12:42

      Intensiivse hoolduse liin – MIRRA INTENSIV – Toitev seeria
 
Kreem - mask lõheliste kalade marjaga

Naha varustamine toitainetega tomub vere kaudu, seetõttu sõltub tema toitumine täiel määral verevarustuse täisväärtuslikkusest ja kogu organismi toitainetega varustatusest. Kui toitumine on piisav, siis on ka nahal terve välimus ja hea toonus. Kui aga toitu ei jätku, siis näeb ka nahk välja “nälginuna” - tavaliselt on nahk kuiv ja närtsinud, pindmiste kortsude ja hallika varjundiga.

Nahk sisaldab toitaineid lammutada suutvaid fermente. Seetõttu ei sõltu nahk vaid “tsentraalsest varustusest”, ta on võimeline ka ise omastama mõningaid väljastpoolt saabuvaid aineid. Kosmeetikas tulid kasutusele väljendid “toitev kreem”, “naha toitmine väljastpoolt”. Käesoleval ajal on tänu biotehnoloogilistele teaduslikele uuringutele tehtud kindlaks need toitained, millised on eriti vajalikud naharakkude paljunemiseks ja elutegevuseks. Need uued andmed ja teaduslik lähenemine kosmeetiliste toodete väljatöötamisele oligi aluseks uue toote - Kreem-mask lõheliste kalade marjagaloomisel.

Niisiis, peamised toitained, milliseid peaks sisaldama toitev kosmeetiline toode, on – aminohapped, Ω-3 ja Ω-6 küllastamata rasvhapped, vitamiinid, makro- ja mikroemenedid. Just nimelt selline koostisainete valik tagab naharakkudele täisväärtusliku toitumise.

Aminohapped - neid on suurel hulgal vaja “ehitusmaterjalina” keratiini ja teiste nahavalkude sünteesiks, millistel on tähtis osa naha niiskuse säilitamisel.

Poolküllastatud rasvhapped kuuluvad rakumembraanide lipiidide koostisesse. Rasvhapete defitsiit kutsub esile naha kuivuse, ärrituvuse, ketendamise ja punetuse. Mõnikord tekib ka nahapõletik, mis areneb akneks.

Vitamiinid - elutegevuseks hädavajalikud ained; nende vaegus põhjustab erinevaid haigusi ja peegeldub naha seisundis.

Makro- ja mikoelemendid on vajalikud fermentide toimimiseks, rakkude paljunemiseks ja kasvuks; esmajärjekorras nimetaks neist – tsinki, magneesiumi, kaltsiumi, väävlit, kaaliumi.

Tähtsamad koostisosad ja nende toime

Kreem-mask sisaldab selliseid koostisosi, ilma milleta ei oleks mõeldav naha toitumine, ja ka selliseid, mis parandavad naha seisundit kollageeni sünteesi stimuleerimise ja mikrotsirkulatsiooni aktiveerimise kaudu. Mask sisaldab – emulsioonikompleksi, lõheliste kalade marja homogenisaati, rebasheina ja mustsõstra seemnete õlisid, asendamatute aminohapete kompleksi, aasia vesinaba (tsentella) ekstrakti, küpressi eeterlikku õli, E vitamiini, pantenooli, epofeeni, dikvertiini, katooni, šaromiksit, parfümeerset komposi-tsiooni.

Igal kreem-maski koostisosal on oma ülesanne teatud kindla tulemuse saavutamiseks. Peatume mõnedel nendest üksikasjalikumalt.

Emulsioonikompleks – kompanii poolt patenteeritud emulsioon, mis koosneb peenimatest osakestest mõõtudega 60 nanomeetrit (0,06 mikronit), mille aluseks on taimsed õlid ja mis tungib naha süvakihtidesse, transpordib aktiivseid koostisosi, pehmendab ja toidab nahka.

