Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Puhastav piimTagasi
Puhastav piim
18.04.2014 12:32
PUHASTAV PIIM KUIVALE JA NORMAALSELE NAHALE

Igapäevase hoolduse liin MIRRA-DAILY – PUHASTAV seeria
 
•    Puhastab nahka pehmelt ja delikaatselt
•    kõrvaldab täielikult nahapinnale päeva jooksul kogunenud vesi- ja rasvlahustuva mustuse
•    Ei riku naha füsioloogilist pH ega epidermist kaitsvat lipiidset kilet
•    Tagab loomuliku niisutamise taseme
•    Ei sisalda piiritust ega steariinseepe, ei vaja mahapesemist
•    Avaldab nahale rahustavat toimet
•    Tagab nahale vajaliku ettevalmistuse järgnevateks kosmeetilisteks protseduurideks
Koostis: emulsioonikompleks viinamarja- ja kookoseõli baasil, deioniseeritud kavitatsioon-aktiveeritud vesi, viinamarjaõli, kokoiilglutamaat, ristikheina õite valikuline kontsentraat ( flavonoidide sisalduse suhtes standardiseeritud), vaarika- ja melissi lehtede ning pärnaõite ekstraktid, ilang-ilangi, apelsini ja lavendli eeterlikud õlid, katoon, α-tokoferool (E vitamiin).

Õige hooldus – esmalt tuleb nahk oskuslikult puhastada, PIIM puhastab naha tulemuslikult dekoratiivsest kosmeetikast ja „tänava“ mustusest (tahm, nõgi, heitgaasid, tööstusjäätmed) ning ka inimese enda eritustest, rasvast, higist jne.

Peamine “puhastaja“ on kokoiil-glutamaat – biotehnoloogiline saadus, ülipehme kõrgekvaliteediline pindaktiivne aine. Tema molekul koosneb kookosõli rasvhappest („kokoiil“) ja glutamiinhappest, mida saadakse tööstuses mikrobioloogilise sünteesiga (fermenteerides glükoosi abil tärklist, suhkruroogu või suhkrupeeti). Kokoiil-glutamaadi väga tähtsaks omaduseks on see, et ta lahustab valikuliselt eritunud naharasu, jättes seejuures puutumata epidermise lipiidse kaitsekihi. Kokoiil-glutamaat ei moodusta püsivat ioonset seost keratiiniga ja on kergesti mahapestav. Selle pindaktiivse aine molekul on küllaltki ruumikas ja ei tungi seetõttu naha süvakihtidesse. Lisaks sellele on kirjandusest teada andmeid kokoiil-glutamaadi niisutava toime kohta. Kokoiil-glutamaat on biolagunev pindaktiivne aine, mis kiiresti (90 % ainest laguneb 28 päevaga) laguneb loodu-ses bakterite tegevuse tulemusena, moodustamata seejuures toksilisi aineid, millega ta vastab täielikult Europarlamendi nõudele 648/2004.

Erilist huvi pakub PIIMA retseptuuri juures asjaolu, et naha puhastamises osalevadfütoekstraktid. Fenoolid, isoflavoonid ja ristiku ning vaarika kumariinid täidavad siin detergentide (pindaktiivsete ainete) ülesannet: seovad mustuse ja viivad selle üle emulsioonsesse vormi, mis on seejärel nahapinnalt kergesti eemaldatav.

Viinamarjaõli aitab lahustada määrdumisi, takistades samal ajal ka niiskuse kadu, mis on nii vajalik kuivale nahale. Õli sisaldab suurel hulgal poolküllastamatuid asendamatuid rasvhappeid: ainuüksi linoolhapet – ligi 70%! Kuid linoolhappest sünteesitakse prostaglandiine, mis suruvad alla põletikulisi reaktsioone, alandavad vererõhku ja blokeerivad aterosklerootiliste naastude teket. Lisaks sellele on linoolhape epidermise barjäärsete struktuuride tähtis koostisosa; tema defitsiit avaldub nii naha kuivuse ja ketendusena (barjäärse funktsiooni häire sümptomid), kui ka põletikuliste protsessidena.

E vitamiin – tugev antioksüdant, kaitseb epidermise lipiidset kaitsekihti UV- kiirguse ja vabade radikaalide lammutava toime eest.

