Pronksi 7/9, Tallinn, 10124, Eesti, Telefonid: 6 777 367, 55 26 057
est
rusfin
Te asute:
Toitev kreem kuivale nahale MUMIOGATagasi
Toitev kreem kuivale nahale MUMIOGA
18.04.2014 12:28
TOITEV KREEM KUIVALE NAHALE MUMIOGA 

Igapäevase hoolduse liin MIRRA-DAILY – TOITEV seeria
 

•    Ergutab taastumisprotsesse
•    Toidab ja pinguldab nahka
•    Rikastab nahka mikroelementidega

Koostis: emulsioonikompleks soja- ja kookoseõli baasil, deioniseeritud kavitatsioon-aktiveeritud vesi, EXTRA klassi oliiviõli esimesest külmast pressimisest, lutseni ekstrakt, selektiivne ( standardiseeritud bioflavonoidide sisalduse alusel) ristiku kontsentraat, Mägi-Altai mumio, lavendli, sandlipuu, ilang-ilangi, mürri ja kurereha eeterlikud õlid, viinamarjaäädikas.

Ei ole olemas salapärasemat looduslikku ravimit, kui mumio. Tema kasutamise ajalugu on ümbritsetud kuulduste ja legendidega. Paljud inimesed peavad seda imevahendiks kõikvõimalike haiguste vastu. Araablased nimetavad mumiod „arakul-džaba“ – mäe higi, Birmas on ta nimeks „kaotui“ – mäe veri, Mongoolias ja Tiibetis – „brag-šun“ („brakšaun“) – kalju mahl, Turkmeenias – „mumio-gai“, Tadžikistanis – „saghasil“, „kiem“, Iraanis – „dorobi“, Indias – „mäemesi saladžit“, Siberis ja Altais – mäe või kivi õli. Arvatakse, et sõna „mumio“ tähendab „keha säilitav“. Aristoteles ordineeris mumiod kurtuse, kogelemise ja ninaverejooksude raviks. Kuulus Abu Ali ibn Sina arvas, et mumiol on võime imendada laiali kasvajaid ja kasutas seda migreeni, keskkõrva põletiku, nikastuste, põrutuste ning luumurdude raviks. Rikkad kaupmehed ja reisijad ei alustanud oma reise ilma nimetatud ravimita. Iidne idamaine vanasõna ütles: „Vaid mu-mio päästab surmast“. Veel 15-20 aastat tagasi ei olnud võimalik mumiod niisama lihtsalt saada: seda toodi salakaubana Kesk-Aasiast…

Mumio ergutab luukoe paranemist: luumurrud paranevad 2 korda kiiremini, kui harilike ravimeetodite korral. Mumiod kasutades saame pikendada kiiritust saanud loomade elu. On tõestatud mumio adaptogeensed omadused, mis võimaldavad kohaneda organismil ekstremaalsete oludega: loomade ujumise võime pikenes mumio kasutamisel (0,3 gr/kg kehakaalu kohta) - 53 % ja jooksmise võime – 123 %!

Mumio sisaldab ligi 15 aminohapet, steroide, fosfolipiide, 23 mikroelementi, sealhulgas 5 „asendamatut": raud, tsink, vask, mangaan ja koobalt.

Mumio avaldab valutustavat toimet kolmiknärvi neuralgia raskete vormide korral. Taastumisprotsesside stimuleerijana on mumio toimiv perifeerse ja kesknärvisüsteemi haiguste korral. On avastatud mumio antikoagulantsed omadused: tema kasutamisel väheneb vere hüübivus ja antihepariinne aktiivsus. Mumio ergutab taastuvaid protsesse müokardi infarkti korral, ta on toimiv mao- ja 12-sõrmiksoole haavandite ravis. Eriti tähtsana tuleb rõhutada teadlaste poolt tõestatut: mumio on väga toimiv nimelt tiheda (välispidise) kasutamise korral. Näiteks saabub mumio sissehõõrumisel radikuliitide, neuralgiate, neuro-dermiitide korral tervenemine juba 3-6 seansi järgselt. Haavad paranevad 2,5 korda kiiremini, kui kontrollgrupis.