Lõheliste kalade punane mari – sisaldab kõike naharakkudele vajalikku: (poolküllastatud rasvhapete Ω-3 ja Ω-6, letsitiini, vitamiine, aminohappeid, kasvustimulaatoreid, valke, suhkruid, mikroelemente). Kalamari sisestatakse kreemi homogenaadina – terve kalamarja peenendamisel saadud ühtlase massina. Valmistamise protsessis ei toimu kalamarja kuumutamist, seepärast säilitavad kõik tema koostiosad oma aktiivsuse. Kalamarja bioaktiivsed osad on võimelised avaldama noorendavat toimet, aktiveerima inimese enda kollageeni ja elastiini moodustamise protsesse ja suurendama naha elastsust. See kõik hoiab ära kortsude tekke ja aitab kaasa naha reljeefi silendamisele. Nahk “ärkab” – suureneb tema vastupidavus temperatuuri muutustele ja muudele väliskeskkonna kahjustavatele mõjuritele.

Punase marja sisaldus maskis on üsnagi suur, seepärast võivad väga terava lõhnatundlikkusega inimesed seda lõhna isegi tunda (kuigi ta on olulisel määral korrigeeritud parfümeerse kompositsiooni ja küpressi eeterliku õli poolt). Enamasti avaldub kalamarja lõhn kohe pärast maski pealekandmist, kuid kaob paari minuti jooksul. Nõrga spetsiifilise “kalamarjalise” lõhna olemasolu on selle loodusliku toote tulemus ning on lubatud.

Samuti kui muudes lõheliste kalade musta marja sisaldavates toodetes, võivad ka käesolevas tootes selle kasutamisel olla tunda peened terakesed – kalamarja kestade osakesed (marja küpsusastmest oleneb ka nende terade suurus, enamasti on nad nii väikesed, et neid ei ole praktiliselt tunda). Kalamarja töödeldakse tervikuna, s.t. koos kestadega, mis koosnevad valgust, sisaldavad üliväärtuslikke aineid ja on küllaltki tiheda konsistentsiga.

Peenendamisel marjaterad lammutatakse, kuid tihedate kestade osakesed (kalaline kollageen) jäävad. Nende osakeste eemaldamine tootest korduva peenendamisega ei ole otstarbekas, kuna kannatada (laguneda) võivad saada marjade sisemuses leiduvad kasulikud valgud ja lipiidid. Seetõttu on peente tahkete osakeste olemasolu kreemis nor-maalne ilming, mis mitte mingilgi määral ei halvenda kreemi kvaliteeti. Enamgi veel, kreem-maski kandmisel nahale avaldavad osakesed täiendavat pehmelt masseerivat toimet, ergutavad rakulist ainevahetust ja suurendavad naha turgorit (pingsust).

Kreem-mask sisaldab ka teisi hinnalisi koostisosi – need tagavad naha antioksüdantse kaitse.

Maski aprobeerimisel märkisid kõik uuritavad ära selle kasutamise mugavuse ja naha seisundi paranemise. Viimane väide on tõestatud ka dokumentaalselt – nahaosade fotografeerimisega ultravioletsetes kiirtes (aparaat VISIOSCAN VC 98) enne ja pärast maski kasutamist. Pärast 3 nädalat kestnud maski kasutamist kadusid ketendavad nahaosad, nahk muutus ühtlasemaks, oluliselt suurenesid tema niiskusesisaldus ja elastsus.

Kasutamine

Kreem-mask lõheliste kalade marjaga on ette nähtud kasutamiseks igat tüüpi naha intensiivseks toitmiseks, seepärast peab teda kasutama korrapäraselt, 1-2 korda nädalas, või “löökprogrammina” – igal õhtul 1 kuu jooksul, mille järel tuleb teha 1-kuune vaheaeg. Mask sisaldab õlisid, seepärast vajab tema imendumine teatavat aega. Pärast maski pealekandmist võib 10-15 min. möödudes vajadusel maski liigse osa eemaldada puuvillase salvrätikuga “kuivatades” (mitte hõõrudes). Kuid tavaliselt imendub mask täielikult sisse.

Kreem-mask ühildub hästi teiste Intensiivse hoolduse kosmeetiliste vahenditega (Fermentatiivne piiling, Plastifitseerivad maskid). Naha intensiivse toitmise vajaduse tekkimisel on seda tihtipeale kasulik täiendada bioaktiivsete toidulisandite tarvitamisega - Mirra-Tsink, Mirra-Kaltsium, Mirra-Seleen.


    
 

Tagasi