Melissi flavonoidid, pärnaõite glükosiidid (hesperidiin), polüsahhariidid, saponiinid avaldavad sedatiivset (rahustavat) toimet. Melissi kultiveeriti juba Vanas Kreekas ja Roomas. Kuulus keskaja arst Paracelsus (1493-1541) võrdles melissi toime tugevust kullaga. Suure kuulsuse kosmeetilise vahendina omandas XVII saj. eriline melissi vesi, mida valmistasid Pariisis karmeliitide ordu mungad. Melissi taimel on mikroobidevastased, haavu parandavad, valuvaigistavad ja sedatiivsed omadused. Tema rahustavaid omadusi kasutatakse praktikas melissi-vannidena.

Kullaga on seostatud ka pärna. Antiikaja kirjanikud, Vergilius, Ovidius ja Pli-nius nimetasid teda „kuldseks puuks“. Vanad slaavlased pidasid pärna armastuse ja ilu jumalanna Lada puuks, Lääne-Euroopas pühendati pärn kevadisele jumalannale Frejale, kes oli kodukolde kaitsja. Pärnaõied on üheks vanimaks rahvameditsiini vahendiks, mis arvati sisaldavat terve kompleksi kasulikke omadusi. Pärnaõite ekstraktid ja keedised avaldavad põletikuvastast, mikroobidevastast, antioksüdantset (tänu temas leiduvatele flovonoididele), rahustavat ja pehmen-davat toimet. Rahvameditsiinis kasutatakse melissi tõmmist ja keedist nahalöö-vete korral ja pärnaõite keedist – näo pesemiseks, et anda näonahale elastsust.

Melissi taime soovitatakse kasutamiseks allergiliste dermatooside ja pärnaõisi omakorda kompressidena haavandite raviks.

Ristik on kõige rikkam bioflavonoidide (isoflavoonide) looduslik allikas. Ris-tiku isoflavoonid on võimsad antiosüdandid, mis kontrollivad lipiidsete membraanide ja rakkudevaheliste struktuuride oksüdeerumisstressi ja lipiidide ülihapendumist, s.t. avaldavad aktiivset toimet organismi vananemise kiirusele. Lisaks sellele on ristikuõite tõmmisel (15 gr 200 ml kohta) põletikuvastased, stressivastased, hüposensibiliseerivad, haavu parandavad omadused. Punase ristiku õied on kasulikud vannidena (50gr keedist ühe vanni kohta). Nad avaldavad ravivat toimet paratraumaatilise ekseemi, troofiliste haavandite puhul. Peenestatud ja keeva veega kupatatud ristikulehti soovitati rahvameditsiinis asetada mädastele haavadele, paisetele, põletustele ja haavadele.

Kosmetoloogi soovitused

Puhastamine ei ole lihtsalt igapäevane protseduur. Igal hommikul pärast und vajab nägu puhastamist, ettevalmistust meikimiseks, õhtul aga kogu dekoratiivse kosmeetika eemaldamist. Une ajal peab nahk hingama ja nahapoorid peavad olema puhastatud mustusest ning tolmust. Eemaldage määrdumised ja dekoratiivne kosmeetika õigesti. Liigutused peavad olema suunatud ninajuurest piki kulmude liini silma välisnurga suunas. Kosmeetika eemaldamine põskedelt toimub suurte ringliigutustega ninakülgedelt meelekoha suunas, suunurkadest – kõrvadeni, lõua keskosast kõrva alaosani.

 Ninalt eemaldatakse kosmeetika väikeste ringliigutustega, suu ümbruse nahalt poolringjate liigutustega huulte ümber, lõualt – väiksemate ringliigutustega suunaga alalõua paremast nurgast kuni vasakuni. Kaelalt eemaldatakse kosmeetika suurte ringliigutustega kõrvalestast rangluuni, kusjuures eriti kerged peavad liigutused olema kaela alumise poole nahal. Kosmeetika eemaldamise ajal peab näonaha hoidma liikumatult. Selleks on vaja tampoon hästi niisutada PIIMAGA ja mitte eriti tugevasti suruda seda vastu nahka.

Kõik me tahame, et meie nahk jääks kauemaks ajaks nooreks, pringiks ja vetruvaks. Seepärast soovitame me peale igapäevase hoolduse teha 1-2 korda nädalas piiling MASKIGA SORBENT-PIILING rohelise teega, KOORIVA KREEMIGA kuivale nahale või PLASTIFITSEERIVA KOORIVA MASKIGA melonipuu ekstraktiga. Segatüüpi või normaalse näonaha korral on soovitav teha piiling 2 korda nädalas, aga nendel, kelle näonahk on kuiv või tundlik – mitte üle 1 korra nädalas.

Peatehnoloog A.S.Golubkov.

     

Tagasi