Enneaegu tekkinud voldid ja kortsud – need on tihti nahas toimuvate liigsete hapendumisprotsesside tulemus. Vabu radikaale neutraliseerivate fermentide koostisesse kuuluvad mikroelemendid, mille poolest on rikas just mumio: tsink, mangaan, vask (superoksiiddismutaasis), raud (katalaasis). Vananeva naha taastamine on võimalik kuni kasvuhormooni sünteesi taastamiseni noore inimese tasemele. Siin on jällegi abiks mumio koostiosad. Parim stimulaator hormooni väljatöötamisel on aminohape arginiin. Arginiini aktiivsus suureneb järsult aminohapete lüsiini, glutamiini ja glütsiini ning mikroelementide tsingi, kaltsiumi ja magneesiumi üheaegsel koosesinemisel.

Mumio on toote ainulaadne koostisosa. Kuid kreemi toimivus ja tarbimisväärtus suureneb veel muude sama huvitavate koostisosade lisamisel. Oliiviõli vedasid egiptlased juba 3-4 tuhande aasta eest eKr Foiniikiast Egiptusesse ja kasutasid kosmeetikas ning haiguste ravis (vanade papüüruserullide andmetel). See õli on Vahemeremaade elanike toiduratsiooni võtmeelement – ainuke taimne rasv, mida kasutatakse toiduks pärast ühtainsat mehaanilist töötlust: ilma kuumutamise, lahustite abil ekstraheerimise või auruga töötlemist. Tänu monoküllastamatute rasvhapete ja antioksüdantide (tokoferoolid, tokotrienoolid, skvaeen) suurele sisaldusele pehmendab õli suurepäraselt nahka ja kontrollib naharasu seisundit. Oliiviõli vähendab oluliselt nahavähi teket UV-kiirituse tagajärjel, kaitseb raku DNH-d vabade radikaalide eest.

Fütoekstraktide toime on suunatud naha lipiidse kaitsebarjääri tugevdamisele, toimivaks kaitseks vabade radikaalide eest. Kaunviljalised taimed: ristik ja lutsern – on tähtsad bioflavonoidide (isoflavoonide) allikad, mis tagavad lipiidse barjääri antioksüdantse kaitse, kontrollivad hapendamisstressi ja lipiidsete membraanide ning rakkudevaheliste struktuuride peroksiidset hapendamist, s.t. nad aeglustavad aktiivselt vananemise kiirust. Peale selle kiirendavad nad kollageeni sünteesi ja rakkude uuenemist. Kusjuures ristiku ja lutserni bioflavonoidid omavad koostöös sünergilist (vastastikku tugevdavat) antiallergilist toimet, mis lubab neid kasutada tundliku naha korral.

Viiruk on üks vanimaid lõhnaaineid. Juba 4 tuhat aastat tagasi varustasid Egip-tuse vaaraod ekspeditsioone ja saatsid neid teele toomaks viirukit pühakodade suitsutuspannide tarvis. Viirukiõli saadakse väiksemakasvulise aafrika puu aromaatsest vaigust. Seda peetakse erakordseks aineks, sest ta noorendab nahka ja silendab kortsusid. See on suurepärane pinguldav vahend nahale! Viirukiõli on tõestanud oma toimivust haavade ja haavandite, karbunklite ja nahapõletike ravis, ta soodustab armide laialiimendumist, kahjustatud naha kiiret paranemist.

Sandlipuu õli saadakse india sandlipuu puidust. Tal on tugev bakteritsiidne, seentevastane, põletikevastane ja haavu parandav toime. Ta valgendab nahka, suurendab selle prinkust, silendab kortsusid, kõrvaldab vinnlööbe, rahustab nahka. Aroomiterapeutide näidustused: õli soovitatakse kasutada põletikulise, tuuldunud, kareda ja vinnpõletikulise naha korral. Eriti toimiv on ta närtsiva kuiva naha korral.

Kurereha (geraaniumi) võimsad taastavad omadused on leidnud tunnustust juba iidsetest aegades peale. Taastav toime teeb nahaga imesid, kõrvaldades suvalistel põhjustel tekkinud dermatiite, ärritusi, infiltraate. Kurereha on kosmetoloog, mis lahendab naha vananemise, mitmesuguste põletikuliste protsesside ja stressireaktsioonide probleemid. Kuulsad on kurereha antidepressiivsed ja adaptogeensed omadused. Paljud rahvad peavad teda tugevaks bioenergeetiliseks stimulaatoriks.

Mürri õli on aroomiterapeutide kinnitust mööda „üks kõige peenemaid ja sügavamaid noorendavaid vahendeid“. Juba iidses hiina meditsiinis kasutati mürri „vananemise aeglustamiseks, keha ja mõistuse noorendamiseks“. Õlil on põletikuvastane, antiseptiline, pinguldav omadus, tema kasutamise näidustusteks on jõu taastamine, kortsude tekkimine ja vananev nahk. Õli värskendab, elavdab, pinguldab nahka, annab talle mati ja sametise väljanägemise, kõrvaldab kortsud. Mürr „viib inimese välja kannatuste pimedusest“, kõrvaldab emotsionaalse pinge, aitab kõrvaldada depressiooni, noorendada kõiki organismi süsteeme.

Ilang-ilangi õlil on ergutav, erutav, antiseptiline toime. Kõrvaldab depressiivsed seisundid, ebakindluse tunde, põhjuseta rahutuse, rahustab reflektoorset erutust. Kosmeetilistes vahendites – noorendab, niisutab ja kaitseb tundlikku nahka.

KREEM MUMIOGA aitab kaasa rakkude uuenemisele, aktiveerib uuenemise protsesse, toidab toimivalt kuiva nahka, ergutab ainevahetuse protsesse, parandab rakuhingamist, tugevdab naha loomuliku taastumise protsesse. Ta ühildub suurepäraselt kõigi MIRRA vahenditega. Kosmetoloogid soovitavad seda kreeme eriti pärast puhkust vabas looduses, naha kiireks taastumiseks päikese või külma käes olemise järgselt, meestele – toimivaks nahahoolduseks pärast habeajamist.

KREEMILE MUMIOGA omistati 2002.a. Poolas Torunis toimunud II Homöopaatide ja Looduslike Farmpreparaatide Foorumi Diplom.

Informatsioon spetsialistidele

On viidud läbi mumio mõju hindamine mitmesuguste dermatoloogiliste haiguste korral. Kroonilisi dermatoose (ekseem, neurodermiit, atoopiline dermatiit, psoriaas, troofilised haavandid) põdevale 71 patsiendile ordineeriti välispidiseks kasutamiseks 0,2 gr mumiod 1 kord päevas enne und 20-30 päeva kestel. Kokku toimus 1-3 kuuri vaheajaga 10 päeva. Kliiniline paranemine toimus 55 % haigetel, oluline paranemine – 40 % juhtudest.

Venemaa Oblastitevahelises Tšeljabinski Põletuskeskuses kasutati KREEMI MUMIOGA raske termilise trauma üleelanud haigete kompleksseks rehabilitatsiooniks. KREEMI MUMIOGA, PALSAMIT BIFIRON ja POLÜVITAMIINSET PALSAMIT (BETAKRIN) ordineeriti pindmiste põletuste korral 2-3 nädala pärast ja sügavate põletuste korral 4-5 nädala pärast (KREEMI MU-MIOGA – ilmse kalduvuse korral hüpertroofiliste armide moodustumiseks). Märgati, et kreemi kasutamisel vähenes armide turse ja hüpertermia, taastus kiiremini vetruvus, kiiremini toimus epidermise fikseerumine (kadusid kiiremini seroossed flukteenid). Märkimisväärne oli praktiliselt täielik negatiivsete kõrvaltoimete puudumine (kirurg L.V.Kerskaja aruanne, Tšeljabinski linna Oblastitevaheline Põletuskeskus).


A.S.Golubkov
Peatehnoloog

    

Tagasi